Отговори
# 705
Адмирации за чудесния резултат! Ще я приемат навсякъде, за това е важно първото ви желание да е наистина най-желаното. Кой уни е избрала девойката?
На моята дъщеря съученичка с 5,91 беше приравнена също на 1.0
Университетът във Фрайбург е първо желание. Да видим по коя квота  ще я класират.🙄

# 706
  • София
По абибесте Simple Smile , та ще остане неизползван космическият резултат на TMS...  В темата има и младеж с такъв, ама вече е много напред в семестрите, а не млад и зелен.... Та и той така не го ползва. Това ми напомня да взема да пиша на майка му за  среща с  хапване (умерено за мен, хаха), пийване и лаф..Heart

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 19:28 от Просто русалка

# 707
  • тук-там
Да, жалко!
Но всъщност зависи в коя провинция я причислят. Има и по-неблагоприятни.

# 708
  • София
Да, жалко!
Но всъщност зависи в коя провинция я причислят. Има и по-неблагоприятни.
И това е така, ама все пак много по-вероятно ми се струва да е  още на абибесте..

# 709
  • На планетата Земя
Браво за резултатите на бъдещата медичка!

Русалке, ами да вземем да направим една разширена лятна седянка! 🥰

# 710
  • София
Браво за резултатите на бъдещата медичка!

Русалке, ами да вземем да направим една разширена лятна седянка! 🥰
А , аз отдавна  все мисля да го предложа това , на софийските майки поне като по-лесно за постигане/организиране.. И другите са добре дошли, ама  е по-трудно..Аз и тях ги гоня при възможност, бях  скоро на концерт в  Античния в  Пловдив и  поканих  GD на кафе, ама тя пусто беше на работа, та пийнах и хапнах и за нея...Социална съм съм аз лично , явно доста даже, та  съм се виждала по разни поводи, сред които и множество  заведения/сладкарници, естествено, по отделно с доста  дами от темата (да не почвам да ги изброявам сега, че все някоя неволно  ще пропусна).  А всяка такава среща е била дълга, хранителна, напоителна, тоест несъмнено приятна, ама една  сборна седянка би била  още по-готина. Simple Smile Ама ако ще правим нещо такова, да не се мина да го пропусна при  целия ми ентусиазъм, че съм си тук само до 22-ри юли, после от някъде  28-ми до 15 август, после чак от 29-ти август, че пусто и с децата трябва/искам да се социализирам на една или друга седянка, малко по-западно разположени.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:15 от Просто русалка

# 711
И аз с удоволствие ще участвам в сбирка. Ако някой има нужда от изпращане на ЕЗОК или друг подобен документ към Германия в началото на другия месец, може да ми пише. Имам да предавам нататък ☺️. Планирам двуседмично обикаляне из Баден-Вюртемберг.

# 712
red_violet, при инженерните специалности баловете за Германия са по-ниски. Така беше преди време, сега, мисля, че пак е така.
Нашият опит е от 2019 г. Тогава нямаше профили. Сега може би гледат хорариум - не мога да кажа.
Но и тогава, и сега, мисля, че всяка диплома над 5 е ок, не е като при медицината.
За ТУМ вероятно при по-ниска диплома ще го извикат и на интервю.
Проблемът с тези специалности е след това - много е трудно да издържиш на темпото и на изискванията. Важна е мотивацията, така че щом иска ще се справи. А България винаги е резервен вариант, нищо не губи.

# 713
Точно така. При инженерните специалности входът е широк, изходът е тесен.

# 714
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Значи само ние сме с късата клечка. Sad

# 715
Mитко е на изпит сега. Акустика. Сутринта мина един, сега е влязал на втория. Ръся вълшебен прашец мислено и вярвам ,че ще го вземе. Стиснете по едно палче, моля.

# 716
  • На планетата Земя
St. DOBRI, много съжалявам, че при вас така се получи. Сега каква е стратегията?

GD, ръсим и ние и изпращаме добри мисли!

# 717
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
КИТ беше план Б и мой мерак. Още преди да подаде документите знаехме, че е малко вероятно - той е с А левълс и няма социална наука, което е непростимо за инженер в Германия. Joy

# 718
  • Deutschland/HE
Миле, в Цюрих има ли изискване на социална наука?
Добри, в Германия всички учат етика/религия и история до последно. През последните две години (т.нар. Оберщуфе) учиха точно ВСВ и периода след това. За това и очакват всички да са имали социална наука. Не съм сигурна дали и предмета PoWi (политика и икономика) не е задължителен или в Оберщуфе може да не го учиш. Дъщеря ми държа писмена матура по него, други правиха устна (презентация).

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 18:13 от colibri

# 719
  • София
Ами предвид това, че Великобритания не е в  ЕС , вероятно изискванията са малко по-други. Не може ли да се види на сайта на DAAD (der Deutsche Akademische Austauschdienst) и /или в  инфопортала  на ZAB zu ausländischen Bildungsabschlüssen (anabin) какво точно се взима/иска  от конкретната диплома? За Обединеното Кралство конкретно не знам дали е  така,  но  съм чувала, че има някакви  фиксирани листи  А и В,  в които са изброени приемливи предмети над първите 2 (примерно мат и физика). Предполагам само, че точно от някакви подобни списъци се  избира опция, вписваща се в графата  "социална наука".

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 18:21 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт