👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 13 155
  • 190
  •   1
Отговори
# 75
Моят е на кухня.
Яде почти всичко, кисело мляко не иска.
Още яде и ам.
90 см 13,700 кг е.
Боровинки и банан и той обожава.
Приет е в ясла да видим от септември как ще сме.

# 76
Миро е 11 300 и висок 87 см. Мерихме го миналата седмица. За ядене сложна работа- предимно яде шишчета на грила, кюфтета с картофки/ зеленчуци на пара, паста болонезе, мусака- вече рядко иска, “пържени” филийки, карначета, пастет пуешки/свински/телешки на Чергата на филия хляб, буквално тонове боровинки, банан доскоро -сега му се мръщи нещо, булгур с ябълка и банан, моите палачинки а ла италиана 😆 с приготвено на момента сладко от боровинки и фурми, сладолед пак с фурми, ягоди когато поиска, диня пак когато поиска. Проблем са ни супите и всички манджести манджи 🙄, Dream_y разбирамте напълно- стигах чак до рев с него, че неиска и неиска и неиска….. Сега вече ми е почти все тая, знам, че като неяде това което ядем всички ще получи филя с пастет и всички сме доволни. Знам, че е грешна практика така, но така няма нерви. Все някой ден като проговори ще може да ми каже защо неиска даденото нещо и да го решим 🫠😝 За трети път тръгна да проговаря- вече мисля няма да се спира 😆 “мам”-осва ме по цял ден 😀
Не го записах на ясла - ще вземам онези 11 месеца неплатена…. Тръшка се все по-малко вече.
Да попитам какво като репелент ползвате за кърлежи. Аз миналата година пръсках Занзи Бимби за комари, но дали е ефикасен за кърлежи… И какво като спрей или гел носите със себе си при евентуални охлузвания, жулвания от падане и подобни, със себе си.

# 77
Сулфатиазол на прах.
На Бочко за комари и кърлежи.

# 78
Сулфатизол и малко шишенце олио за тяло (против синини).
Моето може да кара на грах, супа топчета, хляб и сирене 😃

# 79
Здравейте, отдавна не съм писала тук.

За говоренето - моята дъщеря вече всичко повтаря и казва някакви прости изречения. Първото й беше “Акото миише гадно” 😀
Индивидуално си е говоренето. Но за това, което обсъждахте, детето да не се обръща на името си, не знам. Прави ли го някога k.belezza? Смисъл нарочно ли те игнорира като се е заиграл или въобще не отговаря?

Витамин Д си й следя по кръвните и така определям колко да дам. Давач й също б12 и омега 3, както й пробиотик още си й давам пандата профилактично.

Ние пък сега се опитваме да я научим като се наяде (особено навън) да не хвърля храната ма земята. И шишето с вода. Иначе всичко разбира и виждам, че го прави вече, за да ни тества границите.

От септември, живот и здраве, ще е на ясла. Отбих я вече и не кърмя, но и не давам друго мляко.

Мисля да махаме памперса скоро. Вие махнахте ли го?
И хранят ли де напълно сами?

# 80
Ние се храним напълно сами. Е понякога има и малко повече омазвация, но примерно си има “дрехите за паста” 😆😆😆. Има си негов си начин на хапване на някои храни Simple Smile
За памперса, ще позачакам още. Мисля не е готов още. Понякога ака клекнал, спотайва се из ъглите… Мисля преди да го почна, да се консултирам с някой “експерт” по гърнето. Това е моят план Simple Smile

# 81
Здравейте, отдавна не съм писала тук.

За говоренето - моята дъщеря вече всичко повтаря и казва някакви прости изречения. Първото й беше “Акото миише гадно” 😀
Индивидуално си е говоренето. Но за това, което обсъждахте, детето да не се обръща на името си, не знам. Прави ли го някога k.belezza? Смисъл нарочно ли те игнорира като се е заиграл или въобще не отговаря?

Витамин Д си й следя по кръвните и така определям колко да дам. Давач й също б12 и омега 3, както й пробиотик още си й давам пандата профилактично.

Ние пък сега се опитваме да я научим като се наяде (особено навън) да не хвърля храната ма земята. И шишето с вода. Иначе всичко разбира и виждам, че го прави вече, за да ни тества границите.

От септември, живот и здраве, ще е на ясла. Отбих я вече и не кърмя, но и не давам друго мляко.

Мисля да махаме памперса скоро. Вие махнахте ли го?
И хранят ли де напълно сами?

Момента в който не ме игнорира е когато му кажа името и след това Чао, тръгвам си. Обикновено заиграе ли се с нещо, почти нищо не може да го откъсне, освен заветното"Чао". Водих го на психолог, каза че има забавяне в говора, но да не се притеснявам особено след като напоследъл все го мисля. Притеснявах се за аутизъм, ако трябва да съм честна, но изключва от всякъде тъй като, е привързан към мен има контакт с очи и всичко останало. Не знам характер ли е това, толкова рано ли го проявяват? Определено мисля и че е педантичен, защото така си подрежда играчките, че ако сложа нивела ще е 100% равно. Или е прекалено умен или съм прекалено откачила вече 😁 и в двата случая, надявам се Септвмври на ясла да разбера отговорите.

Иначе си хапва всичко, има дни в които не желае нищо мъчат го последни кътници излязал е половинката, остават 3 и половина 😁. Вече два месеца съня е мираж вечер, а мислех че кучешките са зле 🤷‍♀️

# 82
Ние сме приети в държавна ясла, което си е постижение за Варна. Другата седмица има среща с психолог, не знам какво точно ще гледат, ще ми бъде интересно. Имаше анкета, която смятам да оставя за края на август да попълня с надеждата, че някои неща ще са се променили.
Гърнето на този етап е мираж, няколко опита и все безуспешни. Казва 💩, но вече като е прекалено късно. Няма никакво усещане за пишкането и определено няма да е от тези с ранното махане.
За килограми - 14.500, 90см. От известно време започна да избира храна и не яде всичко от детската кухня, проявява интерес и към нашата храна, което допълнително “помогна” да има претенции. Научил е шкафа за бисквитки и сочи редовно.
От скоро започнах да го уча на чашка, с помощ се справя макар и бавно, сам категорично ще се полее целия. С вилицата се справя добре, с лъжицата по-скоро зависи, трябва да е по-гъсто, иначе ще изпада по пътя. 😄

# 83
Здравейте и от мен. Аз от утре ще си имам ученичка. Вече от месец ходя на работа по половин ден, а родителите ми я гледат през другата половина. Имахме доста семейни поводи през Май и не ми се рискуваше с яслата да ми се тръшне болна.
Засега яде всичко от кухнята не се оплаквам. Мерихме я края на Май и беше 11 кг и 86 см. Докторката каза, че е перфектна. Не съм гледала какви са границите.
Повтаря доста думи, но предимно и все още комуникацията ни е с показване и сочене. Шегуваме се с баща й, че мантрата й е като иска нещо застава и се усмихва, и ни дърпа. “Аз съм сладка, ти говори”.
Та предстои новата стъпка за нас. Надявам се да е що-годе без аварийна.

# 84
Здравейте, моето момче е 16 500 гр. Последно го мерихме 90см, но това беше преди повече от 4 месеца. Често го бъркат с над 2 годишно, а той милия още е на 1г. и 10 мес.
Приеха го на ясла, записахме го, пък ще видим колко ще ходи в действителност.
Започнал е доста да обогатява речника и прави кратки изречения.
Яде сам и се справя доста добре. Лигавник отдавна не му слагам.
Още е с памперс, но и аз не съм го пробвала да го махаме все още.

# 85
Моят беше с разстройство 2 седмици,направо в чудо се видях.

# 86
И моя беше с разстройство, но бързо го овладяхме,  за 2 дни. Най- добре му повлия ентерол.

# 87
И аз давам, но ..

# 88
Пробвай прахчетата рекомфорт. Дават се по схема за 3 дни и сокчетата на хип орс-200. Диетата ти е ясна - без масло, олио, тлъсти меса, домати и тн. Дори и да се подобри я продължи още няколко дни. Ние бяхме така началото на май 10 дни разстройство от кучешките зъби. Беше кошмар. Докторката потвърди, че не е вирус. Горните неща ни оправиха + диетата.

# 89
Най-кошмарно е когато боледуват малките.
Момичета, какво сте избрали за подаръци за рождените дни? Търся идеи

Общи условия

Активация на акаунт