Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 880
  • 895
  •   1
Отговори
# 135
  • Out of the Mix
Скрит текст:
И двамата мъже от примерите са тръгнали с голямата кошница за еднократен секс. На единия му се е получило и се е изпарил, на другия са му провалили плановете и то след като се е охарчил за вечеря и съвсем се е пищисал. Чак спрял да говори. И той е щял да изчезне след секса, така че приятелката ти е извадила късмет в случая, че живее с майка си.
Аз имам жилище, собствено и изплатено. Никога не бих гледала отвисоко на човек живеещ с родител/и и не бих го зачеркнала като потенциален партньор заради това. Както и не мога да допусна, че мъж ще отсвири жена, която му харесва по тази причина. Особено след като действието се развива в България, където е повече от нормално и общоприето да живеят няколко поколения под един покрив е смешно да се твърди, че мъжете са се покрили заради съжителство с майките.
Просто тези са били бройкаджии, може и женени да са били, едва ли някога ще се разбере, а няма и голямо значение.
Да.
Съгласен, но при мен всички допирни точки, които съм имал с мамини и таткини, не са завършвали добре.
И проблемът никога не е бил, че в момента, временно, или постоянно живее в тях си.

И аз съм живеел в нас си. Нямам познат, от София, който да не е бил в тях си, като ученик, студент.
Абсолютно никой не е излизал под наем, еле пък теглил ипотека. В по-късни години вече или си остават сами в родния имот, или емигрират, или сменят локация по една, или друга причина.

Ипотеките и наемите са за тези от провинцията основно.

Земи, ниви? Декарът в момента се продава средно 2-3к, дори и повече на някои места в Добруджа. Само 20-30 са достатъчни за прословутата първоначална вноска. Но това не е достатъчно. Има ремонти, обзавеждане. Нужна е и твърдата, сигурна и постоянна заетост, с адекватно възнагражданение, с което не само да се покрива вноската, но и да се живее нормално. Ако ще е за нея само, и на хляб и сол, по-добре да си седят по родните места и облагородяват и другите райони, че тук се задръстихме вече.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 09:50 от Revoker

# 136
[quote/]
Не съм чела цялата тема, хващам се за тези думи: прилично изглеждаща жена, с пари и собствено жилище, за какво й е мъж? 🤔
Аз имах изплатен лично от мен малък апартамент, в който живеех, преди да се запозная с мъжа си и бях млада и вървежна.
Мъж ти трябва за партньор, за приятел, за другарче, за редовен секс, след който никой не си обува гащите, да те сваля, да те гледа влюбено, да ти подарява цветя, да ходите заедно по почивки, да се смеете, да ти купи превръзки на прибиране, да имате деца.

# 137
Тръгнах и аз да отговарям на цитираното в поста на Манди, но тя достатъчно добре го е направила.

Примерите от казуса отговарят на въпроса защо не е добре да правите секс още на първа среща и след десет съобщения.

# 138
Зависимостта от родители и при двата пола далеч не е само в случаите на съвместно съжителство. Несамостоятелността, неотделеността, зависимостта от роднини могат да бъдат до следпенсионна възраст, това е до характер. Затова се гледа в цялост - човек на 25-30 години е едно, особено след развод, какъвто пример имаше, с дете в картината. На 35-40 без брак или развод, но и без личен прогрес, все още с материалните постижения от мама и тате, вече е друго. След 40 съвсем.

Колкото до жилището - ето, момците от твърде литературните примери също не са предложили терен, обаче за проблемни са посочени жените.

# 139
Скрит текст:
И двамата мъже от примерите са тръгнали с голямата кошница за еднократен секс. На единия му се е получило и се е изпарил, на другия са му провалили плановете и то след като се е охарчил за вечеря и съвсем се е пищисал. Чак спрял да говори. И той е щял да изчезне след секса, така че приятелката ти е извадила късмет в случая, че живее с майка си.
Аз имам жилище, собствено и изплатено. Никога не бих гледала отвисоко на човек живеещ с родител/и и не бих го зачеркнала като потенциален партньор заради това. Както и не мога да допусна, че мъж ще отсвири жена, която му харесва по тази причина. Особено след като действието се развива в България, където е повече от нормално и общоприето да живеят няколко поколения под един покрив е смешно да се твърди, че мъжете са се покрили заради съжителство с майките.
Просто тези са били бройкаджии, може и женени да са били, едва ли някога ще се разбере, а няма и голямо значение.
Да.
Съгласен, но при мен всички допирни точки, които съм имал с мамини и таткини, не са завършвали добре.
И проблемът никога не е бил, че в момента, временно, или постоянно живее в тях си.

И аз съм живеел в нас си. Нямам познат, от София, който да не е бил в тях си, като ученик, студент.
Абсолютно никой не е излизал под наем, еле пък теглил ипотека. В по-късни години вече или си остават сами в родния имот, или емигрират, или сменят локация по една, или друга причина.

Ипотеките и наемите са за тези от провинцията основно.

Земи, ниви? Декарът в момента се продава средно 2-3к, дори и повече на някои места в Добруджа. Само 20-30 са достатъчни за прословутата първоначална вноска. Но това не е достатъчно. Има ремонти, обзавеждане. Нужна е и твърдата, сигурна и постоянна заетост, с адекватно възнагражданение, с което не само да се покрива вноската, но и да се живее нормално. Ако ще е за нея само, и на хляб и сол, по-добре да си седят по родните места и облагородяват и другите райони, че тук се задръстихме вече.

Моите наблюдения са, че надали в днешно време има много еднолични собственици на 20-30 дка наследствена земя. Майка ми например са 4 деца, майка ѝ и баща ѝ също идват от многодетни семейства и един прадядо има сигурно 20-30 наследници, земята, която е била собственост на 1, в днешно време е собственост на 20 човека.

Освен това в Добруджа е най-скъпата земя, но освен нея има 80% друга селскостопанска земя, която може и 20 пъти по-евтина да е от чернозема.

Като цяло, когато се говори за продажба на земи, изобщо не става дума да продадеш 20 дка ниви, които ще се използват като ниви. Не това са най-скъпите земи. Най-скъпи са тези, които могат да влязат в регулация и да се построи нещо върху тях, тези, на чието място трябва да минат важни транспортни артерии и пр. И разбира се, цената зависи най-вече от локацията.

# 140
Мъжете станаха не по-малки сметкаджии от жените. Те също се оглеждат за някоя успяла, за която да се закачат. Друго си е жена с апартамент, при която да се нанесат.

# 141
Винаги е имало мъже, които правят сметка на парите\имотите\кариерата на жената още преди да са влезли във връзка, не е нещо ново.

# 142
  • Out of the Mix
И това е така, Кукумицинка.

За "имането-нямането",
не знам защо не се допуска "никога" и моментът на "той си има, тя си има и со кротце, со благо се срещат, и си живеят нормален и спокоен живот", според разбиранията си.
Никога от никого не съм искал нищо, имам си всичко.
Отношение, нищо повече.
Любов, не драма, стрес и нерви.

# 143
Малко е дразнещо като ти заобяснява някой глезльо или сребърна лъжичка, че трябва да се примиряваш с лош стандарт, защото.... еми ей тъй, щото на него така му се вижда най-добре.

# 144
  • София
Но също е дразнещо когато ти е паднало някакво самоучастие и другите са "ооо, ти си на далавера". А колко работа и обикаляне е струвала тая "далавера", докато се обърне в конкретен имот, съвсем не се отчита.

# 145
Колкото до жилището - ето, момците от твърде литературните примери също не са предложили терен, обаче за проблемни са посочени жените.
Точно в целта! За мен това е поантата на темата, формулировката на темата говори доста за авторка и приятелки.

# 146
  • Поморие
[quote/]
Не сме длъжни всички да сме с визия на Барби, пълна банкова сметка и собствено жилище. Това е живот, а не сценарий на филм. Да слизат на земята тези мъже, ако не искат да останат сами.

Не съм чела цялата тема, хващам се за тези думи: прилично изглеждаща жена, с пари и собствено жилище, за какво й е мъж? 🤔 Сещам се за салама и свинята. Рядко се срещат вече екземпляри, с които си заслужава да се обвържеш, и да инвестираш време и усилия за връзка с тях.
[/quote]
Даже и да не е успяла жена, връзките в днешно време са голям риск и всяка трябва да внимава кого допуска до себе си.  След години, в които съм се нагледала на всякакви чудесии и аз мисля, че сингъл си е най-добре. 👌🏼
Мъжете станаха не по-малки сметкаджии от жените. Те също се оглеждат за някоя успяла, за която да се закачат. Друго си е жена с апартамент, при която да се нанесат.
Това е вярно, мъжете издържани от жени стават застрашително често явление напоследък. Ако тези в случая са били такива, за жените е добре, че са се отървали, онези са им направили услуга. Защото ако сметкаджия види потенциал в "жертвата" си, няма отърване.

# 147
Казали са го вече, но и моето мнение е същото.. не са гледали на отношенията като повече от бърз, неангажиращ секс с жените и не са ги харесвали достатъчно, затова са избягали, не заради временното съжителство с майките.
Възможно е да са живяли в по кофти условия също мъжете, и да са офейкали преди да е станало ясно. Обикновено хора, които са постигнали повече няма да тръгнат да те критикуват заради трудност, а такива, които са по-зле от теб го правят..

# 148
Но също е дразнещо когато ти е паднало някакво самоучастие и другите са "ооо, ти си на далавера". А колко работа и обикаляне е струвала тая "далавера", докато се обърне в конкретен имот, съвсем не се отчита.

Защото си е далавера, ако с обикаляне няколко дни си спестила самоучастие, което има да го спестяваш до 60-годишна възраст. И това, че не знаеш как и какво да правиш, и си се затруднила, ако го правиш за пръв път, съвсем не прави обикалянето кой знае трудно и трудът ти невъобразимо ценен и високоплатен. Има хора, които срещу пълномощно и неголяма сума го вършат вместо клиентите.

# 149
  • София
Относно забележката за земята.. има хора с по 100дка в Добруджа.
Има хора с парцели по градовете.

Абсолютно в реда на нещата си е примерът. Идеята е, че повечето хора имат нещо от някъде, за да имат имот, с нещо са си помогнали или са им помогнали.
Много е срамно да живееш с родител в негов апартамент, ама не е срамно да живееш без него пак в негов апартамент. Странна логика. Единствената разлика е броят на собственостите.
Зарежете ги тия примери с манджите и печката. Хората живеят заедно по финансови причини. Камо ли разведена жена с малко дете. А не за да има кой да им готви.

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 11:38 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт