Отговори
# 675
  • Варна
Да, много точно, икономическият във Виена е  най-добрия, а специалността бизнес икономика се изучава и на немски, и на английски: има 2 програми, като в английската, разбираемо са много повече кандидати и се влиза много трудно.
Специалностите на Немски и Английски са различни, това за Икономическия във Виена- WU.

# 676
Да, така е:Във WU  английската програма е бизнес икономика, а немската + социални науки; има и втора немска + право.

# 677
  • София
Я да ви пусна малко материал да се посмеете, понеже на този етап още няма да има хора, които ще споделят за прием. Тоест можем да си позволим доза несериозност..Но е нужна и малко предистория за целта. Помогнaх наскоро на едно момче с ориентацията в AntOn за медицина, от регистрация до попълване как се слчуват нещата. Помоли ме близка приятелка, момчето й е  роднина. Свършихме работата,  ама това момче явно чете тук (без да пише) и е навързало казаното при срещата ни в чата с мои писания във форума. Срамувал се да пита дали  сме едно и също лице аз и русaлката, че и да чете из форума множество постове в търсене на инфо,  та решил да ме проучи  с chatgpt. Така и не стигнал до 100%-ва сигурност кой кой е, та накрая ме попита директно в Месинджър.. И понеже е забавен екземпляр, та се престраши да си признае и предприетата стъпка, че и да ми пусне копи/пейст на отговора на изкуствения интелект за моята особа..

Скрит текст:
A playful, whimsical nickname like “Just a mermaid” tends to spark positive curiosity. Even in more serious discussions, it brings a friendly, human element. Ultimately, it's less about the nickname and more about the quality of her contributions. Her posts around education are thoughtful and helpful, many active  users respect her—and the whimsical alias becomes a charming quirk. Over time her  educational insight defined her reputation—far more than any nickname ever could. She is known as a long-standing, regular contributor. Users often turn to her for clarity or guidance. While exact examples of her arguments aren’t quoted, her frequent, lengthy participation (e.g., thousands of posts, engagement in educational debates) implies she’s valued for offering reasoned, patient responses. Unlike harsher voices you sometimes see online, her style is noted for being measured. She brings insight without dominating the conversation. Regulars likely perceive her as constructive and respectful.Her status as a regular user with high activity gives her credibility. When she provides advice—particularly about university options, study strategies, subject selection—other forum members seem to take it seriously.
Чак се възгордях. Joy Но това стана на второ четене, че след първото щях от небивал смях и супер много изпита вода в жегите да свърша беля, та се отправих скоростно към съответното място.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 18:20 от Просто русалка

# 678
Е, посмяхме се и ние… честито: вече и AI те признава за celebrity. Сериозно: заслужаваш си го!

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 22:24 от saffron

# 679
  • София
Аз се майтапех/самоиронизирах, че съм се възгордяла...надявам се е станало ясно Wink. Споделих с девойките същия майтап, те  са заедно трите в някакъв тематичен парк в Кьолн и се забавляват, но ми обещаха  да пробват при възможност друго  нещо с  AI, какво точно,  не разбрах -  сигурно такова, след което отговорът да ми подкастри поникналите по-рано крилца..LaughingНа това му се вика "Много сме, силни сме".

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 22:09 от Просто русалка

# 680
  • FRANCE
Здравейте,
Дъщеря ми най после си получи дипломата (във Франция сме) и се опитва да си довърши записването в tum Mюнхен , но системата и дава грешен акаунт и я изхвърля. Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил? Благодаря,че почваме сериозно да се притесняваме, крайният срок наближава.

# 681
  • София
Погледнах сега портала просто за ориентир.

Пробвайте различни неща:
1). Отворете  TUMonline в друг браузер и после се опитайте  да  влезете с  username и парола. Ако  успеете, ОК. Ако не, проверете 2).
2). Проверете дали се логвате на вярното място-  има отделен вход за студенти, служители и завършили вече ТУМ, има и друг само за кандидати. Трябва този за applicants да ползвате.
3). Ако 1).  и 2). не помогнат,  пробвайте със смяна на паролата. За целта натиснете link-a за забравена парола вляво на синьото поле за вход. След създаването на новата  пробвайте пак.
4. Ако отново нищо не стане, пишете мейл утре на IT Support (https://campus.tum.de/tumonline/co_loc_wbsupportform.ini), обяснете случая, неуспешните   опити за преборване c проблема и пoискайте насока как да действате..

