Време ли е за второ дете?

• 4 993
  • 102
  •   1
Отговори
# 45
Сега пак няма да получаваш майчинство, ако не се водиш на работа 45 дни преди термин. Не рискувай, ако не си сигурна, че ще си на договор тогава.

# 46
Каква е била диагнозата на мъжа за психично заболяване? Как изведнъж е отминало?

От работата в Германия няма ли начин в минало време да се покаже Какво е получаване тогава за да го има и сега? Работили сте в чужда държава а БГ нищо не дава?

Не! Не раждай второ! Мисли за смяна на работата.

# 47
Аз ако бях на мястото на авторката щях да искам да се върна в Германия . Там жените получават по-добра финансова подкрепа от държавата и като цяло средата би била по-добра (ясли, градини, училища) от тази в селото, където живеят сега. Познавам жена, която живее в Германия и си нагласи втората бременност така, че да получава добри пари докато не ходи на работа и си гледа първото дете . Като я гледам изобщо не мисли да се връща на работа, затова пък мъж й работи на 3 места.

# 48
Каква е тази мания да се раждат деца с малка разлика,без да има каквото и да е осигурено!После реват   Апокалипсис с породени..
Завършете някакви курсове,повишете си квалификацията,за да имате шанс за по-добри доходи.
Като свърши майчинството,каквото и да е то и като почнат две деца да боледуват през ден,какво ще правите?

# 49
Е как, да не остане по назад от комшийката, която на 25 има вече 3.
А и що да работи за 500 лева, като може да взима по 800, и то без да работи, цееели две години?

# 50
Ани,  ние тука си мелим всяка от нейната си камбанария.   Някои  даже са родени и принцеси, те не могат да си представят какво е да си притиснат от обстоятелствата или да искаш деца с малка разлика.

Дали сега или по нататък да имаш второ дете трябва да решите ти и мъжа ти. Поговорете първо и помислете сериозно какви цели имате като семейство.  Къде искате да живеете в дългосрочен план - тук, в Германия, другаде. Ако е там, кога ще се местите, къде точно и т.н. Какво трябва са случи, за да имате доза сигурност и спокойствие. Как ще се издържате в дългосрочен план и кой ще гледа детето (децата).  Като подредите приоритетите и решението за дете ще е по-лесно и по- разумно.

Имам чувството, че в момента живеете някакси безцелно и живота изненадващо ви се случва. Не можеш всичко да предвидиш, но поне груба идея какво целите трябва да имате.

# 51
Ани, мъжът ти ако е добре, значи можете да се върнете в Германия. Щом не става дума за връщане там, значи не е добре човекът.
Мисли за него и за наличното дете. Едно ново бебе само ще увеличи проблемите, няма да ги реши.

Градът близо ли е, има ли удобен транспорт до там? Мисълта ми е да си потърсиш работа там, ако там има и детска ясла,  и така сама ще си го водиш и взимаш.

А междувременно гледай да се задържиш на сегашната си работа, защото малко пари са по-добре от никакви. Но и осигуровките са важни, за болнични, за безработица, а и някой ден за майчинство.

# 52
Щом искаш, сега е момента докато е малко другото. След това няма да ти се занимава, когато мине много време.
Ако го пуснеш на градина пак ще се разболява, а няма как да ползваш прекалено много болнични.

# 53
Щом искаш, сега е момента докато е малко другото. След това няма да ти се занимава, когато мине много време.
Ако го пуснеш на градина пак ще се разболява, а няма как да ползваш прекалено много болнични.
При едни нормални условия. Тя се кани да напуска работа, защото майка й ще заминава за чужбина и няма кой да гледа наличното дете. Докато излезе по майчинство със следващото ще мине година. И какво майчинство ще получава, ако не е на работа към момента на раждане на второто дете?

# 54
Не е казано, че като порасне малкото няма да й се занимава. На някои хора точно тогава започва да им се занимава, като поотрасне първото и започне да предпочита приятелчетата си пред родителите. Имам близки с три дечица, между първото и второто разликата е точно 10 години. Първото - студентско бебе, за другите две вече се бяха утвърдили, имаха семеен бизнес, който сами си разработиха от нулата, не наследен от родители. Дъщеря ми има съученичка с братче на две годинки, а те са на по 15, планирано детенце. Аз съм също на мнение да си поговорите с мъжа си как виждате бъдещето, дали където живеете в момента, дали в Германия, дали са трето място, да си съгласувате желанията и приоритетите и да действате спрямо тях. Защото е важно и родителите да са щастливи от живота си като цяло, иначе трудностите по отглеждането на две деца с малка разлика и с никакви пари, може да ви разрушат семейството.

# 55
Не е казала, че не им стигат парите.Ако е така едва ли ще се чуди за още едно дете.
Зависи и на каква възраст е, ако има време може и да изчака.
Няма ли други работни места?

# 56
Стигат, стигат. Затова майка й заминава за чужбина на гурбет, а тя работи за 500 лева чисти на месец и иска още едно дете, защото майчинството ще е повече от заплатата. Само, че няма как да взема платено майчинство, ако сега напусне работа, за за гледа детето. Ще взема социално, което ще е на половината на заплатата, която взема сега. На 25 години е, животът е пред нея. Първото дете е на година и 10 месеца.

# 57
Е, тя каза жената, че няма къде да го остави първото, за да работи. При това положение се налага да си остане вкъщи докато то порастне за градина (както и много жени от форума, доколкото съм чела, не знам защо реагирате така възмутено). Мъжът й вероятно може да ги издържа. На 1 г. и 1 месец детето още си е бебе, аз не знам някой около мен на тази възраст да го е засилил на ясла, дори да имаше такава, а то няма.
За второ, много зависи от неговия доход (и здраве) на мъжа. Както и други заболявания, и психичните се наследяват, макар че някои съм чувала, че през поколение. И въобще... съчувствам на Ани, но ми е трудно да дам съвет. Явно има нещо притеснително в дома й, щом казва, че я е страх "от всичко и всички". Може да имат неразбирателства с роднините или какво ли не. Някак тъжно и неуютно ми стана от този пост.

# 58
A ти не се ли замисляш, че ако и без това те изгонят от работа съвсем ще я закъсаш?
С тази заплата и през ум не би ми минавала идеята за второ дете
С тази заплатс няма да стане , но с майчинство ще е по добре ,ще съм вкъщи с дъщеря ми и ще вземсм повече отколкото вземам
И откъде точно ще вземаш майчинство?
Защото след като си от три месеца там просто ше ти прекратят договора.
Или примерно не го прекратят, кога със до латата си участваш в гледането на едно дете.
С майчинството искаш да участваш в гледането на две, т.е с едни и същи пари два пъти повече разходи???
Навреди в дядовата ръкавичка, като даже не сте успели да преведете в приемлив вид "самостоятелния" етаж за първото бебе, а ти питаш за второ.
Голямото на ясла, а ти на нормална работа.
Защото с тези 500 лева ти не ходиш та работа, а за социални контакти.

# 59
  • Melmak
Авторката не обясни много къде има ясла, близо ли е, защо не води детето там? Има ли мъжът й добър доход като е фаянсаджия. Понеже те изкарват доста, чудя се защо са опрели до 500-те лева на Анито.

Общи условия

Активация на акаунт