Медицински университет - тема 2

• 45 324
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Не разбирам СУ защо се правят на интересни. На ентото си класиране за медицина не приемаха ли кандидати с оценки от изпити, държани в други университети, в т.ч. недолюбвания МУ София? Като цяло в СУ влизат доста по-слаби кандидати в сравнение с МУ София, тоест неуспелите в МУ. "Зубраческият" формат на изпитите в МУ София се вижда впоследствие защо е такъв, тоест иска си се доста механично запомняне в процеса на следването.

Проблема е по-скоро, че няма кой знае колко ясни критерии за оценки при писането на тема, нито обяснение после защо аджеба е ниска оценката. Също така според мен винаги при оценяването на тема има голяма доза субективност, и това си продължава и напред във следването.

На мен лично ми звучи като абсурдна измислица да оценяват ниско тема, защото е писана по модел на МУ-София, ако темата е вярна, но в крайна сметка няма как да се докаже противното, поради неизнасянето на информация защо е оценена така.

И накрая всеки си измисля собствени причини защо е оценен ниско, като много рядко някой си признава, че причината е незнание.

# 556
Преди 5 г и синът ми имаше НЕ и на химията, и на биологията за СУ. Оценките бяха достатъчни за фармация, все пак, момчетата влизат с по-ниски оценки. Не помня числата, не че ги крия.

# 557
Ние имаме Да на Химията....
Вашите наблюдение какви са според това, ако избереш спец. Фармация -освен да продаваш в аптека, с какво друго можеш да се занимаваш?

# 558
  • Пловдив
Вие сериозно ли? Имам приятел УНГ, идея си нямате какви слушалки вадят от ушите. Опитват се да вадят с магнит, та после и магнитите вадят.....Изобщо не се забелязва, че има слушалки. И ако ги набутат по-навътре, после нямат вадене. То няма как с обичайните слушалки, но има и други технологии.

# 559
  • София
И дъщеря ми е била на предварителени - всички са ги накарали да си вържат косите.
Онзи ден на моята са й дали ластиче квесторите, вчера си носеше вече.
Санака, кога да чакаме резултати най-рано?
Не си спомням конкретни дати, но обикновено след около седмица +/– някой ден. Не излизат едновременно по химия и биология, може и да са в различни дни.

# 560
А тези със слушалките кой им диктува темите,вероятно вътрешен за МУ човек ?

# 561
Вероятно, все пак сме в БГ.
И онзи ден са "хванали" кандидат-студент със слушалки.

# 562
А тези със слушалките кой им диктува темите,вероятно вътрешен за МУ човек ?

При нас се оказа, че майката на девойката диктуваше като я хванаха да преписва.

# 563
Оф то преписването започва с приемните изпити. После продължава масово на почти всички изпити , за съжаление. Който си е свикнал така , продължава. А за София, при кандидатстването ми направи впечатление неяснотата при формиране на изпитния вариант. Масово се говореше колко струвало да го получиш предния ден. Такова нещо във Варна и Плевен нямаше, там беше публично ….

# 564
  • София
А за София, при кандидатстването ми направи впечатление неяснотата при формиране на изпитния вариант. Масово се говореше колко струвало да го получиш предния ден. Такова нещо във Варна и Плевен нямаше, там беше публично ….

пояснете се - имате предвид, че не е теглена публично темата ли?

# 565
И организацията в двете МУ беше по-добра....

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 15:49 от elf575

# 566
  • София
И организацията в двете МУ беше по-добра....то е ясно ,че в МУ София влизат децата на хората които могат да си платят и на лекарите...
А?! Може ли малко пояснения - как е ясно това и как точно се случва?

# 567
За организацията, които са се явявали и на трите места могат да си направят изводите....

# 568
Е това, че някой по изключение влиза в МУ София с връзки, пари и шашми не значи, че е валидно и за мнозинството от влезлите. Щеше да се чуе, тъй като подобни кандидати обичат и да се хвалят, сякаш не е срамно.

# 569
  • София
За организацията, които са се явявали и на трите места могат да си направят изводите....
За организацията сигурно могат. За това, че в МУ София било ясно, че "влизат децата на хората които могат да си платят и на лекарите...", аз лично не мога. Та може ли да се обясни?

Общи условия

Активация на акаунт