Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 12

• 34 006
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Аз също бях във "Вита" за 5 дни и останах с много добро впечатление от отношението и грижите от целия персонал. Бях с болки, но не заради раждане.
Единственият голям минус за мен е храната — менюто е еднообразно и не особено вкусно, най-меко казано.
Следя се при д-р Дойчиновски и съм възхитена от него — винаги идваше да ме види и поддържахме връзка. Определено този лекар заслужава доверието на пациентите си!
Относно "проблема" с водата за който се пишеше тук, бих казала, че е супер удобно защото ти дават стъклена бутилка и ако не може ти да си я заредиш персонала се грижи да имаш водичка.

# 361
Здравейте,
Не съм сигурна, че въпроса е за тук, но не исках да отварям нова тема.
Тези от вас, които са се следили при Дойчиновски, отговаря ли по вайбър и в какъв срок?
Изписа ми доста изследвания на първия преглед и каза да му ги пращам там, но не ми отговаря и пише никакъв коментар.

# 362
  • София
Отговаря във вайбър, да.
Ако до ден не пише нищо, може да го подсетиш. Все пак и той е човек, освен това води раждания, прави други операции освен секцио, доста си е зает.

# 363
Отговаря във вайбър, да.
Ако до ден не пише нищо, може да го подсетиш. Все пак и той е човек, освен това води раждания, прави други операции освен секцио, доста си е зает.

Да, не ми писа, но изследването е добре.
Тези дни ще правя кръвни и ако там също не отговори, вече ще го подсетя.
Благодаря Ви!

# 364
Малко по-назад в темата бях писала и аз да питам отговаря ли д-р Дойчиновски тъй като и на мен ми се случи 2-3 дена да не ми отговаря, а тогава бях и в самото начало на бременността и леко се бях притеснила 😅 В крайна сметка момичетата тук ме посъветваха да го подсетя и в рамките на деня ми звънна и ми върна отговор. Общо взето всеки път, в който му пиша било то да задам въпрос, да се оплача от някакви болки или да искам коментар на изследвания отговор по вайбър не връща, а директно звъни. Ако е нещо много сериозно, както беше преди месец и ми се наложи да вляза в болница по спешност, тогава му звъннах и ми върна обаждането в рамките на няма и час.
Наскоро му пращах изследвания и ми върна отговор след почти 2 дена, но пак така със звънене. Аз не се и притеснявам вече дали ще ми отговори, защото знам че ще, просто е въпрос на време ☺

# 365
Благодаря ви много момичета. Вече съм по-спокойна, и аз съм в началото и ми е важно да имам комуникация.
Отговори ми и на мен, без да го подсещам.

# 366
Здравейте дами!
Имам въпрос към тези, които са си вземали болничен по време на бременност - как се случва и от кога започва да важи? Знам само, че трябва да имам попълнена лична амбулаторна карта, която да дам на моето АГ и съответно да си заплатя за болничния. Тази ЛАК трябва ли преди това да е минавала през ЛЛ за подпис и печат или директно така мога да си я дам на АГ? Също така от кога започва да важи болничния - след като мине през ЛКК ли?
Преди доста време бях питала д-р Дойчиновски, но не сме изпадали в подробности, а пък ми се иска този петък, така и така съм на преглед, вече да си поискам болничен Simple Smile

# 367
Здравейте , амбулаторната карта трябва да е заверена от личен лекар. Болничния важи от датата на издаването му , от когато го пусне лекаря Ви.Първо доколкото помня ми издадоха 14 дневен и след това вече по 30 дни ми издаваха до 45 дневния преди раждането.

# 368
  • Замък сред облаците
И за тези 30-дневните се плаща такса, тъй като болницата няма сключена АГ комисия (ЛКК) с касата. Не знам колко е текущо таксата обаче.

# 369
Преди 2 месеца като ми издаваха на мен болнични беше 40 лева таксата за всеки болничен от ЛКК.

# 370
Здравейте, съжалявам, че ще питам отново. Но бащата кога може да види бебето и как, след раждане само през стъклото ли?

# 371
Веднъж след раждането и през стъкло в часовете за свиждане. Вас може да Ви вижда всеки ден.

# 372
Здравейте дами 🙂,
Предстои ми раждане във Вита, попрочетох няколко теми назад, но не откривам отговор на един въпрос. След изписването, дали имат зала, в която близките те изчакват и след това може да си направите няколко снимки там за спомен? Дали имат фотограф, който работи с болницата, който можем да наемем за изписването?
Имам едно раждане в болница Надежда и това със залата се оказа много удобно за създаване на спомен. Е там имаше други по важни неща, които в последствие ме насочиха  в посока смяна на болница и доктор, но това е друга тема..

Много благодаря предварително за отговорите и успех на всички майчета и бъдещи майчета! 🍀

# 373
Когато родих във Вита се снимахме с мъжа ми в стаята за изписване, която е до неонатологията. За близки ни бяха предупредили да не са на етажа, чакат долу при асансьорите на регистратура, така че зала нямаше. Това е януари 2024г. Ако нещо се е променило, момичетата ще кажат тук.
А Вас кое Ви отказа от Надежда, бихте ли споделили?  Аз в момента се следя и във Вита, и в Надежда с генералната идея за раждане във вита пак, ако всичко си е наред и бебончо изчака достатъчно. Ако тръгне по-рано обаче исках да имам вариант за болница с трето ниво неонатология и затова ходих и на няколко консултации в Надежда. Ще съм благодарна да споделите лични впечатления, може и на лично, за да не спамим темата на Вита.

# 374
Bobby_g , благодаря за отговора, писах на лично с повече подробности. И тук ще оставя няколко реда, просто като обобщение за хората които се интерсуват: (естествено раждане 2021г)
- няма избор на екип, изражда те докторът на смяна
- лошо отношение от една от акушерките (неуместни и груби изказвания), това видях в коментарите че и във Вита се случва от време на време, така че явно навсякъде може да попаднеш на човек не в настроение
- бях при др. Личева - добър доктор, ама в крайна сметка много се почувствах като касичка --> това си е много субективно от моя страна --> 1. Заши ми едно малко парченце, където не трябва според моето некомпетентно мнение, след което тамън бяха сложили много реклами на естетическата им хирургия. 2. Лекарката ми предлагаше да им пробвам стола за стягане на мускулите защото моите били леко отпуснати след раждането. През месеците на проследяване също имаше различни коменнтари от подобно естество, свързани с услуги на болницата
- след раждането никаква помощ за кърмене, вървях по коридорите да си търся акушерки за съвети в движение
- с втората ми бременност отидох първо в Надежда при друга докторка --> накратко имаше неглижиране на тромбофилията ми + тромб и премахната вена крака след първото раждане --> тук сега и аз съм си виновна, защото трябваше да си ида на хематолог от рано, но просто се събраха много фактори. Бях ошашкана, неинформирана напълно и разчитаща на следящата ме АГ...
- за капак и лош опит с инвитро центъра им (първото ми детенце е инвитро) --> там отново просто си се почувствах касичка..

Сега съм при др. Богословова. Само хубави неща мога да кажа за нея. С отношение към тромбофилията, за всички месеци един коментар за пари, процедури или нещо злобно не е пускала, много мила обясняваща и отговаря много бързо по вайбър.

В общи линии е това. Моето мнение си е бая субективно, в Надежда има добри специалисти, ама не е за мен, нещо все лошо нацелвам..

Общи условия

Активация на акаунт