Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 840
  • 895
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да не ви разказвам как на чашка един от инструкторите в групата по нещо си, което тренирах, описваше как изчукал една курсистка и не мислел да повтаря.

Няма нужда, аз съм го изживявал това много пъти. Като ти се падне сексуално слаба жена .. това е положението понякога си е и до късмет. Като цяло е добре да се дава повече от един шанс, защото понякога първият път може да има една скованост в жената, нещо да е притесна и т.н. Затова най-добре е като в бейзбола, 3 страйка и си аут

# 121
  • София
Е, да де, като са двама. Дано не става така да се окажат извън двойка, че нещата ще загрубеят.
Мда.

Тая дискусия вече сме я водили в темата за флаговете.

Половината от пишещите щяха да живеят под моста, ако бяха наляли всичките си пари в наеми или нямаха нещо отстрани за старт.

Познавам няколко човека, живеещи по различни причини с родител. И всичките са поели почти изцяло домакинство и сметки. По- скоро помагат, вместо да лежат на техните. Просто ползват тухлите, това е. Имат си приятели, канят си мъже/жени. Някои от тях са мъже и си канят мъже.

# 122
Хачисера, млада си, нямаш деца, печелиш добре, живееш с мъж под наем. Ама нито вечно ще си млада, нито мъжът ти е гарантиран, и деца може да имаш, и никак не е сигурно, че цял живот ще печелиш добре.
Е цял живот под наем ли ще я караш? Или ще чакаш да станеш на 55, за да спестиш за собствено жилище?

# 123
Аз съм над 40, живея си на етаж в къща с родителите ми. Имам и дете. Преценила съм, че няма да се събирам да съжителствам с мъж, докато детето не стане пълнолетно. Имам собствен имот, който отдавам под наем, планирам да закупя втори.
Имала съм няколко връзки и никой не ме е върнал заради това, че "живея с мама"и че имам дете. Отивам при гаджето, чака ме сервирана вечеря. Там не пера, не готвя и не чистя, не пазарувам. И не са били връзки само за секс. Ходили сме и на почивки(делим си разходите или ги поема мъжа), общуваме си.

Това положение засега ме устройва. Кой, какво си мисли за мен, никак не ме вълнува.
С поста си искам да кажа, че не всички живеещи с родител(и) са бедни и некадърни, както се опитва да се твърди от някои потребители.
Да де, намираш разни мъже да ти плащат за секс. Я под формата на пържоли с вино, я с почивки.

# 124
Още малко ще поискаш тя на тях да плаща, съвсем безполезни да станат.

# 125
  • Сф
Аз съм от София. Почти всички са живели  с родителите си преди да се изнесат, когато става въпрос за вече сериозна връзка. Да не говорим, че е имало и момичета с един родител и в широк апартамент. Защо да се  изнасят и какво и на кой да доказват? Нелепо е да се мисли ,че майката на момичето пречи на някоя връзка, защото живеят заедно. Отделно, доходите на жените са по- ниски спрямо тези на мъжете като цяло. Сама да се изнасяш няма много смисъл. Камо ли ,за да ти върже някой мъж. Някой си е търсил терен за секс, споделен разход ,дундуркане или кой знае какво.

# 126
  • София
Те това искат, да. Да им опънеш покривката, да ги нахраниш, напоиш, те теб да опънат и да си заминат.

Явно познаваме наистина различни типажи хора. Има двама мъже в широкото ми обкръжение, които се трепят да осигурят по- хубаво жилище, за да може приятелките им да се нанесат при тях. Едната има претенции да не е гарсониера, другата - не знам. Но е факт, че и двамата работят здраво, правят планове и искат да задоволят желанията на жените, с които искат съвместен живот.
Това е немислимо за форумния задклавиатурен нинджа, знам.

А относно плюенето по равноправието - изсмях се. Не само нямам против мъжът до мен да изкарва повече, а и ми е почти задължително условие. И преди да наскачате - покрито е с абсолютно желание и без възражения.

# 127
  • Melmak
Василиса, това пък с наема от къде дойде? Не съм писала да съм под наем.

Аз около себе си все гледам по-успешни примери. Тука изкарахте, че младите кютат с техните до не знам колко години. Тези, изнесли се да учат в друг град, рядко се връщат назад. За това давам приятелки за пример, понеже аз съм от София и не съм учила в друг град. Няма да си ходят в родния град да живеят, техните не са им купили апартаменти. Ми да се хвърлят от моста ли? Оправили са се някак и далеч не е с женене за богаташ или живеене у гадже.

