👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 12 972
  • 190
  •   1
Отговори
# 60
Ох при нас през две седмици е така ,но само със сополи и кашлица и тук лекарите казват,че щом посещава детска е нормално ,дори и за два дни седмично, но аз се притеснявам..

Последния преглед на педиатър му изписа Pregnacare well baby, смятам че и това допринесе за имунитета, тъй като и аз съм доволна от pregnacare, пих ги по време и след бременост и мо се птрази добре.

Well babу   пи 10 дни, 10 почивка и така. Когато чуя за вирус, започва да давам. Не е хващал нищо от както го правя така.

# 61
Микин,каквото и да съм давала докато не установихме и премахнахме проблемът, нищо не помогна.

# 62
Всички тези комбинирани витамини са с толкова ниска доза на дадения витамин, че за мен е напълно безсмислена високата му цена. Предпочитам да давам по- висока доза вит. Д целогодишно и по - висока Ц при контакт с болен или разболяване. Примерно в Well baby има 400 единици вит. Д в 1 доза. А аз давам по 4 капки вигантол всеки ден, което е  2000 единици. Дори на новородено бебе се изписват 2 капки, което е 1000 единици, а не 400.

# 63
Ние пък сме с разстройство от седмица. Водихме я на лекар и каза, че за нея е от зъбите. Нищо друго й няма. Дадох адирекс по-добри нещата, но не е съвсем добре. Минахме и на лечебна хумана. Смятах, че се е оправила, днес дадох от супата на кухнята и пак се издриска. Ще се побъркам вече. Докторката препоръча освен диетата да почна и рекомфорт. Дайте съвети някой минал през това. На мен ми писна от сухари, картофи и сирене, пък каму ли на нея.

# 64
Ние живеем в Северна Германия и тук изписват по 1 капка витамин Д (500 единици) на новородените и по-големите бебета. Освен това се говори много, че трябва да се внимава с дозата, защото може лесно да се предозира, а това е опасно за децата.

# 65
И каква е опасността? Защото ниските стойности на вит. Д в организма водят до стотици проблеми- от често боледуване, до автоимунни заболявания, хронични заболявания, аутизъм,  онкологични заболявания и много други...

# 66
Health effects of vitamin D toxicity
The main concern of vitamin D toxicity is a buildup of calcium in the blood. This is called hypercalcemia. Hypercalcemia can cause upset stomach and vomiting, weakness, and frequent urination. It also can lead to bone pain and kidney troubles such as kidney stones.

Като цяло с нищо не трябва да се прекалява.
Дозата при нас е 1.5 капка 4000UI в Швейцария.

# 67
Тези симптоми са недостижими,  понеже наваксването на витамина е много бавно и трудно,  камо ли пък превишаване. Особено в Скандинавските страни, Германия, Англия и тн,  където слънцето е  мираж. Дори в България едва ли има човек с норма в горна граница, без да е пил добавка, дефекто, всеки е в дефицит.

# 68
Предполагам, че имаш предвид 400UI?

Продължителното предозиране е опасно при бебета и малки деца. Има информация и на български език, а на немски и английски има и информация за пострадали бебета от натравяне с витамин Д. Едно е да се дава на бебе нормалната дневна доза, а съвсем друго двойна или тройна доза без лекарско предписание за дълго време.

# 69
Всички тези комбинирани витамини са с толкова ниска доза на дадения витамин, че за мен е напълно безсмислена високата му цена. Предпочитам да давам по- висока доза вит. Д целогодишно и по - висока Ц при контакт с болен или разболяване. Примерно в Well baby има 400 единици вит. Д в 1 доза. А аз давам по 4 капки вигантол всеки ден, което е  2000 единици. Дори на новородено бебе се изписват 2 капки, което е 1000 единици, а не 400.

Давах Вигантол когато се роди и то по една капка, често беше болен. Така, че не смятам, че витамин Д му е повлияло за имунитета. Well baby съдържа и други витамини, с него видях разлика в имунитета.

П. С. До колкото знам вит Д се дава от Октомври до Май, а не всеки ден.

П. С. На моя позната в четвърти месец педиатър спря Вигантола на бебето и, защото фонтанелата се затворила много бързо, и щяло да навреди продължителното пиене.

Та всеки според опита и вижданията си 🍀

# 70
Това със спирането на витамина заради затворената фонтанела, само от бг неграмотен педиатър може да се чуе...жалко, че масово родителите им се доверяват, защото са мед. лица.

# 71
Колко кг тежат децата ви? Моето е на 1год и 10менеца и е 11кг и 200-300грама и много трудно качва, но постоянно е в движение ….
Яденето ни е много трудно, яде само ако гледа нещо на телефона или е пуснат телевизора иначе бута и не иска Sad  ходи на детска и там казват,че си яде, дори и плодове което в нас отказва…

# 72
Не съм я теглила скоро. Последно преди месец и малко тежеше 10кг.
Понякога хапва доста, друг път едва-едва. Не се вглеждам толкова. Не може постоянно и всичко да ѝ се яде.
Не храня с телефон и телевизия. Столът ѝ по принцип е с гръб към телевизора и дори да е пуснат не го вижда.

# 73
Моят е 13.400, но явно защото е момче. Хапва си добре.

# 74
Моето е момче, почти на 1 г 10 м и е също около 11.0-11.200 кг. Педиатърката каза да му увелича протеина и нещата тръгнаха нагоре.
Също е постоянно в движение и дъщо много трудно яде. Понякога направо ми иде да се хвърля от някъде, когато дойде време да се храни.
Предлагам нещата, които знам, че харесва и се опитвам да предлагам/обучавам нови вкусове.
Някак си яде, понякога не иска почти нищо - само кисело мляко, банани...
В яслата също казват, че всичко си изяждал и съм склонна да вярвам, защото ака и вечер (както когато си е и вкъщи).
От плодовете признава банани, пъпеш, но най-вече боровинки.

Общи условия

Активация на акаунт