Отговори
# 615
Здравейте отново! Имам нужда от насоки относно профилите в 11 и 12 клас, така че да не прецакаме евентуално кандидатстване в технически университети. Дъщеря ми е в езикова гимназия и беше с идеята за профил математика, но като седна да разглежда по-подробно  университети, се оказа, че задължително трябва да има оценка от природни науки в дипломата. С профил математика това май няма как да стане и сега мисли за профил информатика. Но тогава  губи така ценна подготовка по математика. Как се решава този проблем с оценката в дипломата- профил природни науки и уроци по математика или има и други варианти?

# 616
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имаме отказ от КИТ, защото предметите му са математика, физика и химия. Изискванията им са за математика, физика и социална наука.
На летния курс казаха, че такива са изискванията за всички инженерни специалности във всички германски университети. Не сме проверявали това твърдение, кандидатства само в КИТ и то по наше настояване.
Възможно е за децата с диплом от България да има други варианти, нашият е с британска диплома.

# 617
Какво се има предвид под социална наука? Моят е с профил физика и математика в езиково училище  , точно това  записа  с идея за технически университет   . Не може ли да се ползва оценка за кандидастване от първи гимназиален етап , ако няма някой предмет изучаван от 11 и 12 кл?

# 618
  • Deutschland/HE
Няма ли история, география, философия или гражданско образование в последните две години? Не като профилиращи, а като общообразователни?

# 619
И при нас само гражданско образование . Профилите са по двойки. Освен двата езика , мат се комбинира само с ИТ и Физика.В обощообразователни не учат друго освен мат, бел, ГО ,физическо .

# 620
  • София
Ако си в езикова и първите два профила са ти двата езика, примерно немски и английски, над тях имаш още два профилиращи предмета, примерно математика и физика. Като добавим и гражданското образование, би трябвало да е изпълнено условието на КИТ. Но не мисля, че това е нещо наистина характерно за всички инженерни специалности в Германия. Ако липсва оценка по нещо, в ТУМ  може   да не влезеш от раз, да, но най-вероятно ще  те викнат примерно на събеседване. Отделно може да се пита отрано дали биха приели на място Х за  специалност У оценка от явяване на   "матурата" за валидиране на способности - тоест оценка от изпита по предмет, който не ти е бил профилиращ, но пък ти участва в бала за унито..

# 621
Здравейте! Моля за вашето мнение относно резултат 97 точки от ТМС. На база вашия опит, бихте ли дали мнение за шанса за прием медицина в Аахен, Фрайбург, Манхайм. Очакваме отлична диплома, взпреки че за резултатите от ДЗИ нищто не може да се каже.

# 622
  • София
Terzieva, има приложение, в което могат да се въведат  резултатите и от ТМS, и от диплома( в  случая с различно заложени  прогнозни оценки от ДЗИ от следващия май). То  ще  изчисли на база  тазгодишния прием за къде  би стигнал или не резултатът. Но тъй като за тази нищо още не се знае, понеже тепърва предстоят класиранията, можете да действате на база миналата година.

# 623
Terzieva, има приложение, в което могат да се въведат  резултатите и от ТМS, и от диплома( в  случая с различно заложени  прогнозни оценки от ДЗИ от следващия май). То  ще  изчисли на база  тазгодишния прием за къде  би стигнал или не резултатът. Но тъй като за тази нищо още не се знае, понеже тепърва предстоят класиранията, можете да действате на база миналата година.
Много благодаря за отговора! Ще проиграем различни варианти.

# 624
Извинете, бихте ли споделили как се казва това приложение?

# 625
https://exam.agav.uke.de/MediRanger/
Или приложението NCReihner

# 626
Здравейте! Трябва да изпратя подновена ЕЗОК на студента  в Германия. Освен с dhl, които ми искат 100 и кусури лева, има ли друг куриер с по нормална цена?

# 627
  • София
Пробвайте с Интерконект на БГ Пощи. Не приемат принципно документи ( в смисъл пускат ги, не се заяждат, но не дават да се опишат като съдържание в списъка, тоест при евентуално загубване все едно ги е нямало в пакета), но пуснете някоя малко кашонче с още нещо  и ЕЗОК  сред нещата. Ще излезе 30-40 лева, ако не е много тежко. Ще стигне за 5-6 дни.
Ако не Ви е  късно,  на 22.07 летя за Германия. Може да ми я дадете картата (ако сте от София) и там на място да я пусна с Deutsche Post до адрес.

# 628
  • Deutschland/HE
Здравейте! Трябва да изпратя подновена ЕЗОК на студента  в Германия. Освен с dhl, които ми искат 100 и кусури лева, има ли друг куриер с по нормална цена?

Спиди и Бълг.пощи, те имат нова услуга. Спиди имат намаление 25% до края на октомври за пратки до Германия.

# 629
  • varna
Спиди, чрез тях изпращам на дъщеря ми. За около седмица пратката е пристигнала.

Общи условия

Активация на акаунт