👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 12 872
  • 190
  •   1
Отговори
# 45
На малката ѝ остават последните четири зъба. Обикновено мажа с гел през нощта.

# 46
Давам й Камилия преди сън

# 47
Здравейте, има ли някой който все още не говори освен нас? Казваше мама по едно време, сега не го казва. Не реагира като му викам по име. Своенравен е, но започвам да се притеснявам.

# 48
И ние горе долу сме така.

# 49
Нашият ни разпознава и казва мама, тати, баба като например някой отвори вратата на влизане вкъщи. Казва си и името, но след него винаги добавя мама, тати като ритуал, не може само неговото. 😅 казва айде, какво, да и не (не дори когато иска да каже да).
На моя приятелка момиченцето знаеше да разпознава цветовете под 2г, при нас колкото и да показвам не става. Понякога ги нацелва по-скоро отколкото да ги е научил, същото е и с кръг, триъгълник, квадрат.
Започнах да показвам цифрите с пръстчета и за сега стига само до две, не ги изговаря.
Ние имаме сериозен проблем с прибирането и вече да ви кажа съм леко отчаяна. Изпада в див рев, истерия, лягане по земята само като види, че се прибираме към входа. Пробвала съм да го залъжа с ключове, с бягане на гоненици, с прегръдки и утешаване, но нищо не помага. Подобна е сценката и на излизане от детските площадки. Не ми е приятно да се въргаля така по земята и да се обръщат хората след нас. Не знам как да се справя… период ли е и кога отминава не знам, но вместо да став по-лесно, честно да си призная се натоварвам повече психически с тия ревове и сополи сега отколкото като беше на годинка.

# 50
Моето момиче говори доста. На 1г и 6м започна изведнъж много да повтаря и говори. Разпознава и назовава цветовете. Още преди да говори я хванах, че ги знае като ги посочваше. Брои до пет.
Но, все още не може да казва някои звукове - в, р, с.
И тя се тръшка. От кака си е научила да тропа с крак ☺  Период е ще мине. Към 3-4…

# 51

Това ме успокоява до нвкъде, иначе си бръщолеви негови си неща, но не знам кофа евентуално да се насоча към специалист.

П. С: подминем ли площадката започва да реве, може да стои 2 часа без да слезе от люлката....

# 52
Нашият при прибиране е същият като на Номад... Баткото не беше такъв, та си е до темперамент. Залъгваме се някак, кога успешно, кога не..
За говоренето - опитва се да казва нови думички, обича числата и буквите. Обожава една песен за буквите и я пее. Доста е музикален за разлика от батко си.

# 53
Вашите мъници боледуват ли често? При нас през една две седмици е със сополи и кашлица от тях..

# 54
Досега хрема само, за щастие.

# 55
Вашите мъници боледуват ли често? При нас през една две седмици е със сополи и кашлица от тях..

Докато не излязот 16те зъба, беше всеки месец + температура.

Останаха последните кътници от Октомври не е боледувал, след като излязоха така чаканите кучешки 😁

# 56

Това ме успокоява до нвкъде, иначе си бръщолеви негови си неща, но не знам кофа евентуално да се насоча към специалист.

П. С: подминем ли площадката започва да реве, може да стои 2 часа без да слезе от люлката....
Братовчедка ми се беше зарекла да води детето на логопед ако до 2.6 не е проговорило. На 2.3 м тръгна на ясла и проговори. Ако имате притеснение, може да се консултирате и с онлайн специалист, който в разговора ще види и детето. Аз за сега не се притеснявам. Ще изчакам яслата да видим как ще му подейства.

# 57
Ох при нас през две седмици е така ,но само със сополи и кашлица и тук лекарите казват,че щом посещава детска е нормално ,дори и за два дни седмично, но аз се притеснявам..

# 58
Микин, голямата щерка беше така.

# 59
Какво и давахте ? Аз му давам хомеопатия по препоръка на докторка в България,но въпреки това пак го хваща🤷♀ лошото е че тук в детската децата си ги водят така хремави и с кашлица

Общи условия

Активация на акаунт