Родих преди 2 месеца ,но детето ни почина на следващия ден .
Изцяло безпроблемна бременност, перфектни 2 фетални морфологии, пренатален тест и всички необходими изследвания.
Родих с планово секцио изцяло по мое желание, извадиха малката и казаха ,че абсолютно здраво бебе ,адаптация перфектна и тн .
След около 2 часа дойдоха и казаха, че е в шоково състояние и интубирана с непрестанно кървене от белия дроб. Въпреки усилията на лекарите не успяха да я спасят.
Направиха й аутопсия - излезе резултат
РЕСПИРАТОРЕН ДИСТРЕС СИНДРОМ
МАСИВЕН КРЪВОИЗЛИВ В БЕЛИЯ ДРОБ (белодробна недостатъчност, вторична сърдечна недостатъчност вследствие на белодробна недостатъчност, кръвоизливи в стомаха ,стомаха и надбъбречните жлези)
ВРОДЕНА КОАЛОГУПАТИЯ
Не й се съсирваше кръвта -преливаха й кръв, плазма . Поставен витамин К и още доста кръвосъсирваши препарати, но ефект 0 .
Причината за всичко това нямаме ,съмнение за инфекции изкарани по време на бременноста, но такива няма или поне нито аз ,нито следващия АГ не сме разбрали.
Имаме кръв взета от детето ,но не знаем какви изследвания да пуснем . Ходихме в НГЛ там е съхранена и кръвта -жената наистина не знаеше какво да пуснем като изследвания и ни насочи към голяма частна лаборатория, но и там не са сигурни какво трябва да изследваме. Казаха уж нещо, но сумите не са никак малки. Сега мислим да направим още една консултация с генетик и чакам да се видя и с д-р Дяволов ,защото просто не се знае дали ако е нещо генетично няма да се повтори и при следваща бременност.
Има ли жени минали през същото или със сходни диагнози на нашите .
Всеки съвет ще ми е от полза ,защото наистина не знам какво да правим. Всеки вдига раменете и казва не знам ..а ние вече наистина сме крайно отчаяни..