Медицински университет - тема 2

• 45 346
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Оценяването по био е малко церберско. За пропуснато изречение си вземат ей така 10-15 стотни.

# 526
  • София
Синът ми каза, че е бил лесен. Но мен точно от този израз ме е страх. Но той е 11ти клас.

# 527
Оценяването по био е малко церберско. За пропуснато изречение си вземат ей така 10-15 стотни.
Какво значи пропуснато изречение ?!

# 528
  • София
Ами буквално значи пропуснато изречение от темата, така, както е разписана в учебника. Че и повече стотни се отнемат.

# 529
Да за съжаление по биология трябва да се учи наизуст. За мен това е безпредметно. И не ми е ясно как ги отсяват , не по логика и разбиране , а по зубрене дума по дума.

# 530
  • София
Синът ми каза, че е бил лесен. Но мен точно от този израз ме е страх. Но той е 11ти клас.
Какъв е смисълът от това?

# 531
Да за съжаление по биология трябва да се учи наизуст. За мен това е безпредметно. И не ми е ясно как ги отсяват , не по логика и разбиране , а по зубрене дума по дума.
Аз разбрах, че подхода вече е различен … но … пак ще разпитам ?!

# 532
  • София
То не баш наизуст, но освен материала по същество, трябва да помниш и коя подтема точно каква част от материала включваше. Това прави моделът зубрачески. Иначе навсякъде и особено в медицината, има много голямо количество информация, термини, наименования и т.н., които трябва да се научат, нама как. Логиката и разбирането са надграждане над тези знания. Не можеш да разсъждаваш над нещо, което не знаеш. Иначе за сравнение може да се види примерно изпитът IMAT, който е за прием в италианските медицински университети - изцяло със затворени въпроси. И там се искат знания, но няма необходимост да запомняш примерно това изречение към коя подточка беше.

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 21:13 от sanaka

# 533
“Сърцето има формата на конус”. Не носи кой знае каква информация.

Какво значи пропуснато изречение ?!

# 534
Сега ги прочетох на щерката. Каза ужас. Е тя е втори курс де. Каза много писане за 2 часа само. А вирусите ще е препъни камък.
Е то е нормално да са много трудни, иначе как да отсеят толкова много кандидати. Няма полза от лесен изпит.

# 535
Миналата година на биологията почти всички бяха неприятно изненадани,за разлика от химията. Явно намалят доста за най-малкото.

А на редовния по химия се паднали де що имало лесни задачи.

# 536
  • София
Какъв е смисълът от това?
Ако питате за смисъла да се ходи на изпит в 11 клас, ще отговоря от негова гледна точка.
Сподели, че иска да види какви са изпитите, какво е оценяването според това той как мисли, че се е представил и каква оценка ще получи. Само в МУСофия се явява.

# 537
Миналата година на биологията почти всички бяха неприятно изненадани,за разлика от химията. Явно намалят доста за най-малкото.

А имате ли наблюдения върху разликата в трудността на предварителни и редовни изпити ?

# 538
За миналата година имам. Редовните са били по-лесни,особено химията,но и биологията.

А имате ли наблюдения върху разликата в трудността на предварителни и редовни изпити ?

# 539
  • София
Не е ли съвсем очаквано да е така, при това далеч не само за МУ.. След предварителните, ако са сравнително лесни, доста  от явилите се ще са доволни от резултатите си  я от единия , я от двата и няма да  се явят на редовните. А за университета това не е изгодно, всяко явяване все пак е приход. Това е може би и причината (за унито,  не за ученика) за допускане на 11-класници до изпитите, a защо не и за липсата на централно класиране.. Записваш се в Х, плащаш, ама те приемат в У после. Ти предпочиташ У, отписваш се от Х и там задържат част от сумата..

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 12:19 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт