Обсъждане на имотни обяви - 37

• 48 166
  • 784
  •   1
Отговори
# 240
  • София
803 официално е на половин час. Тези 20 минути не знам откъде идват, но явно и оттам идва усещането, че е нередовен и се пропускат курсове.

# 241
Не знам и аз, не го ползвам, чела съм често постове в групите на квартала и съм чувала разговори. Хубаво е, че го има, вече доколко може да се разчита и какво прави човек, когато го изпусне, а му е важно, е друга тема. Но със сигурност на купувачите не им е особено нужен ГТ, когато взимат решение за такава покупка. Видях, че в пиковите часове е на 30, но са посочили единствено като такива интервали 7:00-8:00 ч. и 17:00-19:00, а след това на 60 мин. Което е съвсем логично, де, вилна зона е, доскоро и този нямаше.

# 242
Тока и канализацията са проблем в цяла ГБ. Има доста части ма ГБ, които не са близо до спирка. Все си мисля, че всеки може да се закара до обръщалото на автобусите до нуук с автомобил при каквито и да е обстоятелства. За мен минуса е че е накрая, но предполагам, че в бъдеще там ще изникне нов квартал.

# 243
Ами не е всеки. Аз не шофирам в София и нямам желание. За пеша вечер категорично не става - ако осветлението в квартала е слабо, но го има, тук изобщо го няма - в гората си. Това ме спря, но отново казвам, моят проблем може да не е проблем за друг, разбира се. Той вече изниква, няма общо с голите поляни от преди 5 години. И затова проблемът с тока се задълбочава. Инфраструктурата на тази част не е предвидена за това.

# 244
От позната, живееща до центъра на Горна баня (наследствена къща), знам, че зимно време, когато навали сняг (все още се случва), улиците не ги чистят, дори такситата, ако дойдат, спират на разстояние, там, където е изчистено и не е баиресто. Преди години имаха само Булсатком като вариант за ТВ и Интернет, други доставчици няма икономическа изгода да теглят кабели по улици, които са с къщи, че е и стръмно.

За ГТ - 30 мин. може да не изглежда много, но само на пръв поглед. На тръгване можеш да планираш в колко да излезеш, но на връщане, ако предишният автобус те стовари на спирката 2 мин. след тръгването на този довеждащ автобус, ще чакаш 28 мин. - в студ и пек, да дойде следващият. Примерно детето ти да виси да чака, връщайки се от училище. Или пък да звъни да дойдеш с колата да го вземеш. Но това означава, че си перманентно вързан с колата и графика на училището - трябва да си вкъщи, по времето, когато детето се прибира. А то не само на училище ще ходи - на кино, на срещи с приятели и т.н.

# 245
Да, до адрес е. Ние имаме и оптика на Виваком с макс. скорост, и се чисти сняг, но сме съвсем в началото. Горе със сигурност няма. Аз квартала си го харесвам и не бих го сменила, но си е едно малко село с всичките си произтичащи от това проблеми.

# 246
  • София
.....Видях, че в пиковите часове е на 30, но са посочили единствено като такива интервали 7:00-8:00 ч. и 17:00-19:00, а след това на 60 мин. Което е съвсем логично, де, вилна зона е, доскоро и този нямаше.
Къде ги виждаш тези неща? 🙂
Защото и това не е вярно.
Целодневно е на 30 минути, като курсовете в червено са до спирка Кантона, която е на края на вилна ГБ, а курсовете в черно продължават и след нея към ВЗ Люлин.

# 247
https://www.ovchakupel.info/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD … %BD%D0%B8-%D0%BB/

Официалната информация е, че от 16 декември 24 г. разписанието на автобусна линия №803 е такова:
В пиковите часове (от 07:00 до 08:00, от 12:00 до 13:00 и от 17:00 до 19:00 часа) автобусите ще се движат на интервали от 30 минути.
През останалото време интервалите ще бъдат 60 минути.

Вече кой отговаря за това не знам, аз разписания не следя, може и да не е така. Никъде не съм заявила, че съм запозната от първо лице, не го ползвам. Знам само, че не може да се разчита единствено на него.

Отделно се казва и това:

От ЦГМ обръщат внимание, че разписанията, публикувани в портала на „Център за градска мобилност“ (www.sofiatraffic.bg), са статични и не отразяват моментната пътна обстановка.

# 248
За ГБ потвърждавам, че чистят само големите улици. Нашата например никога не я почистват и добавяйки, че е стръмна и че в ГБ снега определено се задържа е голямо предизвикателство да минеш с автомобил. А и пеша си е трудно.

# 249
Мен къща-близнак е нещото, което ме отблъсква. Или редова къща в пълния смисъл на думата или самостоятелна. Ама това са много субективни неща.

# 250
Здравейте, някой знае ли, кой е строителя на тази сграда?
https://realistimo.com/bg/buy/offer-758261ba-d5e0-4a20-ba7b-37de … 9ba/#&gid=1&pid=4

# 251
Аз не, но знам коя е. Може да си намериш в НАГ евентуално
https://maps.app.goo.gl/nhvZSv4dNdt6XxNK6?g_st=com.google.maps.preview.copy

# 252
Здравейте,

Какво мислите за тази:
https://m.imot.bg/details/1j165970067644187

На сондаж и пречиствателна станция.
Строи ги Бароко, намират се горе-долу тук https://goo.gl/maps/9FkAykm9Y9T91ocH6

# 253
От Бароко и кучешка колиба не бих си купила аз.

# 254
Gisele8, доста модерни станаха такъв тип къщи в онзи регион. Май строят доста от тях там. Нямам наблюдения върху проекта.

За последния етаж в Младост 2, от доста време седи обявата. Разпределението не ми допада.

Въпрос: когато ходите по огледи с цел покупка, как по-точно оглеждате имота? Щателно ли проверявате всичко, навсякъде или по-скоро не? До колко е окей да проверявам дали всичко работи изрядно в кухня, баня и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт