Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 957
  • 895
  •   1
Отговори
# 150
Мисълта ми беше, че тези с многото декари обикновено земята не е от наследство., а се занимават с нея, изкупуват и пр. Случаи различни, някои може и диван да не могат да си вземат, ако си продадат наследствената земя, други получиха милиони.

# 151
  • Out of the Mix
Сматам, че по-голямата част от тези със земи, декари, просто си ги държат и си взимат рентата всяка есен.

Оставяме настрана тези, на които това им е бизнес, ала Илчовски, който си изнесе бизнеса в Румъния, а тук се мъчи сериозно да си продаде имотите на половин цена.

Кечър, в какъв смисъл живеят по "финансови причини"?
Това е началото на края, ако само това е "поводът" за "съжителство".
Или и двамата си приемат ролите - мъжът плаща, жената изпълнява.

# 152
Тя и рентата много варира. Съвсем логично е да не се продава. Хем са много съсобственици, хем за много от земята има мижав интерес и я изкупуват на безценица. За земеделските земи данъци не се плащат. По-добре да стоят, вместо да ги продадеш за нищо.

# 153
  • София
Revoker, в буквалния смисъл. Сама жена с дете трудно ще изплаща ипотека или ще дава за наем. Не кеси при майка си, за да ѝ готви и пере, както се изкарва, а чисто заради финанси.

И стига сте ги хвалили тия катакомби за по 700-800лв. Колко от вас живеят/са живели дългосрочно под наем в гарсониера, ако сте си от София?
Само теоретици.

# 154
Тъй като вече известно време съм по срещи, си има една ясно изявена група мъже, които търсят "мацка с терен за чук и чао". Едните си го признават, другите се правят на омайвачи. Изисква се известен опит да се отсее цялата група и да не се занимавате с нея.

В главата съм станала като Екселска таблица 🤣 с типажи мъже.

Може ли да публикуваш таблицата Flushed

# 155
  • София
Още не съм я оформила писмено, но това е идея за новата година.

# 156
... Сама жена с дете трудно ще изплаща ипотека или ще дава за наем. Не кеси при майка си, за да ѝ готви и пере, както се изкарва, а чисто заради финанси.
И заради логистика с децата, и заради това да има на кой да ги остави болни, ако работодателят не й разреши да отсъства, и поради още много други причини, но едва ли от мързел.

# 157
И защото сама жена с деца има много по-ограничени опции на пазара на наемите от ерген\мома. И по още много други причини.

# 158
  • София
По принцип наемодателите хич не гледат добре на сама жена с дете.
Преди 2 години бях в интензивно търсене.
Как минава времето!

# 159
  • София
Не, Пюър, истина е. Не можеш да изгониш никого, а особено майка с дете. В една тема развихрихме голям спор.
Ако някой се запъне, не можеш да го изгониш от днес за утре.
Трябва да минеш през съд, което отнема доста време.

# 160
  • Melmak
Ама защо мъж да живее с майка си е лошо? Щом за жена е приемливо?

Аз това не разбрах.

# 161
Съгласна съм, след секс на първа среща или след 2 седмици не може да се очаква по-сериозно отношение. Мисля, че и двете дами го осъзнаха. Хората - и мъже и жени, трябва да си дават повече време за опознаване на потенциален партньор.
Понякога самотата натежава и човек може даде превес на някакво мечтано бъдеще и "колко би било хубаво това да ми се случи", фантазии и идеализиране на друг човек, пред ... реалната ситуация.
Особено в този период на 30 - 30+ всички роднини не намекват, а ти казват как нали ... Часовника тиктака, повечето ти съученички отдавна се омъжиха, колежките и те семейни и едва ли не този натиск от роднини и общество ни карат да се чувстваме все едно имаме някакъв дефект, щото нали Сийчето и Марчето намериха мъж, живеят заедно, купиха си къща, ти защо не си ... Това също води до фрустрация и взимане на импулсивни решения или впускане без много анализ. Повече търпение и повече време наистина е оптималното решение, мисля.

# 162
  • София
Ама лошо няма. Хиляди хора живеят без секс и без да се размножават.
Един път в месеца, ако могат да отделят пари за хотел...
През останалото време - епистоларна любов. Като едно време, колко романтично!

# 163
  • София
Аз няма да притискам никого за избор, но със сигурност ще изпратя 30 годишната си щерка из врата, че да избира на спокойствие.

# 164
  • По света и у нас
Не съм мислила че да живееш с майка ти може да е проблем за мъжа. Но предвид какви са глезльовци мъжете в днешно време, и как нямат а изискват жената да има… не се учудвам. Има жени, които не са се откъснали от полите на майките си и след като са заживели отделно от тях. Тези оставят мама да им дава тон на живота дори и от чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт