Обсъждане на имотни обяви - 37

• 47 497
  • 784
  •   1
Отговори
# 600
Не знам, защото не съм ходила на място, още обмислям.

# 601
Боксониера колко квадрата означава?

Направо е страшно как хвърчат цените.

# 602
Здравейте, отдавна не съм се включвала, какво мислите за Овча Купел до метрото, за почти 2к на кв м? Сега започва строежа. Не е за лично ползване.

# 603
  • София
Доста ме озадачи тази обява - ясно, че са вложили немалко пари и искат да ги избият, но исканият наем с ДДС е 960 евро. Струва ми се абсурд за двустаен, на това място, без гараж и т.н.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c174259021145369

Според вас колко би бил реалният постижим наем?

# 604
Пише, че не се начислява ДДС.
800Е май е ок. 1565лв.

Много рядко жилищата имат гараж.

На мен ми е странно, когато хората гледат някаква цена и си мислят, че е гъвкава и може да се променя.

Виждам, че в района има и по-евтини:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2c174125574393796&slink=burifl&f1=2

# 605
  • София
Възможно е да греша за ДДС-то, просто понякога има обяви без начислено ДДС, но впоследствие го начисляват. Но и 800 евро е доста висок наем.

Споменавам гараж, защото обикновено наличието му вдига цената до подобно равнище. Следя квартала от години и съм виждала подобна цена почти само при апартаменти с гараж.

Чуденето ми не е дали цената би могла да се свали (сиреч, ни най-малко не смятам, че е гъвкава), а доколко е реалистична - тоест дали изобщо биха се намерили кандидати за това място на тази цена, колкото и да е "направен" апартаментът.

# 606
  • София
Според мен е очаквана и реалистична цената. Жилището е съвсем прилично, без забележки. Да е без гараж в старите квартали е почти стандарт. И не на последно място Гео Милев е харесван и търсен квартал.

# 607
Хора...аз плащам 800 евро за 3 спални и хол в Иван Вазов, договорен август предната година. Дали ще се наеме? Вероятно ще се. Сега двустайните са по 1300-1400. Въ

# 608
Прословутия Библиотекарски не е ли там наблизо? Ако не бъркам локацията, може да има търсене, въпреки че и на мен ми се струва висок наемът. Но знае ли човек.

# 609
Беше писано в обявата, има 2 бизнес сгради, забравих абревиатурата, там има доста ИТ компании, сигурно и други.
ИЧСто е там, не че е голям фактор. Прекарах едни 1-2 хубави години там. Пешеходно е до Плиска.
Скайсити молчето е там, не е кой знае какво, но се намират магазини, мисля и фантастико има там. Близо е и до парк Гео Милев.

Да не би да се прави проучване за авторска обява. Не че има разлика за мненията.

Има голяма разлика между 1500 и 1900. Като 1то не мисля, че е голяма цена. 1400 би било ниско или може би минимум.

# 610
  • София
Много благодаря за всички отговори, изключително полезни са.

По снимките се вижда, че апартаментът е в новия блок на "Иван Димитров-Куклата" точно срещу Автостанция Гео Милев, до Факултета по педагогика - де факто по картата на imot.bg е в Слатина.

# 611
Преди вече доста години  точно между института и панелния блок бяха почнали един строеж, с много тесни прозорци. Още тогава , когато съм минавала, кооперацията беше практически готова на външен вид, включително с външна изолация.
Аз се обърках сега, но се поправих - щом е за под наем, няма значение. Ако беше за продажба, може би щях да имам определени питанки и възклицателни, примерно дали част от жилищата не са ателиета, защото по дължина на кооперацията тези, които гледат към Слатина, т.е. север, може и да не са жилища, а ателиета.

Локацията е перфектна, за мен. На високото, на границата с Гео Милев (реално се води ж.к. Христо Смирненски), но до Скай мол-а е 1 спирка с трамвая или максимум 10 мин. пеша. Скоро и метро наблизо ще има.

Но самата кооперация е сбутана между Библиотекарския и панелен блок, т.е. много са нагъсто, буквално ще си гледат в прозорците.

# 612
Cafe, боксониерите май са около 45 до 50 квадрата. Но по старото строителство са "по-реални" квадратурите.

Beretsheri, на мен ми идва висок наема. От друга гледна точка е добре обзаведен и всичко е чисто ново.

# 613
Щом по-малки и неатрактивни двустайни по към периферията се наемат на цени от 1 200-1 400 лв., цената на този (ако наистина е до споменатите сгради) поне за мен не е толкова изненадваща.
Сега, дали ще се наеме бързо точно през м. март... не знам.

# 614
Ето една обява за разнообразие Simple Smile
https://www.facebook.com/share/p/15hTtDHzUy/

Общи условия

Активация на акаунт