Медицински университет - тема 2

• 45 341
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
И аз мисля, че има комерсиален елемент от страна на унитата. “Доволни от резултатите” е малко разтегливо понятие по отношение на момичетата. Миналата година момичета с 5-50-5.70 на двата изпита се явяваха отново поне на единия, и с право, предвид че на първо класиране последните 2 влязоха с 3*5.58(хим,био и матура).

# 541
И ние се нареждаме в групата висока оценка на теста по Биология (около5.5) и НЕ на 2рия компонент в СУ...при положение, че е отговорено на въпросите....та в тази връзка ще бъда благодарна,  ако някой отиде да си види работата и има също Не да сподели причините и съответно критериите за оценка.(ние живеем в провинцията и не ни е възможно да отидем)
Определено това доведе до разочарование,защото е написано по темата,давани са примери.....което вероятно ще доведе до неявяване на редавните в СУ...

# 542
Гледането на работата е безсмислено.
 Няма обяснителни бележки по работите.
 Има линии, чертички и точици от които нищо няма да разберете.
Единият проверяващ е подчертавал с зелено, другия с червено.
Няма коментари върху работите.
 Компонент 1 се проверява от биологически факултет, компонент 2 се проверява от медицински факултет.
 На компонент 1 обикновено резултатите са нормални. Каквото е писано, оценката е реална.
На компонент 2 не ми се ще да коментирам. Там зависи кой от болница лозенец ще го чете.
Не толерират назубрени изречения в стил МУ София. От преподавателка в МФ знам, че като видят писано едно към едно с темите на МУ, директно пишат не.
 Тази скрита война между двата факултета единствено ощетява както кандидат-студентите, така и самите текущи студенти.

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 22:58 от marinadp

# 543
  • Варна
Не е безсмислено гледането на работите понеже винаги има човек сложен от университета, който е наясно и може да даде общо обяснения на кандидат-студента защо са дадени или не са дадени точки. Разбира се,оценката е крайна ,но все пак.

# 544
Знам, само че по този начин демотивират децата и явяването на редовните изпити е почти безсмислено в СУ, защото пак ще е същото....
Да си отговорил на всички въпроси в модул 2 и да имаш НЕ...означава,че не трябва според мен да си губиш времето и парите да ходиш пак...
Всеки си преценява , разбира се...просто ми се искаше, ако някои отиде и види да сподели мотивите им,защото ние не можем да отидем ....благодаря за споделеното.

# 545
Странно,миналата година никой от познатите на дъщеря ми и тя самата, всички готвили се само за МУ София,не е имал “НЕ”. Това да не е някаква нова тактика на СУ…

# 546
Нямам идея ,дали е нова тактика, но и от други места чух , че има много високи оценки по Биология ,които са с  НЕ-та....

# 547
Това май навсякъде е така с гледането на работите. Точки, звездички, чертички и нулево обяснение защо са свалили оценката 🤣. Та няма много смисъл да се разкарвате. На мен ми стигаха оценките и от чисто любопитство отидох да си видя работата, като бях посрещнат от прословутите звездички и чертички(става дума за Пловдив). Естествено видях и на кои тестови въпроси съм имал грешки, ама това можех да го установя и сам, веднага като пуснаха варианта с отговорите 😀.

# 548
Тук лошото е,че с НЕ на втория модул,не можеш да кандидатстваш спец. Медицина иначе оценката от теста е мн добра и предполагам би стигнала за други специалности.

# 549
Не разбирам СУ защо се правят на интересни. На ентото си класиране за медицина не приемаха ли кандидати с оценки от изпити, държани в други университети, в т.ч. недолюбвания МУ София? Като цяло в СУ влизат доста по-слаби кандидати в сравнение с МУ София, тоест неуспелите в МУ. "Зубраческият" формат на изпитите в МУ София се вижда впоследствие защо е такъв, тоест иска си се доста механично запомняне в процеса на следването.

# 550
Миналага година дъщеря ми  в СУ първо е започнала разспиването на темите, каза че е писала страшно много, накрая е попълвала теста. Имаше ДА и 4,90. В МУ София чак след време ми сподели, че имало кандидати със слушалки в ушите на предварителния изпит по биология, така че влизането в медицински университет въобще не е критерий кой какъв лекар ще стане. Въпросът е после как учат, дали преписват, дали ще имат уредено място и т.н, така че, пожелавам успех на всички упорити деца, да не се откават от мечтите си, където и да са приети. Щом има желание и труд, ще постигнат много.

# 551
  • София
Е, как е имало със слушалки, като момичетата задължително ги карат да си връзват косите, за да не могат да слагат слушалки?  Следи се много на изпита в МУ  София.

# 552
На предварителният изпит не бяха с вързани коси, на редовния не й се наложи да ходи.

# 553
  • София
И дъщеря ми е била на предварителени - всички са ги накарали да си вържат косите.

# 554
И дъщеря ми е била на предварителени - всички са ги накарали да си вържат косите.
Онзи ден на моята са й дали ластиче квесторите, вчера си носеше вече.
Санака, кога да чакаме резултати най-рано?

Общи условия

Активация на акаунт