Аз лично съм се преквалифицирала няколко пъти за да печеля по-добре. Сега, ако работех по първата ми специалност щях да работя сигурно по 10 часа, за да докарам 1500 лв. Хубаво е, че в днешно време можем да се преквалифицираме, дообразоваме, да сменим професия.
Скрит текст:
Едит: сега прочетох pure love какво е написала.

Амии давам ти пример с моята близка. На 27 си живее с техните. Учила си е и тя в София, от нормално семейство е, нито бедно, нито богато. Няма елементарни навици да се грижи за нещо. То за секс е идеална, млада, готина. Не й липсва това. Казвала ми е, че и по хотели ходи, ако няма къде. Обаче като опре до сериозна връзка .. не се получава. Проблемът е до голяма степен в това, което виждат мъжете в нея- първо - ок хубава. Ама като погледнат по-дълбоко - момиче, което не може едно нещо само да свърши, което вижда живота като неспирен протекторат, майка й я омайва как тоя не става, оня не става. Гарджето е едно, никой не е достоен за нашата принцеса. А тя изпада вече в нервни кризи, че не намира любовта.

Спирам да ви чета днес, че работя.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 22:41 от hechicera_

# 128
  • Поморие
Здравейте!
Повдигам тази тема около казус с една от най-добрите ми приятелки. Поради ред причини се наложи временно да съжителства с майка си. Тя е на 30 години. Запозна се с мъж, с който си писаха 2 седмици - всичко беше чудесно, той я покани на среща и е бил много внимателен, джентълмен, но в един момент, излизайки от ресторанта той иска да я изпрати. Пита на къде да кара и тя му споделя, че живее в момента с майка си и съответно - посочва локацията. Сподели ми, че от този момент е станал мълчалив, а преди това не са спирали д сговорят, изпратил я е, нито я е прегърнал/целунал, и изведнъж е спрял да отговаря на съобщенията й. Това се случва преди 3 месеца. Той просто изчезна от  тези "отношения", без обяснения. Това ме заинтригува и просто реших да попитам мой приятел какво мисли като цяло по въпроса, отговора му беше: "Правилно е постъпило момчето, такава на никой не трябва, тя щом живее с майка си и връзката ще е зависима от това каквото каже и харесва мамата" ....
И за финал: снощи се събрахме с колежките от новата ми работа - нещо като мини Коледен банкет и без да съм отваряла аз темата - едната ми колежка (32 годишна), сподели, че в момента поради развод за малко се е наложило да остане при майка си и съответно - запознала се с мъж, с който много си паснали на първата среща, били са дори интимни, но малко след това тя му споделя, че живее с майка си и той й е казал, че отношенията им са се изчерпали.
Честно казано, нямах представа, че жена, която живее с майка си в своите 30, е такъв проблем за мъжете. Ето това са реални 3 примера от живота ми. И понеже аз още на 18 години напуснах семейното гнездо и съм независима, някак не мога да дам съвет и да помогна на тези свои приятелки и колежки. А ми се иска. Виждам, че това се отразява зле на жените, за които споделих и те са временно в тази ситуация, но мъжете ги отписват с лека ръка все едно са някакво бреме. А най-тъпото е, че мъжете не казват директно: " Аз не съм окей, че живееш с майка си", ами просто като разберат за това, рязко охладняват и изчезват, то е ясно, че това е причината, но жените почват да се чудят "Това ли е, аз ли казах нещо неправилно, какво не ми е наред???"
Споделете какво мислите - наистина ли е толкова отблъскващо за един мъж жена, която го привлича не само външно, факта, че живее с майка си?
Ще се радвам повече мъже да се включат, за да стигнем до същината.
Не е проблем за мъжете, а за повърхностните надувки! Ние жените все още правим компромис когато някой живее с родителите си и не съдим човека по това в каква житейска ситуация е. Не знаят утрешния ден какво им готви, може и те да изгубят всичко и да нямат къде да отидат освен при майките си и тогава какво? Ще си посипят главата с пепел и ще се обявят за втора ръка хора?
Очевидно според модерните стандарти критериите за жена годна за връзка изключват извънредни житейски ситуации, независещи от жената, на която се случват.
Тези стандарти стават все по-нереални и повърхностни. Не сме длъжни всички да сме с визия на Барби, пълна банкова сметка и собствено жилище. Това е живот, а не сценарий на филм. Да слизат на земята тези мъже, ако не искат да останат сами.

# 129

Повдигам тази тема около казус с една от най-добрите ми приятелки. Поради ред причини се наложи временно да съжителства с майка си. Тя е на 30 години. Запозна се с мъж, с който си писаха 2 седмици - всичко беше чудесно, той я покани на среща и е бил много внимателен, джентълмен, но в един момент, излизайки от ресторанта той иска да я изпрати. Пита на къде да кара и тя му споделя, че живее в момента с майка си и съответно - посочва локацията. Сподели ми, че от този момент е станал мълчалив, а преди това не са спирали д сговорят, изпратил я е, нито я е прегърнал/целунал, и изведнъж е спрял да отговаря на съобщенията й.
Този или живее с родителите си и той, или в квартирата или апартамента му е някакъв абсулютен гъз и не смее да покани жена там. Надявал се, че може да топне чушката тая вечер и като ударил греда му се вкиснало настроението. Елементарно. Мъжете мислят елементарно.
Жените го усложняват толкова много, че накрая не помнят от къде са почнали. А то е просто хормон без терен.

# 130
  • София
Предлагам в темата да пишат само необвързани хора, които са изплатили или смятат да изплатят ипотека. Другото са празни приказки от висотата на богат мъж/ наследени апартаменти / продадени имоти или земи и т.н.
Не знам колко хора ще останат да си коментират самостоятелността на авторовите героини.

# 131
И двамата мъже от примерите са тръгнали с голямата кошница за еднократен секс. На единия му се е получило и се е изпарил, на другия са му провалили плановете и то след като се е охарчил за вечеря и съвсем се е пищисал. Чак спрял да говори. И той е щял да изчезне след секса, така че приятелката ти е извадила късмет в случая, че живее с майка си.
Аз имам жилище, собствено и изплатено. Никога не бих гледала отвисоко на човек живеещ с родител/и и не бих го зачеркнала като потенциален партньор заради това. Както и не мога да допусна, че мъж ще отсвири жена, която му харесва по тази причина. Особено след като действието се развива в България, където е повече от нормално и общоприето да живеят няколко поколения под един покрив е смешно да се твърди, че мъжете са се покрили заради съжителство с майките.
Просто тези са били бройкаджии, може и женени да са били, едва ли някога ще се разбере, а няма и голямо значение.

# 132
  • София
[quote/]
Не сме длъжни всички да сме с визия на Барби, пълна банкова сметка и собствено жилище. Това е живот, а не сценарий на филм. Да слизат на земята тези мъже, ако не искат да останат сами.
[/quote]

Не съм чела цялата тема, хващам се за тези думи: прилично изглеждаща жена, с пари и собствено жилище, за какво й е мъж? 🤔 Сещам се за салама и свинята. Рядко се срещат вече екземпляри, с които си заслужава да се обвържеш, и да инвестираш време и усилия за връзка с тях.

# 133
Ако си запленен от някого, последното което ще мислиш е дали живее с майка си. Има мъже, които толкова много се увличат по дадена жена, че дори не ги спира, че жената живее с мъжа си и не се отказват лесно. И жени, разбира се, в обратната ситуация. Трезвият ум идва по-късно, когато познаеш човека и разбереш какво точно стои зад това "живее с майка си". Може майката да има нужда от грижи, може дъщерята да прави ремонт на собствения си апартамент, много неща може.

Аз имам една друга теория за ранното напускане на дома(извън случаите на работа, учене в друг град, държава) Може да е въпрос на зрялост, но най-често е бягство от токсични отношения в дома, неприятна атмосфера. Не е правило, но това са мои типични наблюдения. Не виждам нищо чак толкова страшно необвързан човек да живее с родители, особено в случая с майката с дете, която има нужда от помощ. Друго, не всяко жилище означава "живее си в детската стая", мина отдавна онова време, когато имаше жилищни норми. Може да е толкова обширно жилище, че да не се виждат дори.

# 134
Предлагам в темата да пишат само необвързани хора, които са изплатили или смятат да изплатят ипотека. Другото са празни приказки от висотата на богат мъж/ наследени апартаменти / продадени имоти или земи и т.н.
Не знам колко хора ще останат да си коментират самостоятелността на авторовите героини.
Идея си нямате явно колко пари се изкарват от продажбата на земеделски земи....като за един хубав диван , това е. За една две вноски за ипотеката може и да си помогнеш , ама не и за самоучастие за жилище Wink Софиянците това ви е редовна реплика, но не знаете какви глупости бръщолевите.

Иначе имам една софиянка колежка на 42 ...цял живот живее с майка си, щото е излишно да дава пари за квартира... И много учудена как последният и мъж румънец я питал "ама ти защо все още живееш с майка си?".
Според същата девойка и на провинциалистите им е по лесно, защото идвали в големите градове, живеели по много хора в квартири и накрая се изнасят да живеят по двойки. На софиянци им било по сложно това...

Общи условия

Активация на акаунт