Обсъждане на имотни обяви - 37

• 48 146
  • 784
  •   1
Отговори
# 495
Ама тогава няма как да се похвалиш на съседката, че имаш имот в центъра на София. Как ще кажеш, че имаш злато, като на другия ден ще ти тарашат дома. Егото винаги е скъпо удоволствие.

# 496
Chris78, и аз така мисля и правя , но мислиш ли , че тя е на това ниво?
 Плюс долара евро беше 1.02 сега е 1.05 за има няма месец.Как ще и обясниш , че и трябва валутен суап и колко ще струва? Сената гласува бюджет с рекорден дефицит от 4.5 трилиона, за ЕС очакванията са , че ще купуват пак по-евтина газ от Руснаците без да минават през трети страни, Тръмп слага и маха мита по два пъти на ден. Реално никой не знае къде ще е долара , а тя живее в страна , където се ползва лев/евро.

Exter, ако можеше да се дава за 900 лв на месец щеше да има наемател и да се продава с него. Като започнат да ми го хвалят, аз винаги питам защо продават. Веднага може да познаеш дали лъжат плюс трябва да имат някакви документи , че са го давали под наем и изкарвали парите , които твърдят.

# 497
  • София
Е, то ясно, че няма да е 900, нека е 500 лв. /реалистично/. Вадя калкулатора:
- € 50000/€250 наем = 200 наема /16,6 години/;
Или
- € 120000/€450 наем = 266,6 наема /над 22 години Митковия вариант Grinning/.
Е коя инвестиция е по-изгодна?
Сметни го и на 400лв. наем, пак е по-добър вариант Blush

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 19:37 от Exter

# 498
Инвеститорите в разни виртуални неща - нямате ли си тема? Тук си обсъждаме имотни обяви - някои ги харесваме, други - не, но не се обясняваме колко са глупави тези, които НЕ инвестират в НИ.

# 499
Аз също не съм против да се купи помещението. Сега изглежда схлупено, обаче:
1. Хубав вътрешен ремонт, светъл
2. На партер е, но се влиза през врата та на кооперацията и двора - на едната снимка се вижда, така че няма кой непознат да ти дойде под прозореца. Само хора от блока ще идват
3. Тъй като виждам тротоарни плочки, значи наистина е двор. Сега да сложили отпред една пейка. Тази пейка може да се замени със симпатично диванче или два фотьойла и масичка с цветни акценти. И вече ще си имаш приятно външно пространство. Не е идеално, но и не е толкова зле. Обезопасено е. Ще се дава под наем без проблем. По-изгодно е от гараж, или две паркоместа. За тази цена от 50000, това е компромисът, който може да се направи. Вие давате съвети, но искате да извади още толкова, за да реализира вашите съвети?
А решетката на прозореца може и да се махне.

# 500
Какво друго може да се наеме за 500 лв в района? Не мога да отворя обявата. 

Колко според Вас ще струва ремонта да се “изсветли “ и оправи, колко ще му порасне цената сравнено с един нормален апартамент на двойна цена?
Мисля , че целта на дамата е “да си запази парите”  и го оправдава , че един ден детето може да живее там или ще може да спи в София.Форума тук реши , че ще го дава под наем …
По скоро въпроса е :
“Не виждам перспектива в моят град, София ми изглежда перспективна,чувствам се комфортно да инвестирам в недвижим имот. Какво мога  да направя с 50 хил ? “

# 501
Сигурно си има причина да се сложат решетки. За ремонт на тази дупка, и то от собственик който не живее в града са си още грешни пари.

Наистина както писаха по горе, една панелка в Обеля или Люлин е по добра инвестиция.

# 502
  • София
За партерното на Одрин. Проблемът е, че за тези пари няма как да вземе никаква панелка, дори и в Обеля 2.

За мен най-големият минус на имота е ликвидността му. Дълго ще се продава, ако реши да го продаде с обичайното повишаване. Много по-бавно и с малко ще расте цената на такъв имот, така мисля.

Съмнява ме статутът му да е гараж заради прозорчета на ъгъла и наличието на баня, която изглежда, че си е била там винаги.

Иначе си има височина, във вътрешен двор е, самостоятелен вход. Но е много мъничко за прилично жилище. Това е буквално стаичка с мини баня. За да се пригоди за обитаване, ще са нужни поне още 10к Е, а ако иска да отдава, поне 15к. И после за колко можеш да отдадеш стая с баня на нивото на колите?

Но пък, ако си е наумила... Малко ли импулсивни покупки се правят?

# 503
30 000лв за ремонт според мен е много.
Но наистина зависи кой го прави. Ако е жена, която не живее в града, може и толкова да излезе.
Ако си на терен и умело лавираш между майстори и личен труд, може и на 1/2 на тия пари, т.е. 15 000лв.

Да, наемът ще е приличен на фона на инвестицията.
Но има друг проблем. Такова помещение и такива нива на наемите винаги вървят с най-съмнителните контингенти наематели.
А това в комбинация с неживеене в града си е голяма беля.
А и е много вероятно да има голямо текучество + големи периоди на незаетост + големи съсипвания и увреждания на стени, настилки, мебели, баня.
Аз имам едно проблемно студио в Бургас. Което е на светлинни години от това (мансарда, с гледка, простор, асансьор, по-добро обзавеждане) И много години беше огромен проблем с наемателите. Едва напоследък се застоя един, на под пазарен наем, който преспива по 1 път в месеца.
Както казах, такъв тип жилища привличат проблемен контингент и са много трудни за отдаване. Няма как да ги смятаме тия 500лв чисти, все едно даваш студио в Ст град и нямаш празен ден в годината.

# 504
То поне мястото да беше хубаво... а то Одрин до Сливница. Така и не разбрах защо след като не може да стане на гараж статута му е (или е бил, но е променен) гараж. Но както и да е. Друг вариант е да се отдава за магазинче, шивашко ателие, фризьорски салон. Но не знам доколко ще е вървежна на тази локация.

# 505
В Лозенец току-що във ФБ групите видях същия гараж, но предвид местоположението - за 120 хил. евро. Grinning Там дори си пише, че е студио, преустроено от двоен гараж.

# 506
Нищо не разбирате...
Ето тук продават гаражи - https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a174064318371724&sl … bra0ak&f1=2&fe7=1 на тънка цена с невероятна доходност.
Интересно, ако са толкова изгодни, защо ги продават.

# 507
Това става за отдаване под наем на строителни работници, които са в София за някакъв по-кратък период. Ако е за студент, то общежитията изглеждат по-добре. Ако работи човек онлайн по-добре в хостел някъде из Европа, не знам какъв друг таргет би имало. Виждала съм подобно нещо до едни хотели наблизо, предполагам там живее през сезона част от персонала. Но гаражите са доста по-големи и точно на плажа, поне е красиво като вдигнеш кепенцата.

# 508
Скептична съм кой ще дойде под наем на такова място.

Двама приятели се оплакаха, че при порасналите им деца живеещи под наем са увеличили наема два пъти за последната година и на едните дъщерята се е прибрала вкъщи, скъпо и е вече. Другите са двойка и се справят още. Всички учат и работят.

# 509
Ако наема е като този… двустайка.

Общи условия

Активация на акаунт