Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 33 952
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Отговарял ми е и късно вечерта, но ако не са спешни не го търся повече, изпращам и когато отговори. Максимум на следващия ден ми е отговарял. Ако е нещо тревожно може и да звъннете, но ако е на смяна може да забави отговор също (разбираемо)

# 496
Някоя от вас раждала ли е с доктор Нели Честименова? Естествено или секцио и доволни ли сте?

# 497
При постъпване за спешно секцио, пак ли са 4 нощувки (5дни) или 3 нощувки?
Днес постъпих и днес беше секциото, интересно ми е как се процедира. Със сигурност ще попитам и лекарите, де.

# 498
  • Замък сред облаците
4 нощувки.

# 499
Все удрям на камък с моите въпроси тук. 😅
Ще пробвам пак с друг, който ме вълнува.

Някоя мама раждала ли е секцио по метода на Щарк и ако можете да ми кажете кои доктори го прилагат? Благодаря!

# 500
Аз не знам Нели Честименова да е част от екипа на Вита или пък да е външен консултант, който да изражда там.
А по другия въпрос - чувала съм, че д-р Мая Василева, която изражда във Вита, оперира по метода на Щарк, за други лекари не знам. Мен ме оперира д-р Дойчиновски и не е по Щарк.

Съвсем скоро се надявам да ми изпишат детенцето от болницата и ще споделя как мина моето следене, раждане и впечатления от родилно отделение и неонатология.

# 501

Някоя мама раждала ли е секцио по метода на Щарк и ако можете да ми кажете кои доктори го прилагат? Благодаря!

Аз имам секцио по Щарк при д-р Китанова миния януари. Сега последното ми е нещо средно между Щарк и класическо, защото в хода на операцията така се е наложило.

# 502
Самата д-р Честименова ми сподели при последната ни консултация, че изражда във Вита и бях много щастлива, защото искам там да раждам. Иначе преди това е работила в 1-ва АГ. И да, няма я в сайта на болницата като част от екипа, нито преглежда в ДКЦ-то. Има си частен кабинет.

Благодаря за отговорите!

# 503

Аз имам секцио по Щарк при д-р Китанова миния януари. Сега последното ми е нещо средно между Щарк и класическо, защото в хода на операцията така се е наложило.
Вярно ли е, че когато е по метода Щарк, разреза е по-нагоре от другото цезерово?

# 504

Вярно ли е, че когато е по метода Щарк, разреза е по-нагоре от другото цезерово?
Да, но не си го представяйте твърде видим и на средата на корема. Пак си е в бикини зоната

# 505
При естествено раждане бащата седи лш с мен? И след раждане как стават свижданията на бащата и бебе ?Може ли да го гушка, да се видим в самата следродилна стая?

# 506

Това ми дадоха днес за родилно
Здравейте момичета, предстои ми раждане и съм леко объркана. На сайта пише че не е необходимо да се носят превръзки за родилки и неща за бебето. Пък в този списък са включени. Може ли някоя дама родила наскоро да разясни всъщност какво осигуряват и какво препоръчва да носим извън списъка. Благодаря

# 507
Привет,

Дрехи за бебето трябват само за изписването, даваха и превръзки, но аз все пак си носих. В крайна сметка превръзките от болницата ми бяха по-удобни от тези, които сама си бях купила. Информацията ми е от юни 2024, но не мисля, че има промяна.

Това ми дадоха днес за родилно
Здравейте момичета, предстои ми раждане и съм леко объркана. На сайта пише че не е необходимо да се носят превръзки за родилки и неща за бебето. Пък в този списък са включени. Може ли някоя дама родила наскоро да разясни всъщност какво осигуряват и какво препоръчва да носим извън списъка. Благодаря

# 508
Подсигуряват еднократни пелени и превръзки, нощници, памперси за бебето, кърпички, дрехи.
Но все пак еднократни гащи бих казала тип памперс за вас биха били много удобни, аз съм в момента с еднократни на Лейдис, но съжалявам, че не взех буквално памперси за възрастни, защото след секциото първите три дни беше ад да се наведа да си ги обуя.
Иначе при сваляне се късат отстрани и не е драма, но обуването..
стерилизатор има в неонатология, помпа има от АГ, но ако други майки също ползват ще трябва да се редувате, което няма смисъл.
Вода подсигуряват, има във коридора машина, а в деня като ви приемат ви дават стъклени бутилки напълнени, чаши и сламки. Като се раздвижите сами може да ставате и да си наливате (реално е добра идея, просто за първите дни е много трудно).  Ако желаете може да си вземете шишенца, с които може да се пие и в полулегнало състояние, ако си със секцио изправянето ще е трудно.
Подплънки за кърма е хубаво са си вземете, аз си взех само няколко единични бройки, не очаквах, че ще ми текнат гърдите.. та ММ сега ще ми носи.
Нощници - дават, но може и ваши. На мен моя е по-удобна пък и съм повече време тук.
Кърпи за баня също подсигуряват, но аз си взех и мои в случаи, че оцапам с кръв в първите дни и да имам резерва.
Чехли е хубаво да си вземете, за в стаята и за банята (аз съм с гумени).
Може и някаква връхна дреха, одеалце. Тук едната вечер през нощта от нищото ми стана голям студ, та открих в единия гардероб някакво одеало и го взех и си облякох суичер.. но бях приготвила и мое, в последния момент го оставих вкъщи.
Вземете си протектори за зърна, кремче за зърна без измиване.
Дрехи за вас и за бебето за изписване.
Не се сещам за момента друго, мога да допиша ако се сетя или имате въпроси.

Копие от ЛК на бащата трябва, също той като дойде на свиждане попълва едната част от  припознаването.
Може да си вземете допълнително кремче против подсичане, дават, но може да не е достатъчно.

# 509
Азара, честита радост и бързо възстановяване пожелавам!

Само ще споделя за бъдещите мами относно еднократното бельо, аз си бях взела обикновени няколко броя памучни гащи голям размер (май от пепко) и ги ползвах вместо еднократните и си ми беше удобно, също бях секцио.

И знам, че звучи тъпо, но ако все пак си взимате еднократни, съветвам да проверите размера им преди раждане (тъй като са в кутии), докато бях в болницата на една от жените раждащи там не ѝ стана бельото, което си беше подготвила и беше в малко неприятна ситуация.

Подсигуряват еднократни пелени и превръзки, нощници, памперси за бебето, кърпички, дрехи.
Но все пак еднократни гащи бих казала тип памперс за вас биха били много удобни, аз съм в момента с еднократни на Лейдис, но съжалявам, че не взех буквално памперси за възрастни, защото след секциото първите три дни беше ад да се наведа да си ги обуя.
Иначе при сваляне се късат отстрани и не е драма, но обуването..
стерилизатор има в неонатология, помпа има от АГ, но ако други майки също ползват ще трябва да се редувате, което няма смисъл.
Вода подсигуряват, има във коридора машина, а в деня като ви приемат ви дават стъклени бутилки напълнени, чаши и сламки. Като се раздвижите сами може да ставате и да си наливате (реално е добра идея, просто за първите дни е много трудно).  Ако желаете може да си вземете шишенца, с които може да се пие и в полулегнало състояние, ако си със секцио изправянето ще е трудно.
Подплънки за кърма е хубаво са си вземете, аз си взех само няколко единични бройки, не очаквах, че ще ми текнат гърдите.. та ММ сега ще ми носи.
Нощници - дават, но може и ваши. На мен моя е по-удобна пък и съм повече време тук.
Кърпи за баня също подсигуряват, но аз си взех и мои в случаи, че оцапам с кръв в първите дни и да имам резерва.
Чехли е хубаво да си вземете, за в стаята и за банята (аз съм с гумени).
Може и някаква връхна дреха, одеалце. Тук едната вечер през нощта от нищото ми стана голям студ, та открих в единия гардероб някакво одеало и го взех и си облякох суичер.. но бях приготвила и мое, в последния момент го оставих вкъщи.
Вземете си протектори за зърна, кремче за зърна без измиване.
Дрехи за вас и за бебето за изписване.
Не се сещам за момента друго, мога да допиша ако се сетя или имате въпроси.

Копие от ЛК на бащата трябва, също той като дойде на свиждане попълва едната част от  припознаването.
Може да си вземете допълнително кремче против подсичане, дават, но може да не е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт