Втори месец закръгли вече ЯНУАРСКОТО човече !!!

• 10 878
  • 239
  •   1
Отговори
# 75
  • София

Ивонска, за умъртвената полиомиелитна ваксина да те питам. Преди и след нея даде ли на Шош панадол или някакво температуропонижаващо?
Ние ще вземем Пентаксим, но не разбрах дали трябва да се даде нещо за за понижаване на температурата.

Не. Не се наложи. Нямаше никакъв проблем.

# 76
Доколкото ми е известно, Пентаксима няма странични ефекти като температура, а само може да се получи подуване на мястото, където е бит ваксината Peace
Магнолия, пиша ти на лични

# 77
  • Варна
И ние сме се спрели на Пентаксим.

Вчера не ме уплаши времето и наистина като излязах се оказа, че е много приятно за разходка въпреки че нямаше слънце, но  днес вятърът си е гадничък и ще си стоим вкъщи  Crossing Arms

Като има уговорка- свиркайте, аз съм на линия.

# 78
      Благодаря, на мамите за топлото посрещане, хубаво е да си дойдеш у дома   bouquet Ние нощното хранене го отказахме още преди 2-3 седмици, но в началото се будеше понякога към 4 часа и давахме глюкоза. Голям проблем, момичета с тая жълтеница  ooooh! При вас за колко време мина, ние до преди няколко дни все още давахме по малко глюкоза, но онзи ден повърна два пъти всичката кърма, а вчера го мъчеше и разстройство и я спрях. Докторката каза, че след 20-тия ден изследване за билирубина се прави с венозна кръв, а как ще го бодат във вената такова малко бебе  #Crazy
     Иначе сме добре, вече сме във фазата на лудата радост като види мен или баща си, естествено като е нахранен, защото като е гладен пък е невероятно много крив - майчичко  Laughing
     Да питам нещо - тези повдигащите възглавнички, дето дават наклон на тялото, на тях детето по гръб ли лежи или на една страна, защото аз го слагам на една страна, ама той точно след 20 мин. е обърнат по гръб, а ме е страх ако вземе да повръща да не се задави. Онзи ден направо ми взе акъла.
      За срещата във Варна сме насреща, а и май месец времето трябва да е разкошно вече. Сега е толкова противно, не сме излизали вече 10 дни и ще пощурея в къщи. Ани, тези дни ако вятъра случайно намалее, може да ги поизведем заедно, Дани и ти ако си на линия да се видим най-сетне и да запознаем бебоците.  Hug
      Лек ден, майчета и нацелувайте бебетата си докато са малки и не разбират  Party

# 79
за сокчетата - аз давам. за сега само от ябълка. започнах от началото на 2-я месец с една лъжичка, а сега стигнахме до 20-30 мл на ден. Трябва да ви кажа,че много му харесва, облизва се сладко. Не съм забелязала да има повече или по-малко колики от сока.  

Free Soul пуска линкове по този въпрос... и защо не се препоръчват сокчета преди 6 месеца... ефектът, ако добре съм разбрала, не е моментален, провокират се бъдещи стомашни проблеми, а не колики.. но... всеки си решава сам как да отглежда отрочето... тогава даже се шегувахме, че на бебчо и шоколад би му харесало да яде, но това не е причина да му се даде...

Ще се самоцитирам:

"Съществува голям риск от алергии, колики, запек; от предразположение към стомашни проблеми на по-късен етап, дори сега да не се прояви явна реакция.

Соковете са киселинни и с високо съдържание на захари, дразнят лигавицата на червата. До 6-тия месец тази лигавица е силно пропусклива, и ако влезнат чужди молекули, се активизира алергия.

До 6-тия месец е висок риска и от нитратно отравяне на бебето, селски или не, невинаги е сигурно не са ли пръскани ябълките.

Сокът няма тази хранителна стойност като млякото, дали сте на кърма или АМ, няма значение - единственото, от което има нужда пеленачето докъм 5-6 месец е мляко.

.......

Изобщо не е препоръчително да се въвежда сок на ранна възраст. Най-добре е децата да си ядат плодове - заради пулпа и фибрите, които в соковете липсват, и които всъщност са особено полезни.

На Мариела сок дадох чак след годинката, но не пие често. Яде плодове.

Виж тези три статии:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
http://karmene.greatnow.com/sokove.html

И изобщо погледни статиите за захранването в Библиотеката на кърмаческия форум.

Лично аз бих сменила педиатъра си, ако  препоръча сок на такава крехка възраст. За мен това е знак, че не се е информирал адекватно за здравословното захранване и хранене, което има огромно значение за настоящото и бъдещото здраве на детето."

Ползите от сока са никакви, рискът от вреди - висок. Родителят преценя. Най-добре - след обстойно информиране.

Free Soul благодаря ти за информацията. Естествено реших да му давам сокчета по препоръка на педито и на една стара книга, а не за да му почерня живота на милото. Както се спомена всеки има различни източници на инфо и сам решава кой да послуша. Ще проверя и ще дискутирам този въпрос с педито и с по-опитните от нас и ще реша. А докато реша може да спра да му давам. Уфффффф незнам. Дано не съм направила някоя беля.

# 80
  • Willebroek, Belgium
Дани благодаря за бързия отговор Hug  bouquet
аз също ще се радвам да се видим и да запознаем варненските бебоци Wink Laughing

Е, през София няма ли да минете??? И тук има януарки... Т'ва си беше регионална ревност...

ivonska ние ще минаваме покрай София ама дали на таткото ще му е до срещи а и дали ще иска да влезе в града newsm78.ама ако не е изморен ще му помрънкам малко на главата Joy 4е не са малко километрите.

# 81
Otmiana - малката ти е одрала кожата, няма тън-мън  Wink

Днеска пак една страхотна новина - още едно бебче е на път - на нашите кръстници, живот и здраве, края на октомври трябва да се появи. Много се радвам. Тази година сме на 3 сватби и тове е второто бебе на път в компанията. Трябваше ние с мъжа ми да поведем хорото и да се престрашим, та да видят, че не е страшно  Simple Smile

# 82
  • Willebroek, Belgium
мами раждали секцио я ми кажете кога би трябвало да дойде цикъла при положение 4е не кърмя.на 22 февруари ми спряха лохиите и оттогава нищо newsm78
я споделете и ли да по4вам да се шашкам #Crazy

# 83
  • Русе
Значи аз съм майката,спор няма!

# 84
Dobi, ще ти дойде. На мен ми дойде около 3 седмици след спирането на лохиите (и аз не кърмя). И още ме тормози вече 10 дена, вчера ходих на лекар и сега пия куп хапове Sad

# 85
Значи аз съм майката,спор няма!

Несъмнено  Wink Simple Smile

# 86
Здравейте и от мен,
От много време не съм се разписвала, но днеска е гадно времето и явно ще си седим на топло. Пък и едни нещо май хрема ще хваща. Сега звъних на докторката да дойде да кеже какво му има, че едното му оченце сълзи .

# 87
  • Варна
Деси, и ние имахме проблем с упорита жълтеница- и го разрешихме благодарение на едни прахчета- точно за 4 дни и мина. Само ме е яд, че в болницата не ни пуснаха а я държаха на разни лампи, че накрая и системи и т.н. глупости, които не дадоха никакъв резултат. Нашето педи беше против глюкозата и след изписването никаква глюкоза не давах. При вас след толкова време обаче мисля, че едва ли се нуждаете от прахчета вече. А ние не и правихме изследване за билирубин- ако бебчето е жизнено, не е поспаливо и вяло и естествено кожичката му е възвърнала цвета си, не виждам идея да го дупчите, че и венозно  #Crazy

Като си спомням в болницата как и бяха надупчили петичката-и това всяка сутрин 4 дни подред... Cry

# 88
Ехххххх много ме е яд че нямах нет точно когато е била Люлинската среща. Май ще чакам сладващата.......моля ви информирайте ме....може и с смс ..телефона ми е 0889524323. Аз по принцип редовно ходя до Кооперативния с количката така че можем да се виждаме.....само времето да позволява, а да не е като днес. Митко вече почва да лудее.... той спи само навън...в къщи издържа най-много половин час.

# 89
И аз се чудя дали да излизаме,ама по-добре да се разходя,че днес ме гони ужасен глад и само дъвча нещо...то май така няма да отслябна за кумуването  newsm78
...още едно бебче е на път - на нашите кръстници, живот и здраве, края на октомври трябва да се появи...Трябваше ние с мъжа ми да поведем хорото и да се престрашим, та да видят, че не е страшно  Simple Smile
И ние сме на две сватби(на едната кумове) и моята приятелка чака бебе в края на октомври,а другите познати са около август.Свате много еднакви събития се случват в живота ни,а?И ние като вас дадохме начална стъпка и се почна...

Общи условия

Активация на акаунт