Той ми каза, че го комплексирам.

• 4 496
  • 102
  •   1
Отговори
# 45
  • Поморие
Здравейте! Ще се радвам да получа съвети как да постъпя.

От половин година съм в нова връзка. И двамата сме в средата на 20-те ни години. Аз съм деен човек, екстровертна, организирана, обичам да си поставям цели, не обичам да си пилея времето. Приятелят ми обаче е различен темперамент и всъщност точно това харесвам в него. Той е малко по-разпилян човек, така да се каже, което отдавам на творческата му натура (и професия). Той прави живота ми по-интересен и вълнуващ, според мен защото е по-chill човек, по-лежерен. Засега намирам, че се балансираме и има на какво да се научим един друг... или поне така си мислех.

Преди празниците си говорихме за бъдещето, за края на годината, за това какво искаме да ни се случи или да постигнем през следващата - аз му споделих, че ще се радвам да пътуваме повече заедно, както и че (на този етап) обмислям докторантура в моята сфера, при което той някак посърна и се умълча. В крайна сметка ми призна, че се чувства комплексиран от мен, че не е достатъчно умен или успешен за мен (което не мисля, че е така), че аз съм амбициозен човек и заслужавам някой също толкова амбициозен. Само че аз го харесвам такъв, какъвто е, и го намирам за един от най-интелигентните хора, които познавам. Не мисля, че трябва да си сравняваме целите или да бъдем еднакви, за да сме щастливи, нали? Опитах се да го убедя, но той някак не искаше или не можеше да ми повярва.

Какво да направя? Държа на връзката си и на този човек. Не искам той да се чувства несигурен заради неща, които са само в неговата глава. Искам да го карам да се чувства добре, а не обратното. Как да му помогна?
От личен опит ви казвам, че връзка, в която мъжът страда от комплекси, особено спрямо жената до себе си (дали защото е красива или успешна) се превръща в много отровна връзка.

# 46
Аз няма да припея в общия хор. Моят опит показва, че един нормален мъж е много щастлив да има успешна жена, например професор, успешен лекар и т.н. Никак не се комплексира, ако жена му носи повече пари от него, радва се и е горд с това. Една бъдеща докторантура да уплаши чак пък толкова някого... Друго трябва да се търси, може би той не обича достатъчно авторката, или е много млад и неориентиран.

# 47
Авторке, за това сэм съгласна с общия хор, че мъж който те обича, би се радвал и подкрепял твоите успехи. И не би се комплексирал,  от повечето ти  пари и възможности.
Погледнато през погледа на повечето, наистина човекът ще се чувства, вероятно и занапред така, но това в никакъв случай не е твой проблем. Това, неговото НЕ е любов.

# 48
Моят опит показва, че един нормален мъж е много щастлив да има успешна жена, например професор, успешен лекар и т.н.
И "нормалният" едва ли е шофьор, електротехник, музикант или художник.
Ако двамата във връзката поне малко не са от едно тесто, толкова много успешност при единия няма как да не започне да боде очите както на успешния, така и на щастливия отстрани.
Между другото, това че някой е артистична натура не означава непременно, че е разпилян, неорганизиран или отвеян. Много артистични натури са адски организирани, стриктни до педантичност и изключително изискващи перфектност от останалите около тях.
Ако някой е разпилян, повечко интроверт и има китара - това не го прави артистична натура. Това е характер.
Но пък шестмесечния приятел на авторката е честен. Като си на 20-25 може да се влюбиш в музикант, в поет или художник, и като станеш на 30 да си кажеш "да съй ба в главата гумена". Пеперуди-меперуди, али бали...

# 49
...
Преди празниците си говорихме за бъдещето, за края на годината, за това какво искаме да ни се случи или да постигнем през следващата - аз му споделих, че ще се радвам да пътуваме повече заедно, както и че (на този етап) обмислям докторантура в моята сфера, при което той някак посърна и се умълча. В крайна сметка ми призна, че се чувства комплексиран от мен, че не е достатъчно умен или успешен за мен (което не мисля, че е така), че аз съм амбициозен човек и заслужавам някой също толкова амбициозен.
 ...
Чудя се какъв може да е вариантът, в който той не се опитва да те разкара.
Може би се чувства притиснат, че ето - пътешествия, които може да не иска да прави, кариерен ръст, който може и да не се получи при него. МОже би звучиш прекалено категорична и напориста.
Ако му обясниш как се чувстваш, че го цениш точно какъвто е и не очакваш да прави същото, каквото и ти?
Може това да очаква, да му кажеш, че не искаш да сте на една и съща писта в работата си, а всекиму - своето, както си го разбира.

# 50
Дори да не я подготвя за скъсване, авторката няма полезен ход. Вътрешните усещания и вярвания не подлежат на промяна, само защото отвън някой ти казва обратното.

# 51
В работата не е нужно да са в една писта. В пътуванията и прочее...колкото и да съм с всички крайници ЗА да не се обезличава човек във връзката си, реално всяко начинание без партньора е изядено от времето с партньора. Три кръчми и две кина в месеца изядено време е едно, пътуване е съвсем друго.

# 52
  • Melmak
Просто за различните хора работят различни неща. Аз примерно не обичам да пътувам без мм и не ми е хубаво. Други пък често пътуват разделени, жената си има примерно група с приятелки, с които пътува, а мъжът ходи на риба или нещо подобно. Баща ми обикаляше много едно време, вечно лов и риболов, плюс палатки на диви места. Майка ми ни един път не е отишла с него, защото мисълта за палатка я ужасява. Ако хората се чувстват ок в някаква конфигурация, супер.

# 53
Каже ли ти мъж 'заслужаваш някой по-добър, на твоето ниво и т.н.', значи иска да къса с теб, защото вярва, че той самият има по-добра опция. Явно му е дошъл в повече разговора с твоите планове, защото не желае сериозни, дългосрочни отношения с теб. Нищо не можеш да направиш, освен да го изпревариш с решението за раздяла.

# 54
Каже ли ти мъж 'заслужаваш някой по-добър, на твоето ниво и т.н.', значи иска да къса с теб, защото вярва, че той самият има по-добра опция. Явно му е дошъл в повече разговора с твоите планове, защото не желае сериозни, дългосрочни отношения с теб. Нищо не можеш да направиш, освен да го изпревариш с решението за раздяла.
Убедена съм, че ако беше така, щеше да ми го каже директно.

Благодаря на всички ви за мненията, но повечето ми се сториха излишно мнителни и фаталистични. Интересно как нещо, което аз виждам като временен проблем със самочувствието, се превърна в едва ли не двойна игра. Не мисля, че всички хора имат тайни умисли да те наранят, ако ти споделят, че нещо ги мъчи. Simple Smile

Както и да е, времето ще покаже.

# 55
Кой е казал, че иска да те нарани? Човека просто иска и двамата да си намерите подходящи партньори. Явно само ти виждаш, че той е подходящ за теб, не и обратното. Поне от разговора така става ясно.

# 56
Интересно ми е вашия опит, дами, какво казва, но моя житейски опит е еднозначен. Чуеш ли от устата на мъж "Заслужаваш по-добър от мен!" въобще не значи, че се вижда по-ниско от теб, че истински желае ти да си с по-успешен или че смята да се пъне да сте на едно ниво.
Означава САМО и ВЕДИНСТВЕНО, че смята, че е време да се разделите, но не иска той да е гадината, която прекъсва връзката с едно добро момиче. Следва главоломно оттегляне от отношенията дордето на дамата и прелее чашата от нищото, в което ще я вкара и си вземе любовта под мишница и си тръгне. И тогава ХА - той не е виновен за края на връзката! Казал ти е, че нещо по-добро ти трябва Wink
Следват месеци и години пълно губене на време и любов!

Да, явно и вие това сте обсъждали, че значи .. /не прочетох последните страници/
Авторке, то как мислиш всички сме научили какво значи този израз - ей така като теб, чули, не разбрали точно занчението му, не повярвали, борили се /о да, борили се да спасяват любовта //сега ми е смешно///и в крайна сметка придобили този жизнен опит. Ако сега някой мъж ми каже това до часове багажа ми ще е стегнат. Няма нужда да ме подлагат на мъчението "Да видим до кога ще издържиш и ще си тръгнеш сама!"
Няма мъж, който да смята, че жената, която обича, заслужава по-добър от него. Повярвай ми! Не са устроени така!

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 15:13 от the Дорис

# 57
Интересно, че за вас е по-вероятно един мъж да бъде двуличен мишкар пред това просто да бъде искрен относно несигурностите си, които всички си носим и без това.

# 58
Така или иначе вече са те повели по тази гнусна пътека.
Ами не си готова да видиш нещата. Разбирам те, който обича сърце не му дава. Но спри да се пънеш и ГЛЕДАЙ. Седни и гледай този мъж, делата му, виж как ти дава и изразява любов. Виж колко си му ценна, важна, любима. Колко е готово да те загуби. Как вижда ТОЙ пътя ви заедно, а не ти да му редиш приказки за бъдещето, дом и деца.

Мъжа не е устроен да се вижда недостоен за жената. Той не се равнява по успехи, устрем, постижения и ученолюбие. Ако носи пари повече от нея е супер, ако ще в канализацията да работи. И да му става и секса да върви. Значи е успешен!

# 59
Авторке, когато обичаш се радваш за партньора си. Всеки носи своите несигурности, но и всеки обичащ човек се старае да работи върху тях, а не да ги изсипва на главата на партньора си. Я се постави на неговото място. Той е ще учи, ще се развива, ти си артиста - би ли отишла при него и казала “ами, различни хора сме, чувствам се потисната от твоите успехи”? Е, какво се очаква да последва от този разговор?

Общи условия

Активация на акаунт