Бащата на детето ми ни изостави! Това е моята история! Моля за съвет?

• 7 347
  • 150
  •   1
Отговори
# 15
Мда, през нослето ще и излезе мижават издръжка, през нослето.
По-добре авторке пиши баща неизвестен, той да си води дела.
Пък ако спечели, тогава ще си плаща издръжката.
Иначе очаквай да ти стъжни живота ако го запишеш на негово име.
Е, както си решиш.
Дано вземеш правилно решение.

# 16
Само едно нещо да вметна - няма помощи за самотни майки. Има подоходен критерий за социалните помощи. Може за самотни майки таванът да е малко по-висок, но само толкова.
Очевидно, че за авторката близо до майка й, за да помага  с бебето при нужда е по-добре, защото тя на бащата на бебето не може да разчита нито финансово, нито физически дори и да остане с него в Благоевград.
Не знам относно стандарта на живот в Благоевград какъв е, в Русе е скъпо, но пък авторката си знае това.
Авторке, стой си в Русе поне първите години. Роди си детето, гледай си го. Докато се по майчинство (дано да имаш такова), се огледай за работа след това, я може и да използваш времето за да усвоиш нови умения или да повишиш квалификацията. Виж какво се търси, какви заплати предлагат и какво можеш да правиш ти.

# 17
Лошото ще е, ако пак падне в капана и реши, че "го обича" и почне да се хваща напразни обещания и продължи да се занимава с него. Той ще тормози не само нея, но и роднините ѝ. Ще тревожи майка ѝ както го прави сега.
Казва, че искала детето ѝ да има баща, което е червен флаг, че може да поддаде на манипулации.
Но тя си решава. Само дето вече на карта са не само нейния живот, този на бебето, но и нервите на родителите ѝ.
Горката, дойде тук за съчувствие, а я направих на салата. Съжалявам, просто имам познати с такъв проблем и съм гледала какво става. Не веднъж. Слава на Бога, от задните редове.

# 18
Е, тя и майката уж го блокирала.
Явно е много досаден и нагъл.

# 19
  • Melmak
Е, както са го блокирали, така ще го отблокират.

Авторката да порасне. Явно всеки тегли към неговото си, той към неговия град, ти към твоя. Време е да разберете, че вече детето е на първо място, а не капризите ви.

# 20
  • В страната на мечтите.
След думите че му е важно той да си е добре мисля, че няма нужда да мислиш повече дали да се събирате. Личи си отдалеч, че е егоист и мисли само за себе си, а ти и бебето сте на заден план. Гледай си детето, защото според мен си по-добре без него.

# 21
  • София
Запали една свещ и го забрави.

# 22
  • Най-красивата страна
Добре си направила,че си се прибрала.
В никакъв случай не се връщай.
Нямаш нормални условия за живот там., съжителство с алкохолик и комарджия е вредно и за детето и за теб.
Той не е готов да поеме отговорност за семейство.
Ако продължава да звъни на майка ти,пуснете една жалба за тормоз .
Помисли си добре дали искаш той да признае детето или не.

# 23
Не гледай какво пише в обявите. Има и фалшиви много. Като тръгнеш да търсиш квартира реалността се оказва съвсем друга.
Изобщо не е лесно да намериш читаво място за малко пари.
Аз не бих отсъждала прибързано. Плюс, не знаеш доходите и възможностите на жената.
Добре е направила, че се прибрала, ако няма висок доход и близки  в Благоевград.
Ако я обичаше, щеше да я последва.
Аз отивам и на край света за моя мъж.
Да, жената отива и на край света за мъжа си.
Жената се адаптира.
Винаги е било така.

# 24
Ми така е, като не мислите от кви боклуци забременявате.

# 25
Ха, жените се били адаптирали Joy

# 26
По-горе са написали почти всичко. Бих добавила само 2 неща:
1. Детето не прави семейството. Детето трябва да се роди във вече създадено семейство. И нямам предвид само сключен брак – може да има семейство и без подпис, стига участниците да гледат отговорно на връзката си, да имат усещане за общност. При вас това го няма.
2. Ако ще правите компромис, то трябва да е двоен, от двамата. Изнесете се на квартира в трети град, щом инатът „моят град е по-добър от твоя град“ ви е по-важен от добруването на детето. Например София. Там и работа има, и квартири... Вярно, не са евтини. Но кой те излъга, че животът днес е евтин? Щом искаш спокойствие, без зависим роднина – ще си плащаш. Дори при твоите родители ще се наложи да си плащаш и то не с пари, съвсем не. Но това тепърва ще го разбереш...

Направо ме хваща яд, когато гледам как деца страдат заради ината и егоизма на родителите си.

# 27
Абе вие като решихте да си правите бебе, не обсъдихте ли първо къде и с какво ще живеете?

# 28
Мъж, за когото собственото удобство и съжителството с брат-комарджия е пред това да е с жена си и детето си и тяхното добруване като семейство не става. Ни в София, ни във Виена ще го бъде това семейство.

# 29
  • Варна
Тогава решихме да се преместим в тях да живеем, вече семейно и да не плащаме квартира повече.

Ето тук са се прецакали нещата. Дотогава сте плащали квартира, защо изведнъж решихте, че оттук нататък не искате да продължите така? Евтиното излиза скъпо, а конкретно във вашия случай, наистина през носа.

Общи условия

Активация на акаунт