Египет /Тема 17/

• 49 717
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Да, предполагам, че не съм се изказала правилно. Исках да подчертая, каква е целта на нашето посещение, за да ми дадете съвети.
Благодаря за предложенията, днес ще проуча. Семейството, което вероятно ще бъде с нас, не говорят английски и може би това ще бъде лек проблем, но пък мисля, че ще се справим. Ние пътуваме много и винаги от форума си чертая програмата, така че е доста полезно.

# 151
  • София
А някой дали има координати на екскурзовод с български за Кайро и съответно за Асуан?
Малките ми дъщери няма да се справят с английския, а много ми се иска да си слушат директно екскурзовода и да не се налага да превеждаме.

# 152
  • Beyond the Frontiers
Като цяло няма много гидове на български...Мария в Хургада, Хамед в Луксор, Азима напоследък виждам но и той е основно в Хургада.
Другите са ангажирани към българските туроператори.

# 153
  • На планетата Земя
Аполо използваха този гид за Кайро,  много е симпатичен. Знае български, следвал е преди години в България. Не знам дали работи с единични клиенти, проверете.

https://www.facebook.com/share/15bwgGjqe7/

# 154
  • София
Благодаря за отговорите, ще проверя!
Ако някой има личен опит с хотели в Кайро, също ще съм благодарна да сподели.
Без значение в центъра или Гиза са.

# 155
За организирани екскурзии мога да ви предложа следната компания-Tripify tour. Седалището им е в Хургада. Ползвах услугите им ноември 2024 и съм изключително доволна.Отлична организазия,ерудирани и с дълъг стаж екскурзоводи, с руски и английски език. Ако имате интерес,мога и телефон да дам. Успех.

Здравейте,
За пътуване в Хургада - добър вариант ли е организиране на вътрешни екскурзии в Аладин https://aladdin-travels.com/bg/у-дома/екскурзии-от-шарм-ел-шейх-2/екскурзии-от-хургада-2/ или е по-добре чрез българската туристическа агенция да се планират и резервират?
Кога е добре да се направят резервации - на място при установяване в Египет или още от България? Интересува ме има ли пътували с Аладин от Хургада до Кайро - организиран самолетен полет?
Чрез страницата ли се правят резервациите?
Ще съм благодарна за всяка полезна информация, касаеща допълнителните екскурзии Simple Smile
[/quote]

# 156
Промоция на Пегасус до края на януари за свързващи полети:

София-Хургада от 54 евро на посока:

София-Шарм ел Шейх от 59 евро на посока:

Важи за полети до края на март.

Повече: в темата за турските авиокомпании.

# 157
Здравейте, някой има ли отзиви за Palm Royale Soma Bay или за Serry Beach Resort в Хургада? Също така, може ли съвети относно времето в началото на март?

# 158
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, някой има ли отзиви за Palm Royale Soma Bay или за Serry Beach Resort в Хургада? Също така, може ли съвети относно времето в началото на март?
Висок клас хотели.
Soma bay e по-ветровит. Известен е сред любителите на кайт.
Сери е в Хургада. С пясъчен плаж. Много добър.

# 159
Здравейте,
Някой пътувал ли е с Бохемия по програмата им, която е с кацане в Хургада (2 дни там) после обиколки на забележителности, като има пак 2-3 дни в Луксор и последни 2 дни в Кайро (вътрешен полет към Кайро и съответно прибиране към БГ от там)? Въпросът ми е, поносимо ли е като натоварване за 6-7г дете това цялото приключение или е уморително и за възрастните?

# 160
  • София
С Aladin можете да се свържете чрез Whats app. Добра фирма са, много хора ги ползват. Цените им са значително по-добри от тези на българската агенция. Сега се сещам, че имаше един екскурзовод Хамед, който ни придружаваше до Луксор, говори български. В други случаи комуникацията вероятно е на английски. Цените на нашите агенции са много надути.

# 161
Здравейте,
Някой пътувал ли е с Бохемия по програмата им, която е с кацане в Хургада (2 дни там) после обиколки на забележителности, като има пак 2-3 дни в Луксор и последни 2 дни в Кайро (вътрешен полет към Кайро и съответно прибиране към БГ от там)? Въпросът ми е, поносимо ли е като натоварване за 6-7г дете това цялото приключение или е уморително и за възрастните?

Не съм била точно на тази екскурзия, но на почивката (тъй като се бяхме записали на всички допълнителни екскурзии) често бяхме с тях. Имаше 2 деца на по 4-5 години и нямаха проблеми, а бяха доста палави и енергични.

# 162
Може ли мнение за Long beach в Хургада?
Редакция:
Прочетох стария мнения, но не можах да се ориентирам, плажа действително каменист ли е?
Може ли препоръки за хотел без значение Хургада или Шарм Ел шейх, бюджет 1500лв на човек, началото на м. Май, основни критерии:прилична база, хубав пясъчен плаж, ок храна.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 21:16 от Travels

# 163
Някой има ли представа къде обичайно настаняват за нощувки в Кайро?  Близо до пирамидите в Гиза,  Центъра, някъде в покрайнините? Ако някой е бил по програмите на Абакс, нека сподели и за конкретни хотели. Благодаря!

# 164
  • Beyond the Frontiers
То го пише в програмите и : Pyramids Park Resort Cairo 4* за бюджетните варианти, Tolip Golden Plaza 5*  за стандартните.
Movenpick 5* ползваха преди също.

Общи условия

Активация на акаунт