Отговори
# 570
Безплатните копия са 3. И също на два сертификата.

# 571
  • София
Адашче,  какво толкова  ти пречи да  ги направиш - винаги ще влязат в употреба. Давам веднага пример - в различните унита точно около този момент текат  процедурите по подаване/разглеждане на документи/евентуално  отпускане  на Deutschlandstipendium от 300 евро на месец за 1 година..Примерно в ТУМ  срокът за подаване на документите за тази стипендия де факто е приключил за по-големите, но конкретно за бъдещите първокурсници, набор 2025, заради  времето, в което  тепърва получават дипломите си,  е по- различен - от 14.07.2025 до 27.07.2025. Ми ето, който е решил да се пробва, ще трябва и там да изпрати диплома..

# 572
  • столицата
Ех, Русалке, как нито едно от децата ти не избра Австрия. Толкова полезна и навременна информация споделяш. Не че и на "австрийчетата"не си помагала, но за Германия си истинско профи😁

# 573
  • София
Ех, Русалке, как нито едно от децата ти не избра Австрия. Толкова полезна и навременна информация споделяш. Не че и на "австрийчетата"не си помагала, но за Германия си истинско профи😁

Хаха, смея се на глас..Heart Моите деца много-много в моите съвети не се вслушват, така че не съм и натискала особено в една или друга посока. Опитах се (само тогава успях, макар това да поизостри сериозно отношенията ни за известно време) да разубедя голямата за магистратурата в Южна Корея въпреки спечелената пълна стипендия (след време получих  признание с половин уста, че май съм се оказала права). Опитах кротко да убедя  двете  малки да са заедно на едно място, но видимо не успях. Опитах и сега да насоча бъдещата докторка към друго място/места за половината терциал "Хирургия", но пак не успях.  Та лъвският характер по 3 си е лъвски.. Ракът мекушав  в мое лице и да се беше пробвал, едва ли щеше ги убеди някога за Австрия.. Може много да ги критикувам по други параграфи, но  едно не мога да им отрека - винаги са  се съобразявали с това, че са 3 и че разходите  по издръжката (поне в началото)  на  толкова деца навън  едновременно не би била  еднаква като размер в държавите с немски. Та предполагам, че редом с други доводи и  заради това настояваха за Германия. Пък след нея , както се видя - пътища разни. Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 17:10 от Просто русалка

# 574
  • тук-там
Мек рак аз не познавам, Русалче! Не се съмнявам, че си твърда, упорита и повлияла по един или друг начин щерките Simple Smile
Някой за този пуст Физикум потвърждение получил ли е? Моята е спокойна и сигурна, че щом нищо не и пращат, значи всичко е наред.

# 575
  • София
Teodor28, при всички положения ще ти трябва поне едно заверено копие, за записване в избрания Университет. Забелязала съм, че има неразбиране. Нотариално завереното копие на дипломата с превод и легализация е ОРИГИНАЛ! Този документ не го давате никъде, само  в посолство или консулство са заверка на копия! Пазете си го, много вероятно е пак да ви потрябва.
Преценете кога е момента да подадете за ЕЗОК, ще е необходима при записване.
Успех на всички!

# 576
  • Варна
Влизам с въпрос относно изискването да се изпрати копие на дипломата на оригиналния ( български ) език  Какво се изпраща:  нотариално заверено копие или обикновено копие на въпросното нотариално заверено?

# 577
  • София
Мек рак аз не познавам, Русалче! Не се съмнявам, че си твърда, упорита и повлияла по един или друг начин щерките Simple Smile
Някой за този пуст Физикум потвърждение получил ли е? Моята е спокойна и сигурна, че щом нищо не и пращат, значи всичко е наред.
А бе ти не познаваш, ама са си такива раците..LaughingИ това го казва човек, който принципно НЕ вярва на зодиите. Joy Не те обработват, податливи са на обработка...
Ваниан много точно е обяснила. Може да се даде въпросния екземпляр, еквивалент на оригинала с всичките там апостили и заверки,  при записване в унито, да, никой няма да го върне,  ама това е необмислено действие, понеже после при нужда ще трябва да се мине пак през всички тези стъпки. А  копията му, заверени в посолството, точно от това  дублиране на цялата процедура на по-късен етап спасяват.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 18:54 от Просто русалка

# 578
Здравейте! Много благодаря на всички за отговорите. Аз непременно ще отида в посолството, просто не разбирах защо точно трябва да го правя. Сега, след като Русалката спомена за тази стипендия, първи ще се наредя за копия!!

# 579
  • София
Момичета коя фирма препоръчвахте за легализация на дипломата за Германия, а и Австрия в София?
Не успявам да намеря обсъждането, а на първа страница линка, който е за пълна информация за това не работи.

# 580
Никакво значение няма коя фирма ще изберете за легализация на дипломата за която и държава да е… Всички ще свършат еднаква работа.

# 581
  • София
Здравейте! Много благодаря на всички за отговорите. Аз непременно ще отида в посолството, просто не разбирах защо точно трябва да го правя. Сега, след като Русалката спомена за тази стипендия, първи ще се наредя за копия!!
Wink Правилно.

# 582
Здравейте, по въпроса за безплатните копия от дипломата, знаете ли дали същото важи и за немските дипломи? Моят младеж ще кандидатства с немската диплома /завърши лайстунг/.

# 583
Синът ми завърши преди 4 години и му дадоха 5 копия на дипломата от лайстунг.

# 584
  • София
Синът ми завърши преди 4 години и му дадоха 5 копия на дипломата от лайстунг.

T.e. заверихте 5 копия в немското посолство ли? И ние сме на "вълна" колко копия и къде се заверяват немските дипломи.

Общи условия

Активация на акаунт