Обсъждане на имотни обяви - 37

• 47 529
  • 784
  •   1
Отговори
# 510
Според вас какво ще се случи с цените в София до края на тази година и началото на следващата? На мен ми прави впечатление ,че имоти които следя, се продават бързо или им се вдигат цените... Все още събирам за самоучастие. Ако еврото влезе 1  януари не знам как ще са....

# 511
Ами моето впечатление, че цените пак са скочили, нещо, което не вярвах, че може да се случи, просто не виждах накъде повече.... последно ме втрещи това до парк Възраждане
https://m.imot.bg/details/1c173979954326167 
Има и други обяви за същия блок.

# 512
То поне мястото да беше хубаво... а то Одрин до Сливница. Така и не разбрах защо след като не може да стане на гараж статута му е (или е бил, но е променен) гараж. Но както и да е. Друг вариант е да се отдава за магазинче, шивашко ателие, фризьорски салон. Но не знам доколко ще е вървежна на тази локация.
Няма да е вървежна според мен. Това за живеене не го виждам да се пригоди достатъчно, че да си заслужи парите. Остава да се ползва за търговско помещение.

По снимките съдя, че покрай това голям човекопоток няма да има, особено ако е в частта между Пиротска и Сливница. Ако в частта между Стаболийски и Тодор Александров, има повече шанс. И пак е съмнително, ако не гледа към улицата. Ако аз го оглеждах да го купувам, веднага щях да го отпиша като непродаваемо впоследствие.

# 513
Според вас какво ще се случи с цените в София до края на тази година и началото на следващата?

Както се казва в едно състезание въпрос за 1 милион долара или казано никой не може да каже на къде ще поеме пазара.

Аз мисля, че след еврото ще пада, защото всеки чака еврото и след него ще излезе на пазара, но аз с всичко написано от моя страна в тоя форум изразявам само лично мнение и не давам съвет и без това има 100% шанс да сбъркам.

За това никой да не ме слуша а сам да си преценява Simple Smile

# 514
Твърде е централизирана държавата и София няма много конкуренция. Малко са местата в провинцията, където да си струва да се живее. Ако имаше опции и развитие поне в 10 други града, рязко щеше да има отлив от столицата.

# 515
Според мен, чисто абстрактно цените ще скочат с още 10% годишно.

Когато парите са без покритие, числата са абстрактни.

Дали ще се приеме или няма да се приеме еврото (на 01.01.2026) няма особено значение.

Продавах някакви студиа наскоро.
Всеки ден ми звънят да ме питат за още. Имали клиенти.
Сетиха се.

# 516
Според мен цените ще продължат да скачат. Такава е тенденцията и не виждам успокояване скоро. Всичко е въпрос на време, но кога ще се обърне пазара и за колко време...

Малко встрани от темата:
Близо до бул. "Г М Димитров" имаше една сграда, която години наред стоя незавършена и после я завършиха. Някой сеща ли се коя е сградата, както и точния адрес?

# 517
Според мен, чисто абстрактно цените ще скочат с още 10% годишно.

Когато парите са без покритие, числата са абстрактни.
Колко години може да работи този фокус?
Тази година ще вземаме 18 милиарда държавен дълг, при лихва мисля към 4%
Кой ще иска да ни даде пари и да си ги получи догодина със само 4% повече, ако те се обезценяват с 10%?
Нали ти е ясно, че това може да трае само до време, и после идва денят на разплатата?

# 518
За посока студентски ли?
Ако е там - ето тази , мисля че не по малко от 12-13 год стоя на груб строеж без дограма.

Много се чудех кой ли ще се хързулне да купи в нея, и че със сигурност няма да е от София.. и онзи ден гръмна скандал с кмета на Русе че се сдобил с имот в софия къдееее? Баш там
https://btvnovinite.bg/bulgaria/akf-kmetat-na-ruse-sas-samniteln … odni-si-grad.html

# 519
Мерси, second, май за тази сграда си мислех и аз. То в района май няма друга?

Следващата седмица ще ходя на оглед там, много близо, буквално една пресечка дели двете сгради и исках да си сверя часовника. Реално, апартаментът, който ще гледам е на ул. "Йордан Трифонов"

Явно хора със статут като на кмета на Русе могат да купуват имоти на половин цена. Simple Smile
Мине се време и все някои цъфва с апартамент на оферта.

# 520
На втора линия зад този блок има още един, който много време не се довършваше, но той беше по напреднал, с едни железни парапети. Не съм минавала скоро и не знам какво се е случило с него

# 521
Спокойно, като скачат тук, на други места падат, там ще купим. Българина трябва да завладее света.

# 522
Моят ориентир е- ако у нас идват или стоят  чуждестранни компании (малко, много, колкото), значи у нас все още е евтино.
Ако вместо у нас почнат да ходят в Германия или в Австрия, значи сме си изравнили стандартите. Ако мислите че това ще стане на 1.1.26 г., то не бързайте да купувате. Ако не го мислите, то побързайте, защото след година тук цените ще са с 20 процента по-отгоре. Дали оправданията ще са свързани с ДДС, или с повишаване на заплатите (което е абсолютен факт), но ще скочат.

# 523
Здравейте, търсим ново жилище за собствено ползване и попаднахме на следната обява/сграда, която харесахме:
https://imoteka.bg/sofiya-manastirski-livadi-iztok-mnogostaen-offer638194

Какво мислите за обявата? Чували ли сте нещо за Комплекс "Липите"? Видях, че има доста добри мнения за строителя (Маркан) и за инвеститора (Херчеса).

# 524
  • София
За Маркан мога да потвърдя, че са от именитите строители.
Това е много важно, всички знаем.
Другото вече е субективно. Но ако ме устройва цената и местоположението, бих им се доверил.

Общи условия

Активация на акаунт