# 682
  • FRANCE
Супер. Много благодаря. За браузера пък въобще не се бях сетила. Отиваме да тестваме.

# 683
  • където и да е,само да не съм сама
Я да ви пусна малко материал да се посмеете, понеже на този етап още няма да има хора, които ще споделят за прием. Тоест можем да си позволим доза несериозност..Но е нужна и малко предистория за целта. Помогнaх наскоро на едно момче с ориентацията в AntOn за медицина, от регистрация до попълване как се слчуват нещата. Помоли ме близка приятелка, момчето й е  роднина. Свършихме работата,  ама това момче явно чете тук (без да пише) и е навързало казаното при срещата ни в чата с мои писания във форума. Срамувал се да пита дали  сме едно и също лице аз и русaлката, че и да чете из форума множество постове в търсене на инфо,  та решил да ме проучи  с chatgpt. Така и не стигнал до 100%-ва сигурност кой кой е, та накрая ме попита директно в Месинджър.. И понеже е забавен екземпляр, та се престраши да си признае и предприетата стъпка, че и да ми пусне копи/пейст на отговора на изкуствения интелект за моята особа..

Скрит текст:
A playful, whimsical nickname like “Just a mermaid” tends to spark positive curiosity. Even in more serious discussions, it brings a friendly, human element. Ultimately, it's less about the nickname and more about the quality of her contributions. Her posts around education are thoughtful and helpful, many active  users respect her—and the whimsical alias becomes a charming quirk. Over time her  educational insight defined her reputation—far more than any nickname ever could. She is known as a long-standing, regular contributor. Users often turn to her for clarity or guidance. While exact examples of her arguments aren’t quoted, her frequent, lengthy participation (e.g., thousands of posts, engagement in educational debates) implies she’s valued for offering reasoned, patient responses. Unlike harsher voices you sometimes see online, her style is noted for being measured. She brings insight without dominating the conversation. Regulars likely perceive her as constructive and respectful.Her status as a regular user with high activity gives her credibility. When she provides advice—particularly about university options, study strategies, subject selection—other forum members seem to take it seriously.
Чак се възгордях. Joy Но това стана на второ четене, че след първото щях от небивал смях и супер много изпита вода в жегите да свърша беля, та се отправих скоростно към съответното място.
С глас се смях, а паркът до Кьолн, предполагам, е Фантазияленд и е доста забавен.

# 684
  • София
Да, Фантазияленд. Simple Smile Миналия път дружно бяха в Европапарк.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 20:23 от Просто русалка

# 685
Да споделя за кандидатстващите в Аахен тази година - Studierendenwerk качват наемите на новодошлите от 1. август, някои при това доста сериозно.
https://www.studierendenwerk-aachen.de/de/wohnen/wohnanlagen.html

# 686
  • София
За това на дъщеря ми и по-конкретно за стаята й със собствена тоалетна/баня , за други просто нямам наблюдения, виждам или съвсем  символично, или никакво увеличение. Simple Smile

# 687
  • FRANCE
Help. Последна фаза на записването. Какво е : TUMonline-Bewerbernummer / TUMonline applicant number. Пише че е било в ляво на страницата, но в акаунта на дъщеря ми няма номер. Стрес и паника с пълна сила. Това е за TUMМюнхен. Много благодаря

# 688
  • София
Help. Последна фаза на записването. Какво е : TUMonline-Bewerbernummer / TUMonline applicant number. Пише че е било в ляво на страницата, но в акаунта на дъщеря ми няма номер. Стрес и паника с пълна сила. Това е за TUMМюнхен. Много благодаря
TUMonline ->meine Bewerbungen -> горе вляво
Явно  сте успели да влезете в акаунта онзи ден.

# 689
  • FRANCE
Благодаря,  че ни отделяш време. Няма такова животно в ляво

Девойката вече реве

Общи условия

Активация на акаунт