Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 29 615
  • 654
  •   1
Отговори
# 180
На мен не ми дадоха шише на авент какъв пропуск. Grinning

# 181
Здравейте дами! Simple Smile

От скоро се следя при Д-р Дойчиновски и ми даде телефон, на който мога да се свържа с него. Изпратих му по вайбър едни изследвания, на които ме беше изпратил и също мои въпроси относно тях. Четох по темите, че отговарял сравнително бързо, но аз вече пореден ден нямам отговор. Не ми се иска да звъня, за да не го притеснявам, не съм и параноична, разбирам че и той е човек и има доста работа и семейство, но започвам да се чудя да не би номера, който имам да е грешен Thinking

Дали ще може някоя от вас, която в момента се следи при него или в близката година се е да ми изпрати негов номер на лично съобщение за сравнение? Предварително благодаря Relaxed

# 182
След като не е отговорил няколко дни, напомнете му, че все още нямате отговор. Той е страхотен, така че не мисля, че ще реагира негативно на напомняне Simple Smile

# 183
На мен един път ми се случи да не ми отговори, оказа се, че е написал съобщението, но не го е пратил. Напомнете му, сигурно му е било натоварено и е забравил, че не ви е отговорил.

# 184
Момичета, имам следния казус и ви моля за съвет.

Следя се при АГ във Вита, като терминът ми е втората половина на февруари. Последния път разбрах, че АГ ще отсъства пет дни от седем от 39-тата ми седмица, а аз съм планирана за нормално раждане, като до момента нямам никакви индикации да раждам по-рано.

Първоначално приех новината съвсем ок, защото съм наясно, че и лекарите са хора, имат планове и няма как да се съобразяват с пациентите си. Когато попитах какво правим, ако раждането започне по време на отсъствието, ми беше казано, че ще отида при дежурен екип.

Колкото повече обаче наближава тази 39та седмица и аз не раждам, започвам все повече да се притеснявам. От останалите лекари във Вита има няколко имена, които знам от приятелки, раждали при тях, но разбирам, че не всички дават дежурства. Има и много лекари, които са ми напълно безизвестни.

Чудя се дали не мога да говоря с АГ за този период от пет дни да ме насочи към конкретен колега, когото препоръчва и да съм с избор на екип при този АГ, а преди това да направим среща? Дали има такава практика във Вита? Принципно не съм рискова бременност, но има някои особености при мен и бебето, които следва да се вземат предвид как са се развили и как могат да се отразят на раждането.

Просто не знам дали от притеснение от предстоящото раждане, но от два дни съм в тиха паника. Избрах Вита заради този лекар и му имам доверие, че ако нещо започне да се разминава с плана, ще направи правилният избор. Също, ако се наложи секцио, не ми е безразлично кой го прави, в крайна сметка си е сериозна операция. Не знам как да постъпя. Ако има дами сред вас, които са били в подобна ситуация, ще съм благодарна да споделят опит тук или на лични, ако предпочитат.

Благодаря предварително!

# 185
  • Замък сред облаците
Аз имах същия казус с Гагова, тя ме пренасочи към Чорбова - тяхна практика си е в тези случаи да си насочват пациентите ако едната отсъства - телефон нейн ми даде седмицата преди да замине. В крайна сметка родих в 41гс с индукция, като повечето първи бременности преносих.

# 186
На мен един път ми се случи да не ми отговори, оказа се, че е написал съобщението, но не го е пратил. Напомнете му, сигурно му е било натоварено и е забравил, че не ви е отговорил.

След като не е отговорил няколко дни, напомнете му, че все още нямате отговор. Той е страхотен, така че не мисля, че ще реагира негативно на напомняне Simple Smile

Благодаря ви много! Relaxed Напомних му и веднага ми се обади.

# 187
На мен Гагова ми даде телефона на Китанова и при нея ходих на тонове, докато Гагова я нямаше. Мисля че спокойно може да те насочи към конкретен лекар

# 188
Момичета, имам следния казус и ви моля за съвет.

Следя се при АГ във Вита, като терминът ми е втората половина на февруари. Последния път разбрах, че АГ ще отсъства пет дни от седем от 39-тата ми седмица, а аз съм планирана за нормално раждане, като до момента нямам никакви индикации да раждам по-рано.
Скрит текст:
Първоначално приех новината съвсем ок, защото съм наясно, че и лекарите са хора, имат планове и няма как да се съобразяват с пациентите си. Когато попитах какво правим, ако раждането започне по време на отсъствието, ми беше казано, че ще отида при дежурен екип.

Колкото повече обаче наближава тази 39та седмица и аз не раждам, започвам все повече да се притеснявам. От останалите лекари във Вита има няколко имена, които знам от приятелки, раждали при тях, но разбирам, че не всички дават дежурства. Има и много лекари, които са ми напълно безизвестни.

Чудя се дали не мога да говоря с АГ за този период от пет дни да ме насочи към конкретен колега, когото препоръчва и да съм с избор на екип при този АГ, а преди това да направим среща? Дали има такава практика във Вита? Принципно не съм рискова бременност, но има някои особености при мен и бебето, които следва да се вземат предвид как са се развили и как могат да се отразят на раждането.

Просто не знам дали от притеснение от предстоящото раждане, но от два дни съм в тиха паника. Избрах Вита заради този лекар и му имам доверие, че ако нещо започне да се разминава с плана, ще направи правилният избор. Също, ако се наложи секцио, не ми е безразлично кой го прави, в крайна сметка си е сериозна операция. Не знам как да постъпя. Ако има дами сред вас, които са били в подобна ситуация, ще съм благодарна да споделят опит тук или на лични, ако предпочитат.

Благодаря предварително!
А за кой АГ става дума, защото и аз съм края на февруари?

# 189
Привет! Може би го има назад в темата, но не успях да намеря, а в други форуми информацията е разнопосочна. В крайна сметка, таткото може ли да присъства на раждането? Следя се при д-р Дойчиновски и смятам да раждам при него, но на последния преглед забравих да го попитам, а следващият е чак след месец.

# 190
  • Замък сред облаците
Не може.

# 191
Знаете ли дали във Вита има доплер? За случай, в който имат съмнения, че бебето е с увита пъпна връв, заради това, че на моменти тоновете излизат по-ниски.

# 192
  • Замък сред облаците
Всеки УЗ от модерните има доплер.

# 193
Момичета, извинявам се, ако го има в темата вече - след раждане и изписване във Вита има ли безплатен преглед от педиатър? Благодаря

# 194
  • Замък сред облаците
Принципно да, ама реалността е че почти не успява да се запише такъв час. Понеже тия прегледи първите са важни - назначават вит Д, следят тегло и тн, по-добре си почнете при педиатъра, който сте си избрали.

Общи условия

Активация на акаунт