Съхранение на домашни суджуци и пастърма

  • 552
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 19
Здравейте от години си приготвям домашен суджук и пастърма, като след, като станат готови, вакуумирам и във фризера съхранявам, като количеството, което правя обикновено е  около 20кг и си имам суджук за поне 7-8 месеца. Тук с едни познати се заговорихме и те твърдят, че като го съхранявам във фризера, убивам вкусовите качества. Те твърдят, че правилно е да го вакуумирам  и да си го съхраня в хладилника, а не във фризера, отново щяло да издържи 7-8 месеца без да се развали. Според вас дали е истина, развалят ли се вкусовите качества във фризера и ще издържи ли толкова време в хладилника. В интерес на истината за миналата година нямам спомен да са развалили вкусовите качества от фризера.

# 1
  • Мнения: 1 486
Издържа и в хладилника, но мен ме притеснява повече от месец примерно, дори и вакуумиран. По случайност бях забравила в хладилника и лятото го пробвахме, добре беше. Слагам и във фризера и в хладилник разлика не намирам. Но както казах, гледам да изядем първо тези в хладилника.

# 2
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 747
Винаги ги слагаме вакуумирани във фризера. Нищо им няма! Според мъжа ми дори са по-добре, продължавали да "зреят"

# 3
  • Мнения: 2 228
Температурата в хладилника варира повече от честото отваряне и затваряне на вратата. С температурите в Бг не бих държала месо толкова време в хладилника.
Преди няколко години се мотивирах и правих домашна пастърма - няколко парчета оставих във фризера и не намерихме никаква разлика във вкуса.
Тези приятели ще са с много гурме небце.

# 4
  • Мнения: 9 227
Аз си правя пастърма и я държа във фризера. Не я вакуумирам, не виждам никакъв смисъл да правя това. Като я извадя за около 20 минути е готова за консумация. Във вкуса няма никаква разлика от незамразената.

# 5
  • Мнения: 11 341
Като бях дете, дядо ми правеше  страхотен суджук. Помагала съм, но не зная нито рецептата, нито подробности. Закачаше го под един навес да съхне и от време на време го сваляше да се валя с бутилка, за да се сплеска. Предпазваше суджука с тензух да не го кацат мухи. Не помня да са го съхранявали по някакъв друг специален начин. Висеше под тензуха навън дълго време. Може и да са го прибирали в мазето на хладно, след като изсъхне добре, но не помня. Не са го съхранявали в хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт