Връщам се в България за година - съвет за детска градина в София

• 801
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте, живея извън България от около 20на години. Планираме с жената (чужденка) и 4-годишната ни дъщеря да поживеем поне година в София. Планираме да се преместим там през Август 2025-та.

Искам да избера (частна) детска градина за дъщеря ми.  Тя говори български и сме гъвкави в кой квартал ще живеем - ще изберем според детската градина (да ни е близо). По възможност бихме искали детската градина да е:
- с голям двор (предполагам невъзможно в центъра)
- много добра Simple Smile
- по възможност близо до центъра (примерно кв.Лозенец)

Препоръчаха ми:

1. Алиса (ул.Вежен 3) - доста неприятни отзиви в гугъл, не знам дали е конкуренция или е паднало нивото. В по-стари теми във форума тук ги хвалят.
2. Casa dei Bambini - изглежда добре, но е на ръба на София... Мернах и че имат клон в кв.Овча Купел също, малко по-приемливо.

Може би има някоя общоизвестна в София, много добра детска градина, която спокойно можете да препоръчате, предвид възможната гъвкавост в местоположението? Пък ако е и близко до центъра и до Южния Парк - още по-добре ... Simple Smile

# 1
  • София
Живея в кв. Лозенец и синът ми ходи на държавна детска градина. Точно зад хотел Маринела се намира, като от двете страни на сградата има още 2 частни градини. Едната е по системата Уолдорф и таксата е около 1100 лв на месец, другата не я знам по каква система е, таксата е около 2,300 лв на месец. Виждам, че в по-скъпата учителките говорят на децата само на английски език. В гугъл мапс ще излезнат, не съм обръщала внимание как се казват.
В Уолдорф имам позната с 2 деца, доволна е, но там трябва да се запознаете със системата им първо, може да не ви допадне. В другата за мен лично няма смисъл да се дават толкова пари.

# 2
  • София
Има тема за частните дг в София – https://www.bg-mamma.com/?topic=1498545

Общи условия

Активация на акаунт