Едни болницата ги зове, у други вече МАРТенче реве.

• 11 790
  • 291
  •   1
Отговори
# 60
Честито бебче Димитър на Дакра!  ylinfant
Това с птодкупа взет от доктора било "Форма на благодарност".Че що ще бележат парите "БЛАГОДАРНИТЕ"????? newsm78

# 61
Честито Дакра! Да ти е жив и здрав сина Димитър и да е много послушен!
Ех, ето че има още едно бебе,но ме притеснява, че девойките се бавят Laughing. Да не би пренасящите мамчета да пазят девойките си от многото мартенски младежи? Wink
Съчувствам на всички очакващи - изнервящо е да си в трепет  #Cussing out Сега си мислех - ех, колко спокойно беше през бременността, а сега безсъние, ревове и хаус. Не може да ми се угоди - до 9 месец се притеснявах, че ще родя преждевременно; като влезнах в 9-тия си мислех: "айде бе няма ли да раждам" и "това ли са симптомите - да не са фалшиви", а сега си викам: "ех, колко спокойно беше през бременността". Направо странна работа, но това което надделява над безсънието, ревовете и хауса е малкото личицето на нашето съкровище... Hug
Пожелавам на всички очакващи мами- скорощна среща с вашите бебоци, че наистина настана затишие - овните ли чакате? Grinning
Приятен ден от мен!

# 62
Desem и Стефи се роди с белези на преносване, даже и околоплодноте ми води бяха като на преносена бременност, въпреки че родих 8 дни преди термин. При нея се лющят само дланите и ходилцата, та сега се мажем с интензивния крем на Нивея /един в голяма кръгла кутия/- почти се оправихме за няма и седмица, преди се мъчех с какво ли не.

# 63
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ДАКРА! ДА Й Е ХУБАВ И ПОСЛУШЕН МАЛКИЯ МИТКО Simple Smile
Sade чакаме си овнената - да, а те си имат собствено мнение за всичко  Joy
Мини, и аз съм си избрала да си ми щърк  Peace И за Манго си мислих, но с нея сме на една дата и не се знае коя, кога, как, и защо  Joy

# 64
МУЦУНА,МАМА на СЛЪНЦЕ и други мами раждали в Шейново,искам да попитам нещо.Промивките на шевовете как си ги правихте?Нали след всяко ходене до тоалетна трябва да се промиваш!?И още нещо - след колко часа ви донесоха бебоците за кърмене?
Промивките със смрадлика всеки път след тоалетна. Носеха ми от вкъщи в 1,5 лшишета а аз си държах едно малко от минерална вода в/у парното че иначе студено Simple Smile
Бебоците ги носят по правилото е 6 часа след раждане (не по-малко), ако всичко е наред. Аз родих е 3:25 (корекция на написаното пък и аз бях чула друго като записваха и мислех че моя часовник нещо се разминава с техния) и в 10 ч ми я донесоха.

Зайо беше питала за хлебарките в Шейново . В моята стая се намираха(ет.3), но една приятелка е лежала в съседна стая и каза, че е нямало, явно зависи колко храна е внасяна вътре и как е почистено после.
Иначе аз съм по-доволна от отношението от миналия път:
- акушерките в родилна бяха страхотни;
- акушерките/санитарките на етажа ни надзираваха как сме, предлагаха да ти помогнат за първото ставане, та те поразходят сега правят тоалет. Само една санитара ме издразни и малко ми остаан да я подредя но просто не беше реагирала пред мен.
- пред тоалетните опашка няма. И явно се чистят по често, нямаше кървища и преливащи кошчета.  (май е и позатегната дисциплината:) )
- храната е в същото мизерно количество (понякога стига, но моя първи ден мина по стечение на обстоятелствата в глад Simple Smile та в 7 бях озверяла), но от кафето може да си хапне човек (на мен от вкъщи само за първата вечер ми донесоха нещичко, после солети и сандвичи) има май и някави манджи в кутии и плодове. Поносимо скъпо е, на мен от квъщи само плодове и сокове после ми носеха
Боже, като чета какви са условията в Шейново и виждам огромната "пропаст" между условията тук и в Токуда.
Както сте чували - в токуда тоалетните "гевреци" са с бидета. Но промивките се правеха 2-пъти на ден от акушерките и то с техни разтвори.
Бебоците стоят при теб, взимат ги за преповиване, когато родилката е изморена или невъзстановена и през нощта. дават ти ги възможно най-скоро след раждането. Идеята е майката за закърми детето си, а не да е на изкуствена храна.
В стаите е изключително чисто и е забранено внасянето на непакетирана храна. На мен ми носеха само сокове,но други момичета си носеха шоколад, солети или бисквите. Манджи не са ти нужни.
Храната е разнообразна, съобразена с индивидуалната диета на пациентаката /при секцио- наколко хранения бяха на течна храна/. Храната се носи в леглата, като винаги присъстват сирене, мляко,месо,супа. На обяд задължително супа, основно, десерт - сок,плод или крем. Не е нужно да си носиш прибори - метална вилица и лъжица, завити в салфетка, придружават всяко ястие.
От родилното не е разрешено да се излиза,така че няма къде да си купувате допълнително храна, но както казах тя е достатъчна - забравяте за сандвичите през дните си престой там. То затова престоя се води "хотелска част".
От всичко казано до тук съм съгласна с идеята на правителството да се лигитимира доплащането в болниците. Идеята е от догодина болниците да определят цени за доплащане към отпуснатите средства от ЗК, ако себестойността на престоя в болницата е по-висок от даваните от ЗК.
С удоволствие бих си доплатила в Токуда, за качеството на условията и обслужването в отделението.

[Sade чакаме си овнената - да, а те си имат собствено мнение за всичко  Joy
На глава няма да излезете с овнетата Joy
П.С. извинете за дългия постинг

# 65
Ойй иние сме тук и чакаме с трепет ама симптоми никакви .Мъжо всяка вечер пита да пие ли 1 бира или ще ме кара ама беба се е сгушила и не ще ли не ще .Признаци никакви !!!
Зайо защо се стресираш ако не платиш ще ти набутата бебето обратно ли ???Я я давай по-спокойно !!!
И аз не съм ориентирана даже по-зле че ми е първо и няма да си платя . Трябва да ти е ясно че каквото е писано такова ще стане без значение дали си платил или не ...Плюс това лекарят, на който ще платиш нито ще го знаеш нито ще го познаваш .... Ами ако е бил на работа и е капнал от умора или е пил 2 бири повече по-сигурна ли ще си от този който е на смяна ???????????????????

Незнам аз си мисля че ако ми е писано да се роди живо и здраво бебето така ще е и ако е писано нещо да става колкото и да платя няма да стане така че споко.

Честито Дакра! Да ти е жив и здрав сина Димитър и да е много послушен!

# 66
Благодаря,че ме приехте Hug.Забравих да кажа ,че ще е госпожичка,а аз тайничко се надявам да е момченце. ThinkingВ неделя имах много силни болки ниско в таза и реших да се обадя на лекъря ми да се консултирам,а той ми вика ходи да те прегледа дежурния дали имам разкритие.Запътих се за болницата,докато дойде доктура всичките жени големи шефки-който,влезел от този врата не излизал докато не роди,едната ми взема дрехите,другата отива да ми носи ношница,още не се знае дали има нужда те се месят.Лекъря ме прегледа за разкритие,само ме пита кога ми е термина и се оказа,че нямам даже и 1см разкритие и да си ходя.След това започна да ми тече ярко червено,което премина в кафеникаво течение леко.Питам ги акушеркете защто така,било нормално и това.Незная дали е от прегледа или ми  е поднала тапата и имаше и лек слуз.Та какво стана отивам да се успокоя,а се връщам с течение,досега само на видеозон са ме гледали.Ужасно отношение. #2gunfireВече като се превивам от болка ще отида и то с лекъря.

# 67
  • Пловдив
Момичета, плануваха ме за 19-ти със секцио. Искаше ми се да е овне малкия мушмурок, ама...рибка ще е! Аз не че не си направих устата да е за 21-ви, ама ме отрязаха, че е било късно. Утре съм на запис и ултразвук пак. За сега доктора каза да не се притеснявам излишно, но докато не видя мъничето, че е наред и всичко си има няма да се успокоя!
Фрея, какво стана с теб? Не те ли оставиха направо в болницата?

# 68
Щъркела със сините пера в наш'та тема долетя- Дакра е родила вчера в 12:55 син Димитър с перфектните размери 3500 гр. и 50 см.

Да е жив и здрав малкия юнак и да носи само радост на всички близки.
На мама дакра- бързо възстановяване.
Тя изпраща поздрави на всички, честити на всички нови мами и пожелава късмет на необебените.
Ех че кефец да си щърк  Party

Урааааааааа браво на мама Дакра, да е жив и здрав малкия юнак !!!  smile3525

# 69
Мацки, gertrudka губи ли се или аз така си въобразявам ???

Аз се завърнах и да се отчета:
Разкритето ми е 2.5 см. /за една седмица 1.5 см съм направила/  Шийката ми е изгладена. Тоновете на бебето са добри. Аз имам контракции, които се записаха, а аз не усещам....  newsm78  Доки каза, че събитието наближава и мен ме хвана големия страх, една тръпка такава, мани, мани  Crazy

# 70
Честит син Димитър на мама Дакра  bouquet
Мила тъкмо щях да попитам какво стана на прегледа и видях, че си отговорила.  Hug

# 71
Мини, може ли и аз да ти ползвам щъркеловските услуги  smile3521

# 72
Мисля, че Гери я мярнах днес  newsm78

Браво Мила..не се страхувай. По-страшно е да преносиш и да се психясаш  Rolling Eyes
Незнам как ги гладите едни шийки...дали защото аз по принцип не обичам гладенето, та и моята няма кой да изглади незнам...дори незнам какво означава че шийката ми е назад била още...ама не ми звучи никак обнадеждаващо.   Rolling Eyes

# 73
Зайо, и на мен преди една седмица ми каза, че е назад, но много мекичка /каквото и да значи това/, а пък сега се е изгладила /    hahaha   като ми говореше по едно време даже гордост изпитах  Joy  /. Нали ви казвам нещо вече съвсем съм се чалнала ...

# 74
Мисля, че Гери я мярнах днес  newsm78

Браво Мила..не се страхувай. По-страшно е да преносиш и да се психясаш  Rolling Eyes
Незнам как ги гладите едни шийки...дали защото аз по принцип не обичам гладенето, та и моята няма кой да изглади незнам...дори незнам какво означава че шийката ми е назад била още...ама не ми звучи никак обнадеждаващо.   Rolling Eyes
ей много общи неща ще извадим с тебе Joy и аз не обичам да гладя,явно зату не ни се изглаждат шийките.И аз викам си сега като ми е второ ще родя по-рано,май и по-бързото разкритие ще ми се размине,което било характерно за второ раждане.Нъц нищо няма при мен за сега някакви дааааааааааалееееееееееечни едва забележими болчици.Мила  браво напредваш като по учебник Hug

Общи условия

Активация на акаунт