Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 34 002
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Споделям опита си от раждането със секцио в болница Вита

За мен това беше първа бременност и си признавам, че бях доста притеснена и постоянно питах и разпитвах, а всички проявяваха страшно голямо търпение !

Приеха ме по спешност – изтекоха ми водите и ме взеха веднага за наблюдение. Оказа се, че трябва да се прави спешно секцио. За няколко часа всичко беше организирано – имах и пакет за стволови клетки, но въпреки това всичко стана много бързо и подредено. Личи си, че екипът има опит.

Лекарят ми – д-р Дойчиновски, беше страхотен! Наистина съм благодарна, че попаднах на него – много спокоен, внимателен и действа с увереност.

Секциото беше със спинална упойка – първо една анестезиоложка пробва да я постави, но не се получи. Важно е да отбележа, че ако се постави както трябва – не боли. Веднага извикаха друг лекар (за което съм адски благодарна) и той се справи буквално за секунди ( като се има предвид забързата ситуация всичко беше Ок), да не забравяме, че и аз бях доста изплашена.
Преди операцията слагат и катетър, не боли, акушерките бяха много внимателни, както със слагането така и с премахването му.
След операцията започнаха с болкоуспокояващи и системи, а на следващия ден даваха и свещички. Болка почти не усетих – грижата беше на макс. Още на 8-мия час бях на крака. Дойде и рехабилитаторка, която ме раздвижи. След операцията даваха да се пие по малко водичка.

👉 Важно: Бащата не може да присъства на операцията, нито да влиза в стаята след това. Като цяло в АГ отделението не се допускат външни хора.

След операцията ме върнаха в стаята. Аз бях в двойна – всяка стая е с баня и душ (има и душ гел). Дават нощници, дамски принадлежности, кърпи – сменят при нужда.
Вие си носете:

повече бельо (винаги свършва!)

чехли

болничния картон

личните си лекарства

всички изследвания

кръвна група с мокър печат – задължително!

Аз си носех Клексан и те ми го поставяха – казаха, че в отделението разполагат с Фраксипарин, но ако си носите друго, ще ви го сложат без проблем.

Ако не сте в брак с таткото – дават документ за припознаване, който той трябва да попълни и да донесе копие от личната си карта. Не е сложно, но е добре да го знаете предварително.

Санитарките постоянно чистят, ако ви трябва вода – носят. Грижата е на ниво.
Храната беше много по-добра от първия ми престой преди месец и нещо – явно са я подобрили, което е супер. Беше напълно достатъчна.
А водата е в стъклени бутилки, което за мен е плюс, не минус. Няма вариант да останеш без – просто казваш и ти носят.

📌 Цени (към момента на престоя ми):

Раждане със секцио в двойна стая – 2980 лв.

Допълнителен пакет „Неонатология“ – 300 лв. (включва прегледи и за бебето – според мен си струва)

Ако излезе още нещо – ще споделя отново!
Но със сигурност бъдете спокойни, щом сте избрали тази болница.

Здравейте, може ли да споделите за кърменето, кога ви носят бебето и помагат ли с кърменето. Също така бебето дохранват ли го или може само да го кърмите?

# 391
За съжаление, моето бебче е в кувьоз, затова все още не съм писала нищо по темата за неонатологията. Мога само да кажа, че се грижат много добре за бебетата, но това едва ли ще ви помогне с отговорите на въпросите. Забелязвах, че често носеха бебета при майките им и им помагаха, но не мога да дам подробности, тъй като аз самата не съм кърмила

# 392
  • Замък сред облаците
Доскоро графикът беше следния: към 7ч сутринта дават бебетата на майките, към 10ч ги взимат за визитация и ги връщат след 11-11:30ч. После ги взимат към 22ч за през нощта или остават при майките, като подчертавам че имаше различно инфо последните месеци и май зависи кой е на смяна. АМ носят на всеки 3 часа, като принципно майката може да избере само да кърми (ако не наддава или е свалило повече обаче може да поощрят даване на АМ). За помощта за кърмене….въпрос на кой е на смяна.
Някой друг може да се включи с актуален опит да корогира, ако някъде нещо не е така както съм описала 🤗

# 393
Здравейте, дават ли бутилки с вода или от диспенсер се налива?

# 394
  • Замък сред облаците
Диспенсер

Бих искала да ви споделя моите впечатления след второ секцио във Вита.
Скрит текст:
За мен лично комуникацията с неонатологията, нещо което преди куцаше в действителност, е доста подобрена. Информация за бебето на визитациите получавах и то доста подробна, отговаря се на всички въпроси, имах удоволствието няколко пъти да разговорям със завеждащата отделение д-р Йочева и съм очарована от нея. Всички акушерки, които идваха да обслужват бебетата бяха много мили, внимателни и услужливи. Проблем с оставянето на бебето при тях за през нощта - абсолютно никакъв. Всяка вечер те ме питаха как предпочитам и идваха да го вземат, или ми казваха аз да го заведа при тях в 23 часа. От родилното отделние също съм много доволна, няма молба на която да ми е отказано - нощници, кърпи и тн.
А пък с водата няма абсолютно никаква драма. Даже е много удобно, не чакаш никой, отиваш наливаш си гореща, студена, каквото си искаш. Тъй като бях секцио първия ден ви носят те вода и ви питат дали имате нужда от още и тн.
Скрит текст:
С две думи не мога да изкажа нито един негативен момент от престоя ми и съм благодарна на всички за милото отношение. Всички показваха загриженост и съпричастност към мен и съквартирантката ми.
Споделям опита си от раждането със секцио в болница Вита
Скрит текст:
За мен това беше първа бременност и си признавам, че бях доста притеснена и постоянно питах и разпитвах, а всички проявяваха страшно голямо търпение !

