Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 33 991
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, 2023 год. Раждах секцио във Вита, нямам спомен общо колко нощувки е престоя? В сайта им пише 4 нощувли след секциото. Но аз си спомням обшо 4 нощувки.

# 346
4 след секциото

# 347
Бих искала да ви споделя моите впечатления след второ секцио във Вита. За мен лично комуникацията с неонатологията, нещо което преди куцаше в действителност, е доста подобрена. Информация за бебето на визитациите получавах и то доста подробна, отговаря се на всички въпроси, имах удоволствието няколко пъти да разговорям със завеждащата отделение д-р Йочева и съм очарована от нея. Всички акушерки, които идваха да обслужват бебетата бяха много мили, внимателни и услужливи. Проблем с оставянето на бебето при тях за през нощта - абсолютно никакъв. Всяка вечер те ме питаха как предпочитам и идваха да го вземат, или ми казваха аз да го заведа при тях в 23 часа. От родилното отделние също съм много доволна, няма молба на която да ми е отказано - нощници, кърпи и тн.
А пък с водата няма абсолютно никаква драма. Даже е много удобно, не чакаш никой, отиваш наливаш си гореща, студена, каквото си искаш. Тъй като бях секцио първия ден ви носят те вода и ви питат дали имате нужда от още и тн. С две думи не мога да изкажа нито един негативен момент от престоя ми и съм благодарна на всички за милото отношение. Всички показваха загриженост и съпричастност към мен и съквартирантката ми.

# 348
  • Замък сред облаците
Благодаря ти за споделеното!

# 349
Бих искала да ви споделя моите впечатления след второ секцио във Вита. За мен лично комуникацията с неонатологията, нещо което преди куцаше в действителност, е доста подобрена. Информация за бебето на визитациите получавах и то доста подробна, отговаря се на всички въпроси, имах удоволствието няколко пъти да разговорям със завеждащата отделение д-р Йочева и съм очарована от нея. Всички акушерки, които идваха да обслужват бебетата бяха много мили, внимателни и услужливи. Проблем с оставянето на бебето при тях за през нощта - абсолютно никакъв. Всяка вечер те ме питаха как предпочитам и идваха да го вземат, или ми казваха аз да го заведа при тях в 23 часа. От родилното отделние също съм много доволна, няма молба на която да ми е отказано - нощници, кърпи и тн.
А пък с водата няма абсолютно никаква драма. Даже е много удобно, не чакаш никой, отиваш наливаш си гореща, студена, каквото си искаш. Тъй като бях секцио първия ден ви носят те вода и ви питат дали имате нужда от още и тн. С две думи не мога да изкажа нито един негативен момент от престоя ми и съм благодарна на всички за милото отношение. Всички показваха загриженост и съпричастност към мен и съквартирантката ми.

Благодаря ти!  Честито на теб!

# 350
Да допълня и нещо важно за жените, на които им предстои прием за раждане. Обърнете внимание на документите, които изискват, защото всеки ден измислят нещо ново, а лекарите и акушерките в кабинетите май нещо не са уведомени. Искаха да видят свидетелство за граждански брак и лична карта на мъжа ми (това май си зависи от акушерката, която записва бебето) и искаха оригинала от изследването на кръвна група. В кабинета ми бяха казали да дам копие, добре че нямах време да го направя

# 351
Винаги са искали копие от л.к. на бащата и оргинал на кръвна група и то непременно направена в тяхната лаборатория

# 352
За да го казвам, значи не е винаги 😀
Пак повтарям в кабинета ми казаха друго вечерта преди раждането и можеше да се подведа лесно.

# 353
  • Замък сред облаците
За оригинала на кръвната група е от години и важи навсякъде (не само за раждане, а за всички отворени операции, които биха изискали преливане на кръв, ако нещо се обърка), както и копие на ЛК на мъжа. Свидетелството за граждански брак отпадна откакто уж навързаха общинските системи електронно и в ЕСГРАОН си  проверяват по служебен път, но реално в доста болници си го искат копието.

# 354
Здравейте, бях 5 дни за задържане с високо кръвно и тази седмица ме изписаха, след 10 дни ще вляза за секцио.
Първо за документите докато лежах там ми казаха за всички  необходими и пуснах и изследванията, свидетелство за граждански брак ми искаха- копие и копие от ЛК на мъжа ми. Кръвните е хубаво да ги направите в тяхната лаборатория, като за кръвната група ми дадоха лист с подпис и печат. Също така сложих и здравния си картон в папката, както и направлението за секцио. Надявам се друго да не изникне, но като цяло бързо се организират всички документи.
Относно престоя в родилното аз съм супер доволна! Всички бяха много мили и се грижиха за мен тези 5 дни. Беше чисто, влизаха сутрин, обед и вечер да мият под и забърсват. Къпах се и ми носиха нови нощници и каквото ми потрябва... Излизах на външната тераса на 7ми етаж по време на свижданията и там се радвах на хубавото време... Като минуси за мен са тесния коридор за свиждане, но пак казвам ние се качвахме с мъжа ми до терасата. Също така срещу стаята има стоеж и шума е ужасен и не може да си отвориш прозореца, но от болницата нямат вина за това...
Вече съм една идея по-спокойна да секциото!

# 355

Здравейте! Може ли някой да ми обясни каква е разликата между пакет нормално раждане-2910 лева и пакет основен нормално раждане 1910 лева. И двете са в списъка за здравноосигурени.
Като знам, че основен плюс е с избор на екип, а основен е без избор на екип. Не ми ясно обаче какъв  е този ,,пакет нормално раждане", и то на тази цена.

# 356

Здравейте! Може ли някой да ми обясни каква е разликата между пакет нормално раждане-2910 лева и пакет основен нормално раждане 1910 лева. И двете са в списъка за здравноосигурени.
Като знам, че основен плюс е с избор на екип, а основен е без избор на екип. Не ми ясно обаче какъв  е този ,,пакет нормално раждане", и то на тази цена.

Това ми дадоха на регистратурата онзи ден от Вита.

# 357
Здравейте! И на мен скоро ми предстои раждане там. Искам да попитам, някой наясно ли е как е положението с виждането на бебето от бащата преди изписването. Има ли значение в каква стая съм. И дали може да влиза при нас с бебето в стаята?

# 358
  • Замък сред облаците
https://bg-mam.ma/p/1723973/49583090

Здравейте! И на мен скоро ми предстои раждане там. Искам да попитам, някой наясно ли е как е положението с виждането на бебето от бащата преди изписването. Има ли значение в каква стая съм. И дали може да влиза при нас с бебето в стаята?

# 359

Аз раждах през март там, няма значение, че бях сама в стая, таткото го пускат 1 път да види бебето само през стъкло и после чак на изписването.

Общи условия

Активация на акаунт