Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 33 889
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Замък сред облаците
Юноя, както казах, в чужбина даже не правят клизма. Клизмата просто снижава един риск. Но генерално у нас практиката е сутринта преди операцията да се прави. Друг вариант (пак казвам, вариант просто, а не че при теб е било така) е да имат съмнение според показателите (разкритие, тонове на бебето) че може през нощта да тръгне и да я “издърпат” по-рано.

# 526
Да, ясно. Просто споделям как се случи. Планово секцио бях и дори не бях първа в план графика за следващия ден. Може би някоя акушерка така е решила, знам ли 🤷♀ Тази година родих там за втори път и клизмата си беше сутринта.

# 527
Здравейте отново, дами,
Някой беше питал за името на анестезиолога. В епикризата пише Яна Гергова-Марку. Беше изключително мила и обясняваше всичко подробно, беше неотлъчно до мен по време на операцията. Не отричам, че е напълно възможно драмата с упойката да е била свързана и с моята физиология и не подценявам сложността на поставянето. Все пак споделям какво се е случило и се стремя да съм обективна.
Забравих да споделя още нещо. Около две седмици след изписването се бяхме притеснили за бебето, мислехме че се е заразило с вирус. Тръгнахме да проучваме къде биха ни приели за преглед в петък вечер извън работно време. Първо звъннахме във Вита 2. Дамата, която вдигна специално ходи до неотатология да ги пита дали можем да дойдем за преглед и те ни отсвириха. В крайна сметка отидохме в Токуда, където прегледаха бебето веднага и му направиха изследвания още същата нощ. Този коментар го правя, за да знаете, ако нещо ви се наложи, не дай, Боже. Болницата има спешен център, но той не включва неонатология. Ако след изписването има спешен случай или среднощна драма - търсете друга болница.

# 528
  • Замък сред облаците
Да, в тези случай трябва педиатрични специалисти, не неонатолози независимо колко малко е бебето. Алтернатива на Токуда е педиатрията Иван Митев до ВМА.

# 529
  • София
Здравейте! Някой има ли информация дали трябва да се лежи в болницата за продължаване на болничен след 14-дневния издаден от АГ?

# 530
Не. Издава се нов болничен за един месец или ако сте близо до 45-дневния до термин Ви се издава за дните до него.

# 531
Позволяват ли по време на свижданията да се слиза до долу за кафе, нещо, или само горе може? Благодаря предварително.

# 532
Ами то е без значение. Може и горе в ресторантчето да ходите, може и долу в кафето.
То и без да е време за свиждане можете. Просто да се чувствате добре, да не ви е лошо или да имате силни болки, да не рискувате имам предвид.
Аз не съм ходила, но момичето, с което бях се качваше до ресторанта.

# 533
  • Sofia
Един непоискан съвет внимавайте с излизанията. Ако искате кафе по-добре роднините да Ви донесат като идват. Защо го казвам - защото все пак е болница и има доста болни и от всякакви болести целогодишно, а вие ще сте току що родили. Пазете се понеже организма е доста уязвим след раждане.

# 534
Момичета, имам организационен въпрос. По време на вижданията на родилките в коридора от 5 до 6 часа бебенцата сами ли ги оставахте в стаята?

# 535
Бебенцата се връщат в неонатология ако искате да излезете за свиждане. Поне аз и моята дружка по стая така процедирахме, най-вероятно и останалите майки.

# 536
Да, всички така правят. Аз се обаждах предварително в неонатологията, че ще им оставя бебето.

# 537
А доколкото разбирам бащата вижда веднъж бебето- през стъкло ли?

# 538
По принцип да - веднъж и през стъклото. При мен случая беше различен обаче - бебето ми беше в кувьоз и питах д-р Йочева може ли с таткото да дойдем да го види и тя позволи. Отворихме кувьозчето, пипна го таткото за малко и така.

# 539
Допуска се само 1 път през стъкло да се види бебето. При мен обаче бебчето  беше в кувьоз, а аз бях секцио и след раждането  мъжа ми го пуснах и пръв видя бебчето в интензивното. На следващия ден ни пуснаха и двамата да влезем и да го подържим за пръстчето. После не са му позволявали да го вижда, като излезе от интезивното. Та май само там правят изключения, но да не ви се налага!!!

Общи условия

Активация на акаунт