Деган при повръщане

• 1 534
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Аз бях много зле за това бях на системи и ор мен го лепна и детето и мъжа ,мъжа ми го пиеше по схема ,но го хванахме на време такаче не стигна до повръщане. Детето тъкмо навършваше 2 и не може да говори така че не предприехме нищо докато вече не беше късно и започна да повръща на фонтан един след друг. Само тези свещички му помогнаха ,прибвайте с тях ако не сте
Деган ползвахме аз и таткото за малкия свещички вомакур , след първата свещичка повръщането спря напълно ,обаче преди това дадохме 3  свещички вемотосхил ,не помогнаха и след първата свещичка вомакур повръщането спря напълно . Така че препоръчвам ,за деган не мога да кажа нищо

Дегана при вас как действа? Едно хапче ли се взима и повръщането спира или по схема?

Защо купих Деган лятото е поради факта , че никакви други капки/ свещички нямат ефект. Не съм давала все още и не знам дали смея. Жал ми е обаче, че е такава мъка всеки път. Явно и двете са доста чувствителни към чревните вируси. Знам, че на наши приятели са били инжекции Деган когато децата им бяха на 3-4 години но си е друго когато си отидеш на лекар.

# 16
  • София
Натриев цитират, хидратин алфа, вомакур + вомитусхил.

# 17
  • София
От доктор знам, че деган на деца не се дава.

# 18
  • София
Деган на дете само под лекарско наблюдение. Видях при роднинско дете какви тежки странични реакции получи, какви халюцинации имаше... Неслучайно е с рецепта.

# 19
  • Варна
Здравейте!

Моля ,споделете ако сте давали Деган на децата ви. Имам две деца, на 2,8 г и на 7,5г. В момента има чревен вирус. Всяка година го хващат и е нещо страшно. Повръщане с дни, нищо не помага. Голям ужас преживявам всеки път. Лятото когато си бях в Бг ми казаха да взема Деган на хапчета. Чета обаче тук разни неща и се чудя дали мога да го дам и как действа.

Хубава вечер!

Привет! Деган съм  давала на децата,но по- големи. Чудесен е. За вашия случай, ако искате ме послушайте, джоджен. Сварете като чай. Няма проблем и с малко захар. Приятен е на пиене. След първата- втора чашка спираха. Това лекар ми го е казал и действа от години.И сега вече много големи ,пак си варят джоджен. Другото е Спрайт на малки глътки. За един ден да изпие бутилка малка. Съдържа веществото незнамкакбеше ,което подтиска гаденето . При децата действаха тези неща. Бързо минаване на вирусите желая:)

# 20
пробвайте Вомитусхил каапки

# 21
Не давайте деган на таблетки. Моят син е на 12г и му дадох, защото повръщаше постоянно в рамките на 2ч. После докторите ми се караха много, таблетките са за деца над 15г и тегло над 60кг. Препоръчаха ми свещичките вомакур, въпреки че детето е голямо вече. Повръщането спря, около час след таблетката, но от нея му падна кръвното, и към обезводняването, това допълнително влоши положението.

# 22
  • София
Пак да кажа за Зофер - има го във вариант за деца, 2 мг разтвор.

# 23
  • Пловдив
Деган на дете само под лекарско наблюдение. Видях при роднинско дете какви тежки странични реакции получи, какви халюцинации имаше... Неслучайно е с рецепта.

Абсолютно точно! Деган не трябва да се дава на деца без лекарска консултация. По-добре Вомакур свещички, макар че и те са по лекарско предписание.

# 24
При повръщане не давайте храна, ако поискат нещо много малко, противно да масово разпространеното препечена филия, не се препоръчва, защото стомаха е раздразнен и храната е желателно да е лека, течна за да не дразни стомаха. Давайте вода, може да е чаена лъжичка през няколко минути, но да поема и остава течност в организма.

# 25
Противно на масовото мнение, че при повръщане и диария се дават препечени филии, сухари и солети, аз знам, че първото, което се спира при такива състояния е глутенът. Тоест никакви сухари, солети и препечени филиии, а само и единствено безглутенови продукти - ориз, царевица, елда, киноа, амарант.

# 26
В инфекциозна болница синът ми беше 4 дни на солети, сухари и обикновени бисквити. Само това даваха до 2 поредни нормални изхождания. След изписването разрешиха първо макарони, после ориз, пилешки бульон, сирене и чак след това картофи, че дразнели. Мазно, пържено и сладко са категорично забранени. Царевицата е силно газообразуваща, елдата също…

# 27
Здравейте! Пробвайте с Кокулин! Те са хомеопатични, подходящи са също и при прилошаване при пътуване с кола. Аз съм много доволна от тях.

# 28
Вече е минало доста време, но да напиша - дименхидринат на хапчета, много сме доволни. Натриевия цитират също е добър - както сиропа, така и хапчетата. Хидратин алфа, за да се избегне обезводняването. Деган на ампули съм пила аз, при най-тежките случаи на мигрена, на детето не смея да давам още, нищо че на ръст и тегло е вече по-голяма от мен.

# 29
Аз пиех дименхидринат на таблетки заради гадене/повръщане в кола. Ами чувствах се като упоена, много ми се спеше, не знам свещичките вомакур, които са същата съставка дали така действат, но ми беше много гадно от хапчетата.

Общи условия

Активация на акаунт