Частни училища -информативно - дискусионна тема- 66

• 42 809
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ама наистина ли има класове по 26 деца в ЧУ? Това са страшно много деца...

# 646
Ама наистина ли има класове по 26 деца в ЧУ? Това са страшно много деца...
За периода 5-7 клас са си съвсем добре тази бройка.

За малките, бройката е друга.

# 647
  • София
Хоуп, радвам се, че на вас ви е било добре, но явно наистина мислим много различно. 26 деца са си паралелка от ДУ, за мен всичко над 18 деца в клас е много.

# 648
При сина ми във випуска до 7 клас най- голямата паралелка беше 22 или 23 деца. В неговия клас бяха 20. Випуска по- надолу максимум бяха 23. Сега е 8 клас и е най- голямата паралелка с 23 деца. За ПЧМГ става въпрос

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 12:49 от Илейн_112

# 649
Хоуп, радвам се, че на вас ви е било добре, но явно наистина мислим много различно. 26 деца са си паралелка от ДУ, за мен всичко над 18 деца в клас е много.

Няма идея с какво образование си Simple Smile

Но децата 1-4 е хубаво да не надхвърлят 15 деца в  паралелка.
За децата 5-7 е добре от социална и полова гледна точка да бъдат в групи по 24 деца.
За гимназията от към 14 до къ 18 години , група от деца под 18 не е добър вариант.

Това от една друга гледна точка, не на родител на деца в ЧУ Simple Smile

# 650
  • София
Хоуп, математик съм, но ми е попадала съвсем различна информация, т.е. не е съвсем различна, но се обръща 5-7 клас до 18 деца, гимназията не е добре да са под 18, най-добре 22-24 деца. Това обаче се отнася само за обучението, май не се разглежда другата гледна точка. Може ли линк да прочета откъде е тази информация, мисля че ще е интересно и на други хора.

# 651
Точно за периода 5-7 клас изобщо не е ок тази бройка.
Дано с новата сграда я намалят.
Даже в СС го намирах за възмутително, че някои класове набъбваха до 21.
Ами, не е ок за ЧУ.
Като са няколко паралелки, няма никакъв проблем със социализацията. Всъщност тя не е проблем и при 16-20 деца в клас.
Едит: разбирам защо пчмг са го направили, но моля ви не пишете колко е добре това, защото другите четат и само това чакат. В СС както по наше време бяха макс 20, което беше пак повече от обявените 18, така някой след това беше писал, че класът им е 21 или 22. След 2-3 години ще набутат 26 човека и ние ще се самоубеждаваме колко хубаво се социализират

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 14:44 от Дъждец

# 652
Здравейте, знам че вече беше попитано преди няколко страници, но ако някой има информация все още изпращат ли имейли на деца, които са приети в Света София за ПУК? Има ли родители с получен имейл през последните дни? Предварително Ви благодаря за информацията!

# 653
  • в страната на чудесата
Ми две двойки близнаци
Зависи от децата и стаята.
5-7 клас бяхме най големият клас, беше си ок. Сега са 16 май ии 18, вече не ги следя и също са ок. Но са в по-малка стая.
Нищо никога не е еднозначно. Може да са 15 и да не се получава организацията. Реализацията в седми клас беше по-добра от очакваното.

# 654
Няма значение дали са в голяма стая. По тази логика могат да сложат някой клас в залата за тържества и да го направят от 40 човека.
Организацията са длъжни да си я правят по най-добрия начин. Ако се рекламират с малки класове, а предполагам повечето Чу го правят (не съм гледала сайта и не говоря конкретно за пчмг), не е редно да правят класове като в ДУ.
Пак казвам, че намирах за възмутителна и тенденцията в СС.

# 655
Хоуп, математик съм, но ми е попадала съвсем различна информация, т.е. не е съвсем различна, но се обръща 5-7 клас до 18 деца, гимназията не е добре да са под 18, най-добре 22-24 деца. Това обаче се отнася само за обучението, май не се разглежда другата гледна точка. Може ли линк да прочета откъде е тази информация, мисля че ще е интересно и на други хора.
Наръчник на училищният психолог; Позитивна образователна среда; Принципи на позитивна класна стая; Оценяване на резултати от обучението и т.н.

Не мисля, че законите и наредбите у нас са чак тъолкова щури, та да не се осланят на знания, умнения и информация която е известна на повчето специалисти.
Предполагам, че не си мислите че броя на децата в кварталните училища е изсмукан от пръстите Simple Smile

# 656
  • София
Дъждец, за каква тенденция в СС говориш? Гледам випуските от 2020 насам. Най-голям е випуск 2023 - по 19 деца и един клас 20. В останалите години са между 16 и 18 деца в клас.

# 657
  • в страната на чудесата
Ми според мен клас от 10-15 деца след 5 клас не е ок
Както и 25 в начален курс.

# 658
  • София
Бях гледала, че в Китай е обичайно да има паралелки с по 100 деца в клас. Ама там не смеят да шукнат. Ние тук се гевезим, че 26 са много за ДУ Joy

Според мен за оптималния  брой деца в реална среда, имат значение различен брой фактори. Децата ми са били в паралелки с различен брой деца и в това училище, където бяха по 7-8 (начален курс), дисциплината и вниманието към децата бяха най-зле Joy Може би е по-важно, ако едно училище е поело ангажимент към родителите, че ще бъдат класовете до около х деца, да се старае да го спазва и ако има изключения, то да са си изключения или да се комуникира по някакъв начин.

# 659
Двойки близнаци в ПЧМГ не важат, всеки за себе си кандидатства. Така, чр големината на класовете не е от близнаците.

Общи условия

Активация на акаунт