Обсъждане на имотни обяви - 37

• 48 144
  • 784
  •   1
Отговори
# 225
А, розовия апартамент пак се появи в темата - обсъждали сме го и преди.

# 226
Мисля, че даже беше коментирано това нещо преди доста време, повече от година. Не виждам никакъв потенциал и на фона на тази цена, онези три апартамента в Лозенец (наскоро коментирани), направо изглеждат евтини. Периодично излизат прилични ЕПК-та на цени малко над 200 000 евро на хубави места, които имат нужда от не особено интегрален ремонт. Това чудо, за да се направи на нещо прилично ще глътне адски много пари. Прилича ми на тази сграда. Ако е тя, влизала съм там, изглеждаше ми по-скоро на ниския клас строителство.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 16:08 от Хипопотам

# 227
Аз не бих изправяла куполните тавани, ако говорим за дизайн.
Иначе мнението ми съвпада напълно с предходните.
Само ще допълня, че ако наистина това е сградата, то тя е красива само в очите на нейния архитект. Съжалявам, но е голяма изг@зица дори отвън.

# 228
Не е това. Тази на снимката се вижда бизнес парка, а в обявата пише, че е в Младост 2.

# 229
Прочела съм явно Младост 4:))). Покрива сигурно е подобен.

# 230
  • София
Сградата е в дерето зад Лидл, доколкото си спомням от предишното обсъждане.

# 231
# 232
Разбирам защо виси толкова време и ще продължава да виси. Благодаря ви и се извинявам за спама.

Надявам се не нахалствам, че пускам и друга обява, която грабна вниманието ми преди време. Става дума за къщи близнаци в края на ГБ. Близо е до главния път и градски транспорт, но е далеч от центъра. Цената е привлекателна за РЗП’то. Какво мислите?
https://m.imot.bg/details/1j173807068017593

Намират се в ляво от пина на гуглемапс.
https://maps.app.goo.gl/W22Hv8QvVqPsLfyp7?g_st=com.google.maps.preview.copy

# 233
  • София
Sunny View ли?

# 234
Ние живеем в района, но това си е по-скоро Бонсови поляни. Много далеч от градски транспорт и има много минуси. Плюсовете са ясни, по-чист въздух, по-високо. Все повече хора избират да живеят там и се засели много, красиво е, но като вилна зона горе има постоянен проблем с тока, например. Трябва да си вързан с кола за всичко - няма магазини горе, не става пеша, няма наблизо градски транспорт.

# 235
  • София
Една от новите линии 80Х с малките бусчета на ток не отива ли именно там?

# 236
Те постоянно се сменят и като цяло липсват, не може да се разчита на тях. Опция е само 260, който е до над НУКК. Ние го мислехме като опция закупуване на къща там, но на мен ГТ ми е важен и това ни спря. Горе си е в гората, нищо няма. Да, някои се навиват да си ходят пеша от ул. Обзор нагоре, но аз лично не бих, зимата пък още повече. Хубавото на Горна баня, сравнено с Бояна и Драгалевци е именно този автобус и редовността му, но не стига до вилната зона.

# 237
Хахах, едно време Бонсови поляни беше знаков израз. Млад мъж  предлага на млада жена "да ходят на Бонсови поляни". Smirk 

Гугъл го дава 15 мин. с кола до градски транспорт. Това директно би ме отказало. Просто имайте предвид, че липсата или невъзможност да ползвате кола обикновено е в моменти, които са критични, а вие сте уязвими. Примерно, болен сте, с температура, или при обилен снеговалеж (все още се случва понякога), а детето трябва да отиде/да се върне от училище. Само примерно.

Иначе на визуализациите къщите ми харесват.

# 238
Не е съни вю, но е от ляво на него. Не е и на бонсови поляни. Мисля, че те са след вз Люлин. Тук става въпрос за края на вз ГБ. Не съм сигурен колко редовен е градския транспорт, но мисля, че го има и ходи до горе. Магазини няма, но в ГБ само в центъра има магазини така или иначе. Като цяло е откъснато от света, но пък много близо до главния път и спирката и директно се слиза надоу. Това не може да се каже за много други по-централни локации в ГБ, до които се стига през малки улички в окаяно състояние. Затова се замислих дали си заслужава.

# 239
Не, последната спирка на 260 е на Обзор, над НУКК. От мястото на къщите според гугъл е 1.3 км. От малките електро автобуси единственият, който ходи до там е 803, уж на 20 мин., но хората често се оплакват, че пропуска и го няма, аз не бих разчитала на него. Единственият редовен е 260 - на 5-6 мин. интервал общо взето, но за него трябва да се ходи пеша над км. в гората - неосветено. Може за някой да е ок, за мен трябва да си на 100% ангажиран с кола, за да стигнеш до транспорт, до аптека, до магазин. Айде магазин - аз си поръчвам също онлайн - ебаг и т.н. основно и не са ми важни, но аптека при спешност или друго е проблем. Проблемите с тока също са проблем, а канализацията не знам как е. Иначе е красиво, да, аз пак казвам - също имахме намерение за къща в тази част, мен ме впечатли гледка и тишина (тогава), сега тишината не е такава. Отделно този мой проблем с ГТ може да не е проблем за друг, например мъжът ми си е вечно с кола, аз предпочитам ГТ до центъра. Общо взето трябва да се провери как стои въпросът с тока и честото прекъсване в тази част, както и канализацията.

Общи условия

Активация на акаунт