Приеха ме по спешност – изтекоха ми водите и ме взеха веднага за наблюдение. Оказа се, че трябва да се прави спешно секцио. За няколко часа всичко беше организирано – имах и пакет за стволови клетки, но въпреки това всичко стана много бързо и подредено. Личи си, че екипът има опит.

Лекарят ми – д-р Дойчиновски, беше страхотен! Наистина съм благодарна, че попаднах на него – много спокоен, внимателен и действа с увереност.

Секциото беше със спинална упойка – първо една анестезиоложка пробва да я постави, но не се получи. Важно е да отбележа, че ако се постави както трябва – не боли. Веднага извикаха друг лекар (за което съм адски благодарна) и той се справи буквално за секунди ( като се има предвид забързата ситуация всичко беше Ок), да не забравяме, че и аз бях доста изплашена.
Преди операцията слагат и катетър, не боли, акушерките бяха много внимателни, както със слагането така и с премахването му.
След операцията започнаха с болкоуспокояващи и системи, а на следващия ден даваха и свещички. Болка почти не усетих – грижата беше на макс. Още на 8-мия час бях на крака. Дойде и рехабилитаторка, която ме раздвижи. След операцията даваха да се пие по малко водичка.

👉 Важно: Бащата не може да присъства на операцията, нито да влиза в стаята след това. Като цяло в АГ отделението не се допускат външни хора.

След операцията ме върнаха в стаята. Аз бях в двойна – всяка стая е с баня и душ (има и душ гел). Дават нощници, дамски принадлежности, кърпи – сменят при нужда.
Вие си носете:

повече бельо (винаги свършва!)

чехли

болничния картон

личните си лекарства

всички изследвания

кръвна група с мокър печат – задължително!

Аз си носех Клексан и те ми го поставяха – казаха, че в отделението разполагат с Фраксипарин, но ако си носите друго, ще ви го сложат без проблем.

Ако не сте в брак с таткото – дават документ за припознаване, който той трябва да попълни и да донесе копие от личната си карта. Не е сложно, но е добре да го знаете предварително.

Санитарките постоянно чистят, ако ви трябва вода – носят. Грижата е на ниво.
Храната беше много по-добра от първия ми престой преди месец и нещо – явно са я подобрили, което е супер. Беше напълно достатъчна.
А водата е в стъклени бутилки, което за мен е плюс, не минус. Няма вариант да останеш без – просто казваш и ти носят.
Скрит текст:

📌 Цени (към момента на престоя ми):

Раждане със секцио в двойна стая – 2980 лв.

Допълнителен пакет „Неонатология“ – 300 лв. (включва прегледи и за бебето – според мен си струва)

Ако излезе още нещо – ще споделя отново!
Но със сигурност бъдете спокойни, щом сте избрали тази болница.

# 395
Скорошните родили - правиха ли ви анестезиологична консултация?
Също секциото с каква упойка Ви беше? Ако е с пълна интубират ли?

# 396
  • Sofia
Слагат спинална упойка.
Пълната е само за по-специфични случаи, когато не могат да го направят със спинална

# 397
И аз така знам, но четох/чух на някои места пълна поставяли.

# 398
  • Sofia
И аз така знам, но четох/чух на някои места пълна поставяли.
В повечето случаи това е извън София, защото нямат нужните анестезиолози.

# 399
здравейте, прочетох тази и предата тема, но като цяло не намерих много мнения за Никола Николов. Има ли някой който може да сподели?

# 400
здравейте, прочетох тази и предата тема, но като цяло не намерих много мнения за Никола Николов. Има ли някой който може да сподели?

Аз се следя при него за втора бременност, ако имаш някакви въпроси питай.

# 401
Когато лежах в болницата в началото на бременността си останах с много добро впечатление за него. Даже мислех да се следя при него ако беше прекалено заето при Дойчиновски, но си останах при Дойчиновски.

# 402
  • Sofia
Той ми установи последната бременност.
Той ме прие в родилното, той ме оперира заедно със следящата ме АГ и също така беше дежурен по време на престоя ми в болницата.
Добро впечатление имам.

# 403
Здравейте, искам да ви попитам дали д-р Дойчиновски оставя негови координати за връзка и възможно ли е контакт по вайбър за пращане на изследвания или възникнал проблем, или някакви въпроси изобщо.

# 404
Да, разбира се. Имам му номера от първия записан час. Когато имам резултати от изследвания му ги пращам. Случи ми се да имам болки и му писах вечерта и ми отговори веднага.
Ако е на работа обаче (а той има мноооого работа), може да се забави, но после връща.
Аз се старая ако не е свързано с изследвания или симптоми, да не го притеснявам, а си записвам въпросите за прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт