Йоркширски териер Тема 14

• 8 463
  • 281
  •   1
Отговори
# 75
Помня, че нашата до 5 месеца си ходеше, където си иска, независимо от усилията. И аз четях по форуми как някои кучета едва ли не с взимането и се научават, ама при нас не.

# 76
А защо пелени, заради ваксините ли?
Аз си признавам, че пробвах пелена 3 дена и изобщо не я отрази. На третия ден го забелязах как с удоволствие го прави на тревата, вятър в козината 🤣 и си викам леле какво се занимавам с глупости.
Моментално разбра за какво става въпрос (извеждах го на 3-4 часа през деня + веднъж през нощта първия месец) и сигурно е имал по-малко от 10 инцидента вкъщи, повечето по моя вина ако съм забравила да го изведа.

Супер лесно се научи. Според мен вкъщи се объркват, особено ако има килими.

# 77
  • Sofia
На пелена се опитвам, докато не мине 3тата ваксина- сега не мога да го извеждам. Но явно си трябва време Simple Smile Ще чакам и ще пробвам и така.

# 78
На 2-3 месеца са много малки още. Ще стане с времето, имайте търпение поне още няколко месеца. Нашето няма кой да го извежда през деня и пелената си остана като опция вкъщи. Ин

# 79
Нашето диване няма 3-та ваксина все още,чак в края на месеца ще бъде поставена + после 10-15 дни пазене след ....отиде началото на март месец. Дано да се постопли времето ,че ще му е студено на милото🥰

# 80
Здравейте,може ли да ме посъветвате отностно марка ваксина за йорки ?За годишна ваксина .versican или nobivac
Интересува ме като марка коя е по добра и какви са разликите между двете?

# 81
Нашето диване няма 3-та ваксина все още,чак в края на месеца ще бъде поставена + после 10-15 дни пазене след ....отиде началото на март месец. Дано да се постопли времето ,че ще му е студено на милото🥰
Има много сладки дрешки за кученца, дори в магазините за храна или ветеринарните кабинети, както  и от сайтове. В Джъмбо също има за мъничета. Хубаво е да му купите нещо за март месец. Хем  да не настине, хем да се понаучи да ги носи. Измерете му  точно гръбчето до опашката от вратлето, също и около коремчето и втратлето. Ако е мъжко гледайте отдолу да е по-изрязано да може да пишка свободно. Моят беше, като акробат, дори от мерак се преобръщаше , като вдигне високо крачето. Пеленките изобщо не ги отрази. Но пък като почна навън и вътре нито веднъж не е опишкал ,някъде от 4 месец свикна. В началото го беше срам навън да пишка и се чувстваше виновен, спирахме и движението, все когато пресичахме  му идваше мерака. С акото беше по-сложно, стискаше се навън и вкъщи го правеше. Към 6 месец се научи и също вече спря вкъщи да го прави.  Пелени при мен...не се ползваха, писала съм одисеята си. Ще свикнат, очакват ви много емоции и смях с мъничетата.)) При първо кученце си е направо приключение, поне за мен беше така.

# 82
Ооо,дрешки има 😀 дори дъждобран съм му взела. Той спи с пижама, създавам рутина така да се кажа...вадим гребените, решим косата,слагаме пижамата и право в леглото😂😂
Да го похваля нашето диване днес за първи път си влезе сам в кошарата за да се изпишка на пеленката,въпреки че има още една извън заграждението (за по удобно)веднага го почерпихме с гранулки .

# 83
  • В.Търново
Ооо,дрешки има 😀 дори дъждобран съм му взела. Той спи с пижама, създавам рутина така да се кажа...вадим гребените, решим косата,слагаме пижамата и право в леглото😂😂
Да го похваля нашето диване днес за първи път си влезе сам в кошарата за да се изпишка на пеленката,въпреки че има още една извън заграждението (за по удобно)веднага го почерпихме с гранулки .
Казвали са ми, че там където яде и спи не е хубаво да има пелена. Трябва да е на отстояние.

# 84
Кошарата е доста голяма, а има възможност за още по-широко 1.40/ 1,40 я направихме последно да му е нашироко душата😃Има място за леглото, за играчките ,за купичката с вода и ел.хранилка ( то само тя е 31см в диаметър) и в другият ъгъл пелената.

Да ви питам нещо...като го взехме ни казаха да го храним сутрин и вечер с по 1с.л. гранули(това беше около 30гр) Обаче в групите ми казаха,че това е малко количество за бебе. Така направихме дневната дажба (потърсихме таблица с грамажи за възрастта) от 50гр. на 3-ри пъти за деня. Така изкара около 10 дни без проблеми....от два дни обаче започва да не дочаква часа за хранене. Онзи ден буквално ми се ,,караше,, че е гладен,голямо хапане на пръсти. Ставам и тръгвам към хранилката и той идва и подскача и чака до нея за храна. Решихме да направим храненето 4-ри пъти на ден, за да яде през 6 часа а не през 8. Но пак охладнява....яде в 18 часа и трябва да яде пак в 00 часа, Ами той в 21 вече проверяваше за 4-ти път дали има храна в хранилката.
Сега яде 4-ри пъти по 12гр....или 48гр общо за 24 часа. Направо незнам ,какво да правим ? Да вдигнем грамажа без да променяме бройката на храненията? Да намалим броя хранения и да вдигнем грамажа....?

# 85
Колко тежи и на колко седмици е?
Сухата храна е към 4 калории на грам тоест около 200, но зависи как наддава.
Възрастта само не е точна понеже се раждат с много различно тегло.

# 86
На 22.02 ще стане на 3 месеца ,тежи 1кг....много порасна изведнъж 🥰

# 87
Като бебета хапват повече и са все гладни, после стават капризи и е чудо. По 3 пъти храних моя по съвет на ветеринаря да има по-добро храносмилане, сега е на 2 пъти, но почва сутрин да се мръщи и не изяжда всичко, иска си наградки или нещо друго. Вечер му слагам повече, ако не е ял сутринта всичко, облизва си паничката и дори потропва (малко му е един вид, още иска) Внимавайте да не стане дебеличко, те нямали усещане за ситост ми каза ветеринаря. Но все пак питайте, може малко морковче (моя го харесваше, ябълка малко, сега това не яде и отказва) Обожава хляб не знам защо и всякакви кокали къде намери. Много внимавайте при разходки, като почнете да не хапва навън нищо (моят не можах да го отуча, но други кученца изобщо не пипат нищо подхвърлено или паднало и си имах големи проблеми после)

# 88
Преди известно време ,идва му часа за храна и той не яде...души ,върти се,хапва малко....прибрах му храната и на следващото ядене всичко беше наред. На другата сутрин същата работа, ослушва се. Така няколко дни, после всичко дойде на място.

# 89
На 22.02 ще стане на 3 месеца ,тежи 1кг....много порасна изведнъж 🥰

Ох сега се сещам, че за бебета храната я препоръчваха в зависимост колко се очаква да тежат като възрастни, а то е много трудно да се каже. Laughing
Като е толкова малко по бих се притеснявала от ниска кръвна захар, така че ако изглежда много гладно аз бих му дала малко повече. Simple Smile
И моят не ядеше сутрин, а чак към обяд по едно време.

Общи условия

Активация на акаунт