Бащата на детето ми ни изостави! Това е моята история! Моля за съвет?

• 7 337
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
Тук въпросът е дали авторката иска детето й да има баща, или предпочита да стане на нейната.
Ако предпочита да надвие над бащата на детето си, трябва са е наясно, че по този начин определя голяма и значима част от един живот и не става въпрос за нейния.
Много е модерно да се каже, че е по-добре без баща. Хайде да я подкрепим, за да създаде един прекрасен дом със заварени, доведени и природени деца. Това е толкова хубаво, за какво му е на това дете баща.

# 106
  • София
За мен не е надвиване това да откажеш да живееш с зависим и алкохолизиран девер. Мъжът може да звъни, което не значи, че е готов да предприеме нещо. Видно не звъни с предложения за решение на проблема. Иначе авторката колко лъже, няма как да знам. Коментирам наличната информация.

# 107
  • София
За мен не е надвиване това да откажеш да живееш с зависим и алкохолизиран девер. Мъжът може да звъни, което не значи, че е готов да предприеме нещо. Видно не звъни с предложения за решение на проблема. Иначе авторката колко лъже, няма как да знам. Коментирам наличната информация.
Мъжът и не е зависим алкохолик и ще бъде баща на детето и. Трябва да свикне, че не може да го блокира, ще трябва да се разберат нещо и някак, дори да не са заедно.

# 108
Бояна, как можеш да се разбереш с човек, който заявява в прав текст "Разбирам, че няма условия за бебе и тук не е подходящо, но на мен ми е по-важно на мен да ми е добре." На него явно му е добре само ш единствено с брат му, там е свикнал, там се чувства удобно. Същият този кандидат-баща иска тя да се примири, както до сега се е примирявала и да приеме неговия избор, съответно да се върне тя с детето в дома при брат му. Страхотен кандидат-баща. Не стана ясно побоищата между нея и кандида-таткото ли са или между братята. Във всеки случай, ако той звъни, за да се уговорят кога е удобно да я посети е едно, да звъни, за да заявява, че тя е тази, която трябва да се върне, защото той не смята да се мести при детето си (не в дома на майка й, а на квартира само с жената) е съвсем друга заявка.

# 109
Те очевидно нямат пари за квартира.
Идеята е била да са при мама.
Хем мама да помага, хем мъжът да се вкара в правия път.
Затова и го блокират като наказание.

# 110
В първия пост авторката пише, че иска да взема издръжка. Това не става без припознаване.
Няма смисъл да се изпада в размишления доколко са страхотни двамата бъдещи родители - те са такива, каквито са, детето им ще стартира живота си с тази им наличност, това е.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 13:56 от EmmaT

# 111
Бояна, как можеш да се разбереш с човек, който заявява в прав текст "Разбирам, че няма условия за бебе и тук не е подходящо, но на мен ми е по-важно на мен да ми е добре." На него явно му е добре само ш единствено с брат му, там е свикнал, там се чувства удобно. Същият този кандидат-баща иска тя да се примири, както до сега се е примирявала и да приеме неговия избор, съответно да се върне тя с детето в дома при брат му. Страхотен кандидат-баща. Не стана ясно побоищата между нея и кандида-таткото ли са или между братята. Във всеки случай, ако той звъни, за да се уговорят кога е удобно да я посети е едно, да звъни, за да заявява, че тя е тази, която трябва да се върне, защото той не смята да се мести при детето си (не в дома на майка й, а на квартира само с жената) е съвсем друга заявка.

Аз пък точно заради това смятам, че авторката си поизмисля. На много хора им е важно те да са си добре, понякога за сметка на близките, но един не съм чула или видяла да го заяви в прав текст. Все от 9 кладенеца вода носят, за да докажат, че нещо е най-добре да е така и не може да стане по друг начин, защото ще им се наруши комфортът.

# 112
Баш сега е най-подходящият момент бащата да напусне работата си в Благоевград и да иде да търси такава в Русе. Там съм убедена, че го чакат безброй оферти.
Авторката всеки момент ще роди и за две години е извън трудовия пазар. Тъщата ще трябва не само да ги настани, ами да ги и издържа, докато той евентуално дай боже намери нещо в град, в който няма познати и който (градът) не е много процъфтял.

# 113
Ами да намери квартира в Благоевград и да се изнесат от брата. Ама той не иска да се изнесе, иска тя да се съгласи да живее с брат му и при конфликтите, които се създават там. Коя жена бяга от добри условия, особено бременна в осми месец?

# 114
Е, как да намери, като в цял Благоевград няма квартира, достойна за нероден Петко? Simple Smile
Той може и да е намирал, ама като не са били одобрени...

# 115
  • София
Пак да кажа, никой не кара никого да търпи насилие тук. Отбелязваме, че когато човек е родител и съществува и друг родител, дори ако детето не е родено, даже най-добре тогава, родителите да постигнат някакво разбирателство. Дори да не са заедно, за децата е важно да имат двама родители. А не майката, която тук пише, че бащата е напуснал нея и детето, после да обяснява на детето, че бащата ги е изоставил, докато тя си е тръгнала и го е блокирала. Защото щом нас убеждава в това, представям си колко бетонна ще е версията и лед година-две и повече за пред детето. Срещала съм хора, на които като деца им е казано, че майка им/баща им са починали, пък то се оказва, че не са. Затова така коментирам и тук, докато е време някак да се осмисли ситуацията.

# 116
Всъщност е разбираемо, че квартири там се намират трудно, предвид големия брой студенти.
Аз не разбрах нещо много важно. Побоищата между двамата братя ли са (колко топлуи братски отношения!), или ожаленият тук бъдещ баща е набил бременната си партньорка? Ако е второто, на мястото на майка й, не само нямаше да му вдигам телефона, а щях да направя всичко по силите си, някой някой да го "посъветва" подобаващо.
Недоумявам как някои тук считат, че бременна в осмия месец жена, а после с новородено бебе, трябва да стои и живее при алкохолизиеан хазартен тип, да гледа как семейните финанси изтичат към казината, докато един ден мутрите не цъфнат на вратата...

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 16:14 от Djaky

# 117
  • София

Недоумявам как някои тук считат, че бременна в осмия месец жена, а после с новородено бебе, трябва да стои и живее при алкохолизиеан хазартен тип, да гледа как семейните финанси изтичат към казината, докато един ден мутрите не цъфнат на вратата...
Един такъв съвет цитирай, моля те.

# 118
Например пост 105 от ФБ, откровено отровен и подигравателен. Чак плаши с доведени деца. Някой си седи в XIX век.

# 119
  • София
Например пост 105 от ФБ, откровено отровен и подигравателен. Чак плаши с доведени деца. Някой си седи в XIX век.

Не пише такова нещо и там. Пише, че е модерно да се казва, че детето няма нужда от баща.

Единствено и казваме всички да се разбере с тоя баща. Вече е свирено, той е бащата на бъдещото дете. Това са факти. Нещо трябва да се разбере с него. Като късаш с гадже може не само да го блокираш, но и да го забравиш. С бащите въпросът не стои така. Като бащата наистина реши да изостави детето е друго, но тук не виждаме той да е решил такова нещо. И никой не я кара да търпи нищо, но извън търпенето на пияния брат стоят и други въпроси. Не сме ли съгласни?

Общи условия

Активация на акаунт