На Коледа се случват чудеса, а през ЮНИ ще прегърнем нашата сбъдната мечта. - тема 2

• 33 293
  • 804
  •   1
Отговори
# 630
В 23-та седмица + 2 дена на фетална бях в 20+та и няколко дни всичко беше наред каза че си върви добре със седмиците всичко което е трябвало да се види до този момент всичко си видя и всичко е било наред нищо притеснително не ми е казвал
Благодаря ти😊 ще го погледна линка.

АГ-то в четвъртък ми ги назначи до сега не съм си ги правила, д-р Зарзаланов от Русе
Стойността ми е 1315 ...
И сега се побърквам започнах и да чета в нета пише че може да се загуби и плода .. и просто нямам търпение утре да отида при него и да ги погледне

[quote author=Paola.G link=topic=1722761.msg49357096#msg49357096 date=1740316828]
Момичета имам въпрос че се постреснах доста
Референтната стойност на Д-димера по различно ли е при нас бременните като допусти стойности или са си едни и същи? (Надявам се да сте ме разбрали

Три пъти съм го изследвала - последният път беше на горна граница, преди това 2 пъти над горна, а първия път беше в средата. Кой лекар ти го изписа изследването?

https://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

Ето какви са обявените стойности при бременност

Не се панирай излишно! На английски има доста информация по въпроса. За твое успокоение виж това:
What level of D-dimer is dangerous in pregnancy?
Reference ranges for D-Dimers were established, in trimester order, as follows: 167-721 ng/mL, 298-1653 ng/mL, and 483-2256 ng/mL. After adjusting for risk factors, significantly higher D-Dimer values (mainly second and third trimesters) were obtained: 165-638 ng/mL, 282-3474 ng/mL, and 483-4486 ng/mL, respectively.
Тук са доста по-високи реф. стойности. На феталната всичко беше наред с бебето, нали?
[/quote]

# 631
Paola.G а поради каква причина ти назначиха тези изследвания?

# 632
Мами, от два-три дена имам усещания във влагалището, сякаш някакъв нерв преминава, леко болезнено, някоя друга усеща ли подобни неща там?

# 633
Аз съм усеещала по-скоро като боцкане или ток 😅така го определях и е на моменти

# 634
Трябваше да си пускам кръвни за хемоглобин и той реши да ми назначи тези както и за вирусология.. не ми е казвал нищо на прегледа каза че се развива добре мери го отговаря си за седмиците сърчицето му чухме но нищо не ми е казвал за проблем

Paola.G а поради каква причина ти назначиха тези изследвания?

# 635
,Paola.G  виж какво намерих ,дано да те успокой докато се чуеш със твоя лекар,,Трябва да се обърне специално внимание, че по време на бременност, нивата на Д-димер постепенно се покачват и той изгубва своята стойност за определяне риска от възникване на тромбоза след 20 гестационна ‘’

# 636
Благодаря,Rubitooo
Определено успях да се успокоя малко след като писах тук на всички вас, Благодаря ви 😊
(Първа бременност ми е и на моменти някой неща усещания са ти доста плашещи та е хубаво поне че го има този форум)

,Paola.G  виж какво намерих ,дано да те успокой докато се чуеш със твоя лекар,,Трябва да се обърне специално внимание, че по време на бременност, нивата на Д-димер постепенно се покачват и той изгубва своята стойност за определяне риска от възникване на тромбоза след 20 гестационна ‘’

# 637
Няма защо❤Стискам палци да е фалшива тревога🍀Пиши после какво е казал твоят лекар:)

# 638
Мами, от два-три дена имам усещания във влагалището, сякаш някакъв нерв преминава, леко болезнено, някоя друга усеща ли подобни неща там?

Аз също имам такива усещания, мисля, че при мен се усеща ако седя прекалено дълго.

# 639
Минах преглед поисках и бебето да се види каза че всичко ми е наред само дето Д-димера е малко завишен и ми вдигна дозата на ната спин да го пия сутрин и вечер.

Няма защо❤Стискам палци да е фалшива тревога🍀Пиши после какво е казал твоят лекар:)

# 640
Най-редовно и най-често бебето е ниско и ме натиска там. Ехографски всичко е наред при мен, но просто или с главата притиска, или някой друг крак, та за секунди всичко ми изтръпва отдолу, днес бях на консултация и няма проблеми, няма разкритие, а просто дискомфорт. Май на английски си му викат lightning crotch. При мен си измериха отново 35мм шийка, въпреки онова първоначално наплашване преди 2 седмици. Бебето на размери си е за почти 27г.с., 950гр +-100гр.
За моите кг: +1.3кг ме измериха спрямо предходната консултация(преди месец) и само бебето е наддало 500гр от нея насам. Част от болките в корема ми ,заради които ходих при дежурен преди две седмици, в крайна сметка се оказаха заради проблеми с бъбреците - преди няколко дни започнах да изхвърлям малко по-големи песъчинки, ходих на консултация с нефролог и се оказах с първа степен хидронефроза - задържане на урина в бъбрека, тъй като бебето е голямо и притиска уретерите. И нефроложката, и акушерката казаха, че е нормално към края на втори триместър да се получи и да се старая да спя повече на страната на другия бъбрек, за да може и бебето да се поразмества натам и да може сам да се дренира по-лесно бъбрека + да пия повече вода, a аз и сега пия над 2л на ден, но пишках доста рядко. Изписаха ми и Неоренал форте и честно казано започнах по-често да пишкам, та разбирам защо съм свалила 1кг за седмица - задържала съм урина в бъбреците.
Та, стяганията и болката ниско от едната страна + кръста се оказаха от задържане на урина и изхвърляне на пясък. Иначе тазът все още си ме боли все едно всеки момент ще му излезе главата Grinning , но просто го нося ниско и ако съм седяла по-продължително почвам да ходя като пингвин Grinning

# 641
Как сте, момичета Simple Smile) Аз днес бях на контролен при АГ. 23+4 съм. Хемоглобинът ми е 100, затова и явно съм с кръно 80/50 и много немощна. Правя втори опит за препарат с желязо. Преди месец почнах Сорбифер, но не ми понесе и спрях. Сега предписаха ампули Тотема, една приятелка каза, че били гаднички. Някоя от вас пие ли ги?

Иначе спирам фолиевата и почвам Магнерот.

По измерванията обаче имам притеснения. АГ каза, че съм доста слаба (аз не мисля) и да ям повече, за да не почне да изостава бебето. Засега всичко е точно, някои показатели си отговарят на 23+3/4, но други бяха 23+0/1. И той няколко пъти уточни, че трябва да се храня повече главно с протеини, защото от тях наддава бебето, та да не започне да изостава повече. Аз доста хапвам, не се ограничавам от нищо, но се притесних. При вас как са измерванията по ехограф (ясно е, че не са най-точните, но все пак) и за храната какви са ви дискусиите с лекарите?

Иначе аз като увелича протеините, усещам как аз няма да наддам, напротив, но може би бебето ще има в-ва да си 'дърпа'.

# 642
Как сте, момичета Simple Smile) Аз днес бях на контролен при АГ. 23+4 съм. Хемоглобинът ми е 100, затова и явно съм с кръно 80/50 и много немощна. Правя втори опит за препарат с желязо. Преди месец почнах Сорбифер, но не ми понесе и спрях. Сега предписаха ампули Тотема, една приятелка каза, че били гаднички. Някоя от вас пие ли ги?

Иначе спирам фолиевата и почвам Магнерот.

По измерванията обаче имам притеснения. АГ каза, че съм доста слаба (аз не мисля) и да ям повече, за да не почне да изостава бебето. Засега всичко е точно, някои показатели си отговарят на 23+3/4, но други бяха 23+0/1. И той няколко пъти уточни, че трябва да се храня повече главно с протеини, защото от тях наддава бебето, та да не започне да изостава повече. Аз доста хапвам, не се ограничавам от нищо, но се притесних. При вас как са измерванията по ехограф (ясно е, че не са най-точните, но все пак) и за храната какви са ви дискусиите с лекарите?

Иначе аз като увелича протеините, усещам как аз няма да наддам, напротив, но може би бебето ще има в-ва да си 'дърпа'.

Аз също спрях сорбифера, защото и на мен не ми понесе, от два дни аз пия Феро-Фолгамма, но освен желязото ми изписаха и Б12, въпреки че ми беше в норма той, но към долната граница. Б12 знам че също е фактор за хемоглобина, ти изследвала ли си го него. Иначе моя хемоглобин беше 120 последно като се изследвах, но понеже бях анемична преди бременност и от по рано започвам да пия хапчета за да го вдигна, че после ме е страх дали ще се вдигне ако падне много.

# 643
При мен за съжаление нещата се развиват неприятно.Бебето върви със 2 седмици напред.Имам много висока кр захар на гладно и ме приеха вчера в Токуда и започнах лечение със инсулин.За съжаление може да се окаже ,че съм развила диабет тип 1.Храната е много важна,салати ,зеленчуци, протеин и без да имаш проблем със кр захар.Всушвайте се във съвети отностно храна не са за подценяване.Ако имате притеснения за ГД направете навременна консултация със ендокринолог Simple Smile

# 644
peperuda23, дано ни понесат новите препарати.. Иначе и аз тествах и б12 и ми е много близо до горна граница, но пия Имунолактон, имуностимулант с малко Б12.
Купих ампулите Тотема, но не смея още да ги пробвам Grinning ще отлагам още няколко часа.

Rubitooo, съжалявам за ситуацията! Колко беше кр. захар на гладно? Т.е. ти изследва само нея, не обременяване с глюкоза? Важното е, че се е установило навреме и си в добри ръце! Стискаме палци, ще сте добре с бебчето!

А всъщност Диабет тип 1 не е гестационен, така ли? Колко време ти е престоят в Токуда и там кои са ти лекуващите/следящите лекари. Доволна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт