Медицински университет - тема 2

• 45 296
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Никъде не пиша, че е масово, но съм убедена, че има случаи, както и че ако ходиш на уроци при правилния учител си вътре....но за съжаление ние излишни пари нямаме, а и да имам не смятам,че така трябва да направя( въпрос на лични принципи).
До сряда трябва да излязат резултатите от Варна....

# 571
Никъде не пиша, че е масово, но съм убедена, че има случаи, както и че ако ходиш на уроци при правилния учител си вътре....но за съжаление ние излишни пари нямаме, а и да имам не смятам,че така трябва да направя( въпрос на лични принципи).

Сигурно ли е, че до сряда ще има резултати от Варна?

# 572
  • София
Е, пишеш, че е ясно, че в МУ София влизат децата на тези с парите и лекарите. Което навежда на извод за масовост, че и повече. И че на практика там се влиза с подкуп или връзки. Ходене при правилния учител е съвсем различно нещо, но и това са малко градски легенди. Познавам доста деца на известни лекари, както и такива ходили при "правилния" учител, които не са приети.
Някак не е коректно да се хвърлят такива инсинуации в пространството и най-малкото е неуважително към стотиците деца, положили сериозен труд, за да бъдат приети.

И за неяснотата при формиране на изпитния вариант ми е интересно да разбера. Защото винаги той се тегли публично в една от залите.

# 573
Ние се явявахме в Варна, София и Плевен. Най неясно беше в София. Варианта беше един, предварително подготвен. Та така някои кандидати са го имали от предния ден. Да си бяха направили труда , като в Плевен поне 2-3 да има.

Не се изтегли, отвориха едно шкафче и го извадиха, това каза детето. Нямало други варианти. Даже в Плевен викаха родители да теглят и да видят, че вариантите са различни. Това беше преди 2 години, сега как е Незнам.
Истината е, че в София са най много кандидатите и си трябва много учене. Но се вмъкват и тарикати.

# 574
Има резултати по биолигия във Варна

# 575
  • София
А в София какъв е бил проблемът? Там има много варианти и изпитният се изтелгя в едно от залите?

ПП. Сега видях, че се редактира. Ми не знам какво са извадили от шкафче, може би изтегления от предварително изготвените варианти, но със сигурност не е един и се тегли публично. В една от залите, разбира се, не във всички. При дъщеря ми нищо не са вадили, а са чакали да им разпечатат и донесат изтегления вариант. И за първи път чувам, че някой е имал изпита предварително.

Никой не каза как е минала химията вчера? Как се е сторил изпита на децата?

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 17:19 от sanaka

# 576
Sanaka, Така съм го чувала,така го пиша, може пък да е поредната "градска легенда"....никъде не съм написала, че наистина е така , но живеем в страна,в която всичко е възможно, което ме кара да се съмнявам .....
В една друга група прочетох,че до сряда щели да излязат резултатите....

# 577
Значи от училището на дъщеря ми всички са деца на тарикати и лекари,защото почти всички влезнаха в МУ София медицина,с много малко изключения,които влезнаха в други МУ или в Германия. Понякога говорим за кисело грозде.

# 578
  • София
Никой не каза как е минала химията вчера? Как се е сторил изпита на децата?

моето дете беше доволно, каза, че "било лесно". от биологията беше по-умърлушено някак...

гледам, че публикуват някакви извадки от изпитните теми, но не пълните. това и по биология, и по химия.

не знам защо е така?

# 579
Има резултати от МУ Варна

# 580
  • София

В една друга група прочетох,че до сряда щели да излязат резултатите....
Не ми се вярва, но ви го пожелавам. Ако излязат до сряда, това май ще е най-бързото излизане на резултати досега.

jam, по биология пак е прилично, не дават отговори само на отворените въпроси. Обаче по химия винаги цепят мрака с тези отговори: 1 а, 2, б, 3 г... Joy А помни сега, като го няма самият въпрос, а или г си отговорил на 17-ти въпрос.

# 581
Не мисля, че в МУ София масово влизат връзкари и преписвачи, ние нито сме лекари, нито сме от София, но да не ти стигне 0.02 и да знаеш, че човекът до теб е преписвал, става много гадно и като запишеш в МУ Плевен например, да те гледат като втора ръка човек.

# 582
По Биология ги има, Химията не ....
Имам доста познати деца завършили в Плевен и казват,че подготовката и условията са мн добри.

# 583
А тези със слушалките кой им диктува темите,вероятно вътрешен за МУ човек ?

При нас се оказа, че майката на девойката диктуваше като я хванаха да преписва.
Това коя година … явно стават изобретателни Simple Smile

# 584
Попаднах на една такава обява във Фейсбук за продажба на някакви невидими средства за преписване. Всички коментари към продавача бяха в стил - внимавай да не попаднеш на някой лекар, на който си продавал тези джаджи. Всички са много чувствителни към качеството на бъдещите лекари, за другите специалности сякаш са по-снизходителни Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт