👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 11 204
  • 172
  •   1
Отговори
# 30
Момичета при нас положението е страшно… напоследък не се заиграва с нищо или яко се заиграе е за 2-3 минути..: през другото време идва при мен протяга ръце да го гушна, започва се едно тръшкане и плакане… иска да се катери по стълбите нагоре и да се хвърля на леглото.. като не е на неговото започва едно истерично реване… наистина нз вече как да го развличам и какво да го правя…
Така е само в нас, например като ходим на гости на наши приятели (те имат детенце) там се заиграва и му е интересно, същото е и ако имаме гости в нас, заиграва се с тях, весел е интересно му е.. водихме го и на детски център там също си играе, но когато е вкъщи не иска…
Относно говоря, не говори мното, главно на бебешки, но казва не и маха с пръста, дади и мами, от скоро започна да казва и биба. Понякога сочи с пръстче . Разбира ме, отскоро като му кажа да ме целуне ме целува ( разбира се когато той иска де😀).
Но наистина нз защо е такъв в вас просто нищо вече не му е интересно и само се тръшка и плаче
😓

# 31
Същата история е и при нас. От едно относително кротко и послушно дете, се превърна в зверче.
Плаче и се сърди за всяко нещо. Стана капризна. Мислех, че е нещо свързано със зъби, но явно е поредният “хубав” период. Докато сме все още двете през деня - бива, но дойде ли вечер баща й, става нетърпима на моменти.
Колкото и да се въздържам, вярвайте ми от  три дни почети постоянно крещя.
Дойдохме малко на почивка с идеята да разнообрази и да починем, мястото е избрано според това, че сме с нея. Е вярвайте ми скъсала ми е нервите.
Та разбирам те.

# 32
Спокойно, момичета. Започва бебешкия пубертет. Обикновено до към 3-3 и половина е така. Тръшканици, ревове. Все още са малки и бързо им минава.
При нас малката иска да прави всичко сама. Ядосва се, ако ѝ подам шишето, а не го вземе сама, ако отворя вратата вместо нея. Научи ли нещо да прави сама не позволява да ѝ се помогне. Събличане на яке, слагане на шапка, събуване на обувки.
Деца.. после ще дойдат други грижи

# 33
Тъкмо влезнах в БГ Мама с идеята да търся решение и аз на тези истории за които говорите… 😆😆😆
Лошото е, че след като му се развикам ми става адски гузно. Той пък ми се смее надреща 😝🤪
Сигурно във входа ме мислят за луда 😳
Но период е и това си е…

# 34
Във входът са свободни да си мислят каквото искат. 😂😂😂😂
 То и те ми късат нервите. От 2 години съм касиер и на тях ще се развикам скоро. 😀😀😀😀

# 35
Здравейте момичета 😊
Реших да се допитам и до вас за мнение и съвети Simple Smile
Сега сме само с лятната количка, но моето момче много заглежда и буквално очетата му остават по колелата на батковците и по тези колите за бутане/яздене с родителски контрол. И сега се почват моите въпроси:
- За тази си възраст вече не е ли малък за подобна количка за бутане с крачета? Иначе сме си харесали тази на Маккуин от Количките, но за съжаление немога да я открия никъде из Европа. И за това резервен вариант е просто червена кола 😃

Кога да вземем триколката? Избрали сме тази на doona liki trike s5

И кога да вземем баланс колело? Гледам по мънички от моето мъниче пък бутат вече с краче тротинетка 😳
Въобще какъв е реда на всички тези джвъчки 😆 И има ли нещо дето да пропускам или може да се изпусне?

# 36
Здравей, Беатриче!
Нашето момче има триколка от края на лятото, а подобна кола - от Коледа. Не се вози в количка от доста време вече. Обаче от тази кола ми се случва да става направо в движение, понеже няма колани. Ако детето ти е спокойно, няма да имаш проблем с това. В триколката повече го слагам, там има колани. Сега е на фаза да бута разни търкалца и иска да ходи пеша.

# 37
Ако детето все още се вози в количката, тогава има ли смисъл да се купуват тези неща?

# 38
Ние също сме с триколка, цяла зима изкарахме с нея, понеже вече не иска да сяда в количката. С триколката се държи за кормилото сякаш сама си я кара🙂. Харесва ми,че може да стане и на колело и така не трябва да купуваме допълнително. Ние сме с Kikka boo trix.

