Защо мъжете бягат от жена, която живее с майка си?

• 28 859
  • 895
  •   1
Отговори
# 105
  • Melmak
Лесно, Василиса, просто не съм от тия дето ще кесят за 1000 лв. Някак не оправдавам човешкия мързел и оправдания. Колко хора заминаха и за чужбина без помощ, оправиха се. Границите днес са размити, имаме ЕС, няма софийско жителство. Всеки е свободен да потърси по-добри възможности. Аз с малко пари няма да стоя, защото ще намеря как да имам повече пари.

С майка си не се разбирам в последните две години. А можех още от 20 да си кютам с мама и тате.

# 106
Аз не мисля, че е заради терена. Просто е несериозно на 30 години, мъж или жена да живее с мама. Показва, че не се справя с живота. И аз бих се дистанцирала веднага.

Toва е клише. Помня в някакъв филм как героят сваляше мадама и тя така се шокира, че живее с баща си, на което той каза, че баща му живее с него. Тоест човекът си е съвсем оправен, но е приютил баща си по някаква причина - болест, бедност, самота...
Съвсем резонно е някой да живее със стар родител за да се грижи за него, макар по-скоро това да важи за моите набори и затова за мен да е ОК Wink
Но в дадения случай май наистина е било за терена - проваля се вечерта с плануван секс. А може и човекът да е обвързан и да търси имотна жена, при която да се срещат.

# 107
Лесно, Василиса, просто не съм от тия дето ще кесят за 1000 лв. Някак не оправдавам човешкия мързел и оправдания. Колко хора заминаха и за чужбина без помощ, оправиха се. Границите днес са размити, имаме ЕС, няма софийско жителство. Всеки е свободен да потърси по-добри възможности. Аз с малко пари няма да стоя, защото ще намеря как да имам повече пари.

С майка си не се разбирам в последните две години. А можех още от 20 да си кютам с мама и тате.

Съгласна съм. Избор винаги има. Иначе се пенсионираш при родителите си.
Половин България живее зад граница.

# 108
Каквато и да е причината не всеки ще си сложи таралеж в гащите, да се занимава с лепнат за родителите си индивид.

Майка ми живее в 130 квадрата апартамент в хубав квартал. Да се лепна за нея, че да пестим с мм ли? Абсурд!

Живеенето с родителите носи повече негативи. Човек на 30 да не може да докара заплата за един наем/ипотека и да се издържа сам, то говори лошо за него.

Понеже както е ползвал родителя си за патерица, после ще ползва мъжа си/жена си.

Не искаме мамини синчета. Защо мъжете да искат мамината богданка?

Ето това обаче е много съществено - с мъжа ти явно няма да се лепнете, но ако беше сама, а и с дете? Какво лошо има да ти помага?

# 109
  • София
Питайте майките искат ли, тях никой не ги пита…

# 110
Искат Grinning Телефонен разговор нямате половината млади семейства без маминка да ви обясни как има предостатъчно място за цялата ви рода в хола им и нямало смисъл да хвърляте пари за наеми.

# 111
Жените на 30, които не “искат” при родителите си, са се прикрепили около 20 те си години при по-големи мъже, завършили и работещи, докато те си доучват и тепърва навлизат в по-сериозна и платена кариера. Така, че по-полека с надувките, колко сте самостоятелни.

# 112
Мъж без терен , какъв мъж е? И мъже не останаха...

# 113
На всички професии стартират с 5 бона чисто. И не всеки висшист е готов да иде да мие чинии в чужбина и да живее с още 10 човека в обща къща, за да е самостоятелен. Или с баба хазяйка.

# 114
Аз съм над 40, живея си на етаж в къща с родителите ми. Имам и дете. Преценила съм, че няма да се събирам да съжителствам с мъж, докато детето не стане пълнолетно. Имам собствен имот, който отдавам под наем, планирам да закупя втори.
Имала съм няколко връзки и никой не ме е върнал заради това, че "живея с мама"и че имам дете. Отивам при гаджето, чака ме сервирана вечеря. Там не пера, не готвя и не чистя, не пазарувам. И не са били връзки само за секс. Ходили сме и на почивки(делим си разходите или ги поема мъжа), общуваме си.

Това положение засега ме устройва. Кой, какво си мисли за мен, никак не ме вълнува.
С поста си искам да кажа, че не всички живеещи с родител(и) са бедни и некадърни, както се опитва да се твърди от някои потребители.

# 115
  • Melmak
Василиса, всичко има цена. Никой заминал навънка не е посрещнат на готово с питка и шарена сол. Толкова приятели имам в чужбина, някои вече по 20 години зад граница. Доста успешни примери. Голям праз, че живели в една къща с други студенти. Били са на 20 и ако ги питаш им е било едно от най-хубавите неща за младостта.
Каквато и да е причината не всеки ще си сложи таралеж в гащите, да се занимава с лепнат за родителите си индивид.

Майка ми живее в 130 квадрата апартамент в хубав квартал. Да се лепна за нея, че да пестим с мм ли? Абсурд!

Живеенето с родителите носи повече негативи. Човек на 30 да не може да докара заплата за един наем/ипотека и да се издържа сам, то говори лошо за него.

Понеже както е ползвал родителя си за патерица, после ще ползва мъжа си/жена си.

Не искаме мамини синчета. Защо мъжете да искат мамината богданка?

Ето това обаче е много съществено - с мъжа ти явно няма да се лепнете, но ако беше сама, а и с дете? Какво лошо има да ти помага?

Пак нямаше да се лепна за нея. Аз мога да се издържам сама и да се оправям. Не ми е нужна майка ми като патерица.

# 116
Тая.... дискусия... редовно се води и тук, и на други места, даже тук тема имаше. Хората успяват или с як гръб, или с яки кредити, като обаче кредитите са изключително рисков вариант.
И друг път съм го писала, няма нищо лошо човек да получи помощ, затова са близките, да си помагат. Обаче нека бъде така добър да даде кредит на помощниците, а не родителите да му платят половината жилище на предварителен договор, докато той обяснява как сам-самичък си го е купил.

# 117
  • Melmak
Да, така е, Нарциса. Аз бих добавила и човек да застава зад изборите си. Тоест да не се сравнява толкова какво няма или има в повече спрямо други. Каквото е, такова е. Въпросът е като правим избори да бъдем ок с твх.

Ако авторовите героини са ок да съжителстват с родителското тяло на тия годинки, ок. Но да са наясно, че това има и съответните минуси и да не мрънкат после.

Понеже не може и **** до края, и душата в рая.

# 118
Няма особена разлика дали ще си на издръжка на мъжа или на родителите, докато учиш и евентуално поработваш леко на 4 часа за джобни. И в двата случая можеш да се развиеш, да изкарваш повече с течение на времето, да си гониш някакви цели, а може и да си кюташ, защото я мъж, я родители те подкрепят и можеш да си работиш за джобни.
И да, не всички имат този лукс, с години да ги издържат, докато те си се развиват по специалността. Много хора чисто и просто не могат да си позволят да работят нещо, което евентуално ще им се отплати след години, защото се издържат сами и имат нужда от пари от ден първи. Също така и без спасителна мрежа от близки, да я има, дори и да не я използват, ако разчитат само на себе си, хората често не се осмеляват да рискуват.

# 119
Като цяло СВОБОДЕН И НЕОБВЪРЗАН млад човек да живее с родители е много оптимизирано решение - пестят се пари, усилия за поддръжката на имота, има кой да го надзирава при пътуване, а и има с кого да си обелиш две думи, ако няма къде да излизаш вечер.  Да не говорим ако има и дете.

А иначе и теорията за нехаресания секс е валидна. Мъжете може да направят еднократен секс с почти всичко (особено след пийване), но иначе всичко виждат и са доста капризни. Да не ви разказвам как на чашка един от инструкторите в групата по нещо си, което тренирах, описваше как изчукал една курсистка и не мислел да повтаря.

Общи условия

Активация на акаунт