👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 5

• 11 289
  • 175
  •   1
Отговори
# 90
Как разбрахте че е от кучешките?
И на него избиват 4-те.

# 91
Как разбрахте че е от кучешките?
И на него избиват 4-те.

Имаше си симптоматика, че я мъчат в момента. Заведох я на лекар и тя потвърди, че не е вирус, а е от зъбите. Не е повръщала, не е имала температура, жизнена, с апетит.
В последствие и други познати ми потвърдиха, че са имали такива аномалии точно при кучешките.
И при нас 4-те на веднъж се подават. Вече поне се виждат и почнаха да боцкат. Надявам се тази сага да приключи скоро. Не че другите не сме ги усетили, но като при тези не е било. Ден-два, до седмица и избиват. Тези ги чакаме трети месец. Венците бях лилави по едно време.

# 92
Благодаря Hug

# 93
И нашия мъник много трудно изкара кучешките...
Иначе купихме тротинтка за рождения му ден.

# 94
Ние взехме интерактивно кученце, почти като истинско, от хиполенд. Забелязвам напоследък, че обича да гушка плюшени играчки, преди това не им беше фен.
Иначе предложения мога да споделя досега какво сме взимали тротинетка (много успешна), баланс колело (нулев интерес, но пък мн дечица ги карат), кола за навън.
Харесвам образователните игри на Djeco. ☺

# 95
Аз съм тотален Гринч за подаръците.  Толкова много неща й се купуват от вуйчо й с повод и без, че ние почети нищо не подаряваме 😂😂😂😂. Затрупани сме вече с играчки, дрехи ми дават от 3 познати деца, даже и аз раздавам на други майки, с които се сприятелихме покрай децата.
С играчките сега като ходи на ясла, вярвайте ми не остава ред да играе. Иначе най-големите попадения при нас са били плодчетата и зеленчуците с дървеното ножче за разполовяване. Към кухнята не прояви интерес, но те са хит.
Всякакви неща за нареждане-дъски с формички, пръчки с рингове или подобни за нанизване, с такива може да играе и 30 мин. Тротинетката- класика и тотален хит. Кофички и лопатки-банално, но много се заиграва на пясъка. Количка за бутане и кукла. Даже я използва за разменна монета, когато иска играчката на друго дете. Има едни книжки игри 100 звука. Около 5 страници е, животните са по категории и като натиснеш бутон казва животното и какъв звук издава. Има и игра кой живее тук? Да посочваш животно и къде живее. Гласът на четящата е малко апатичен, но моето момиче много играе с тази книжка.
Дано има добри идеи за вас.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:30 от ttd

# 96
Благодаря, ttd. И ние сме затрупани, затова питам за идеи. Уж набелязах. При нас хит са куклите и бебетата.

# 97
Момичета, имате ли впечатления от продуктите на АкваСорс? Ползвал ли ги е някой за децата?

# 98
Момичета, от близо месец имам сериозни проблеми с детето, вече честно казано съм отчаяна. Детето стана тъкмо на 2г и започна много да бие, удря, хапе. Преди викаше и се биеше само ако някой понечи да му вземе играчките, но сега го прави абсолютно непровокиран. Давам пример: на почивка сме и сме в бебешкия басейн и той вижда по-малко детенце на около годинка и уж се приближава за поздрав, а в следващия миг му е забило шамар в лицето, толкова е бърз, че ни аз, ни бащата на детето реагирахме навреме. После го прави и на други деца да ги бута по гърба без никаква причина. Забелязвам, че предимно на деца по-малки или колкото него като възраст, на големи не се спуска, а дори иска да играе с тях.
Много е невъздържан и не разбира от не, започва се въргаляне по земята, тръшкане и рев. Чувствам се много зле от осъдителните погледи на всички хора и като провален родител. Сякаш на нищо не сме го научили. 😔
Пробвала съм с говорене, с тръгване от площадка, с плесване през ръката, абсолютно нищо няма ефект. В понеделник започва държавна ясла и вече съм в паника как ще се държи с децата и че ще имаме проблеми. 😢

# 99
Nomadgirl,
Нашата госпожица е с подобно държание. Разликата е че при нас не е от месец, а почти постоянно. Ако поискаш да и вземеш нещо от ръцете, пищи. Ако искаш да я вземеш от площадката, пищи. Ако нещо не е както тя каза, започва да се тръшка. Пробвам с добро и с лошо, засега не съм открила правилния начин. И аз като теб усещам възмутени погледи около себе си и се чувствам много неловко. Но с времето приех ситуацията. Естествено не ми е приятно и търся всякакви съвети за справяне с тръшкането.
С децата единствено имаме проблем ако не ѝ обърнат внимание и не искат да играят с нея. Става раздразнителна и пак следват писъци.
Добре е да има характер, но не искам да изглежда невъзпитана, а ние като родители, които не обръщат внимание и неглижират проблема.
Септември ще започне ясла. Силно се надявам там нещата да се получат добре…

# 100
Спокойно, момичета. Период. Много тегав при това. Не случайно му казват “terrible 2”. Децата изпитват много емоции, още не могат да ги преработват, да се изразяват. Ще отмине, но изисква много търпение, обяснения и подкрепа.

# 101
Разбирам, че може би е период, но откровено казано се чувствам зле от постоянно осъдителните погледи около мен. Изпитвам страх да го пусна да общува с други деца на негова или по-малка възраст, защото ще ги опердаши. И докато си повтарям, че е период виждам, че други деца на сходна възраст не се държат по този начин. Чудя се как да постъпя, че да не се излагам. Не съм мислила, че ще се срамувам от детето си, но ето ,че и това доживях. Имахме при записването на държавната ясла среща с психолога им, всички деца минаха. Той не спря да дърпа играчки, да вика и да се криви. Наистина не разбирам какво да направя, за да се премине през това без драми. Четох, че е от липса на изказ и да изразява емоциите си, но той говори, не знам защо така изведнъж се ядосва на нещо и кое отключва това поведение.
Честно да ви кажа в понеделник ще го заведа със свито сърце на яслата, чак нереално ми се струва да има такава голяма промяна в поведението. Като малък бе изключително ревлив, но сега се трансформира в това викане и тантруми по няколко на ден. 😔

# 102
Това, че говори не означава, че може да назове емоцията, която изпитва.
Осъдителни погледи винаги ще има.
Интернет е пълен с техники и методи за реакция при това поведение. Може да потърсите и изпробвате.

# 103
И ние сме така, агресия към другите- деца, възрастни, всякакви. Ако няма кой да удари като е изнервен,  удря по масата, по пода, където му падне.

# 104
При нас агресията е само към мен. От децата на площадката яде бой почти всеки ден, едно детенце конкретно пък хапе другите, тя на никого не отвръща. Обаче вкъщи всяка покана за нещо различно от игра води до това да ми посяга. Драла ме е няколко пъти до кръв. Говоря, отвличам вниманието, пробвах да се скарам, да я отстранявам от себе си, нищо не работи вече половин година и повече.

Общи условия

Активация на акаунт