Отговори
# 690
  • София
Натиснете на страницата, която показваш, Applications.След това пак снимай, ако не видите номера.

# 691
  • FRANCE
Супер много благодаря. Появи се там номерът. Какво пиеш/ядеш? Идваме да черпим Beers

# 692
  • София
Супер много благодаря. Появи се там номерът. Какво пиеш/ядеш? Идваме да черпим Beers
Трябва да се отслабва, та ще пропусна Joy

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 17:26 от Просто русалка

# 693
  • FRANCE
Joy
Спаси ни. Всичко  е изпратено и сега чакаме.

# 694
Здравейте, мили мами на немски студенти и кандидатстуденти! Включвам се, за да споделя, че при нас изпращането на документите премина успешно - спазихме срока за подаване, копията са проверени и приети, и в профила вече пише gültig 🥰. Точките са ми загадка - дадени са и 862 точки, което, доколкото съм чела тук в темата, е максимума за българските деца. Нооо, нейната обща оценка - диплома+ДЗИ (50/50) е 5.91??? Не зная как са изчислени, важното е, че са в нейна полза и участва в надпреварата за класиране с оценка 1.0 и ТМС 99%.  🥰🥰

# 695
  • София
Поздравления за TMS резултата! Simple Smile Няма  да Ви влезе в употреба най-вероятно, но нищо, забава си е  решаването му... Моята някога си продаде учебниците за подготовка , те случайно попаднаха при дете от темата в другия край на БГ. Но понеже  бях споделила, че  мен, одъртялата,  заданията по мат и още няколко дяла от изпита  ме кефят, та един младеж и майка му от темата ми ги подариха да се забавлявам.. Heart А относно 5, 91 - така и не ми стана напълно ясно в годините дали от 5,91  вкл. нагоре е  1.0 или от над 5, 91, тоест мин 5,92. Различни хора в пространството различни неща твърдяха. Познато дете беше с диплома 5, 71 (не за медицина, но немците си я обръщаха и неговата за специалност с местни NC, та знам от родителя, че беше приравнена на 1.3 . Може да имa значение дали  приравняването е от hochschulstart c модифицираната баварска формула или някъде си е  дело на самото уни с другa формула примерно..

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 10:02 от Просто русалка

# 696
ElenaP, поздравления за резултатите на детето Ви! Да има много успехи  и в бъдеще! Какво и къде иска да учи?

# 697
Кандидатства медицина като първо желание. Тя завършва МГ, та се чудех дали това не дава някакви допълнителни точки при приравняването.  А учебниците за ТМСа ги купих миналата пролет от потребител във ФБ темата (беше с псевдoним Chris, доколкото си спомням) 😀

# 698
  • София
Не, никакво значение няма за немците  дали дипломата е от МГ или от ЕГ, това е сигурно.

# 699
  • тук-там
Адмирации за чудесния резултат! Ще я приемат навсякъде, за това е важно първото ви желание да е наистина най-желаното. Кой уни е избрала девойката?
На моята дъщеря съученичка с 5,91 беше приравнена също на 1.0

# 700
  • София
mtz, в  годините назад е имало твърдения от хора с  5, 91 за приравнена диплома на 1.1. Може да не се е ползвала тогава баварската формула, знам ли, но силно се съмнявам, понеже голямата ми дъщеря месеци преди дипломирането си  в 12 клас с 5,98   през толкова далечната вече 2015 превантивно беше  питала и от унито й бяха казали, че с нея се смята (макар и да не ставаше дума за медицина).По-скоро, ако е имало случаи наистина с 5,91 =1.1, то сигурно  в някой момент просто са сменили начина на закръгляване. 

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 13:31 от Просто русалка

# 701
Здравейте ,
Следя темата от известно време и гледам , че говорите за дипломи,
Сина се е ориентирал към инженерна специалност в Германия. За съжаление обаче сега в 11 клас , не успя  да се пребори за отлична диплома ( заради мързел главно , той твърди , че учителите му били много взискателни Simple Smile ) . Тази година има успех 5,40 . Не съм още много наясно как седят нещата с оценки, балове и т.н , та се чудя дали има въобще шанс с такава диплома в Германия - чувала съм, че се искат оценки близки до 6,00 ( каквито гледам тука такива дипломи се цитират) или да се оритентира за Бг , където явно ще трябва да набляга за подготовка по математика за кандидатстуденски изпити.  За съжаление не знам грам немски и ми е адски трудно да се ориентирам - сигурно ако все пак настоява за Германия , ще се наложи да ползваме фирма консултант.

# 702
  • София
Тези дипломи около максималните не са  за инженерни специалности в масовия случай.. Simple Smile Харесайте си университет/ специалност, прочетете изискванията  (има достатъчно информация и на английски по сайтовете, макар че самият младеж може да си чете на немски) и как се сфомира балът, ако има NC..  Ако няма, проблемът е нулев. Ако пък има, вижте кои отделни оценки също се взимат предвид, натиснете педала за шестици по тях  в 12 клас (ако се изучават въпросните предмети), информирайте се дали има опция като в  ТУМ примерно при по-малък сбор от точки, негарантиращ директна оферта,  за покана за събеседване, ориентирайте се дали искат или не   удостоверение за стаж, вижте NС Werte за предходни години и т.н....

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 19:34 от Просто русалка

# 703
В Германия има ли квоти момичета/момчета както  в Бг за някои специалности?

# 704
  • София
В Германия има ли квоти момичета/момчета както  в Бг за някои специалности?
Не, макар че съм попадала на статии  за унита, имащи за  цел да стимулират с  определени инициативи  кандидатстването/приема на момичета в някои тежки специалности.. Но едва ли дават някакъв бонус, по-скоро става дума за дни на отворени врати, пробни следвания..

Общи условия

Активация на акаунт