# 39
Ние сме все още с количката, но предимно сме с тротинетка с родителски контрол и се вози на нея. Отскоро започна са се опитва да се бута с крачета.
Пробвахме го скоро на една такава кола за бутане - прекалено е висок вече за такава, не си го представям в нея по разходки, краката му са свити и някак стърчат нагоре.
Триколка - никога не съм ги харесвала, бабата (свекървата) имаше голям мерак да купува, но успях да удържа 😁, просто ми изглеждат трромави, неудобни и едва ли ще вършат по-добра работа от количката.

# 40
Love sea с количка сме, защото господинчото точно когато излезнем за по- далеч от парка, решава, че ще походи десетина минути и после удобно се настанява на моите ръце и иска гушнат да продължим 🤪 А мен вече много ме болят ръце и кръст… Но забелязвам, че понякога му някакси доскучава да е в количката… като все едно е изолиран…
Dream_y е добре де а как се приучихте да си седи на нея? Аз също ги харесвам, явно в пъти по-леки са дори и от doona-та - единственото й предимство спрямо къде къде по- бюджетни триколки. Би ли споделила модела

# 41
Love sea с количка сме, защото господинчото точно когато излезнем за по- далеч от парка, решава, че ще походи десетина минути и после удобно се настанява на моите ръце и иска гушнат да продължим 🤪 А мен вече много ме болят ръце и кръст… Но забелязвам, че понякога му някакси доскучава да е в количката… като все едно е изолиран…
Dream_y е добре де а как се приучихте да си седи на нея? Аз също ги харесвам, явно в пъти по-леки са дори и от doona-та - единственото й предимство спрямо къде къде по- бюджетни триколки. Би ли споделила модела

Как го приучихме на тротинетката - просто му харесва да се вози на нея.
Като го питам сега с кое иска да излезем, и очите му грейват като му дам опцията тротинетка или количка 😁
Още през ноември започнах да го слагам на нея и излизахме на кратки разходки. В началото беше нестабилен, движехме се бавно, но с времето ставаше все по-добре.
Колелата и също светят, което му е интересно също, особено, ако става въпрос за возене по здрачаване.
Моделът е Globber Deluxe Lights.

Както казах отскоро започна да си пуска крачетата, да се опитва да се засилва, но е още в началото.
Вкъщи има едно баланс колело от тези: https://www.hippoland.net/lorelli-q-play-balans-kolelo-bez-pedali-cutey-green

Качва се и на него от време на време, опитва да бута с крачета, но обикновено се движи назад.
В яслата имат доста такива коли и подозирам, че там също ги "ползва", та всичко това накуп развива и това му моторно умение.

# 42
Здравейте. Не съм се включвала скоро аз. По отношение на превозните средства, много е относително кога какво ще е подходящо. Големият ми син не искаше да кара почти нищо до 3г. Признаваше само тези колички/атв-та за бутане с крачета и много трудно се раздели с тях към 3,6 г. Реално колело и тротинетка започна да кара след 3г. Малкото пък доста добре се ориентира и се справя с тротинетката на брат си, бута и количката с крачета, но баланс колело не иска още.
Нито едно от двете ми деца не съм връзвала в количката, а уверявам ви, че не са от спокойните. Малкото си слиза в движение, ходи малко, после пак се качва и така.
За говоренето, някои думи ги казва много добре, за други неща си има бебешки негови думи. Всичко разбира отлично. Много повече от брат му на тази възраст. Още е рано за притеснение. Аз бих се притеснила, ако до 2,6-3 г. няма никаква реч. Баткото започна да говори с изречения след 2г, сега не му се затваря устата 😅

# 43
Здравейте, мами!
Моето момиче постоянно си “яде” ръцете и й се появяват червени грапави петна. Не знам дали това е първопричината или е факта, че има атопичен дерматит, но при всички случай смукането на ръцете само влошава нещата. Мажа я с емолент. Ще съм благодарна за съвети.

# 44
Момичета как се справяте с периодите на никнете на зъбки ?
На моето момче му излизат сега 2 едновременно и е направо ад…
Вчера заспа и след 10минути се събуди със страшен рев, гушнах го но нищо не помагаше просто плачеше много … направо сърцето ме се къса като го гледам така Sad
Дадох му парацетамол и му олекна за малко , но по-късно отново се събуди с плакане …

Общи условия

Активация на акаунт