Боледуване на децата ни-тема 84

• 17 506
  • 806
  •   1
Отговори
# 15
Моя точно така с лека Т и храчка от,която уж кашляше ми е правил пневмония.Миналият месец като беше болен правихме инхалации с Йалоклийн и така изкара храчката и не стигна до усложнение този път.
Моя явно нещо е понастинал.Сутринта се събуди с болки във врата и мускулите.Други оплаквания няма.Намазах с Диклак врата и му дадох за всеки случай Парацетамол и дано си остане само с тях.
Аз се чудих дали да взема йалоклиин или кависепт за инхалация

# 16
  • shumen
Лукресия,на моя Йалоклийн педи му го изписа.С Кависепт никога не съм правила инхалации и не мога да кажа дали е подходящ.

# 17
Топло мляко - не горещо с мед много облекчава и лимон, разреден с вода и мед, казвам от опит

# 18
Лимона няма ли да пресече млякото ?
Бягах пак до аптеката за бърз тест за грип за таткото ..излезе отрицателен за А,Б и ковид ..всичко го боли ,включително и главата и буха като за световно ..

# 19
Не се слага в млякото лимонът,  предлагам го като отделна напитка, не заедно с млякото

# 20
  • shumen
Likeawind,а ходил ли е на лекар таткото?Да не би да е с усложнение и той?
За кашлица съм пила и на детето съм давала мед с канела.

# 21
Предложете ми хубави витамини за дете на 5г.

# 22
Дани,засега не ..варианта му е спешен кабинет но се чака много.. пълно е с хора и не му се ходеше да се бута там а и не беше много добре като стана ..почнах го с авирон ,хюмекс и сироп експекторанс ..снощи чух по телевизията че вируса бил с мн продължителна кашлица ...

# 23
За кашлицата се изстисква кромид лук с мед и се пие сокът

# 24
Прясното мляко образува слуз, не е добра идея при кашлица защото ще задръсти още повече със секрети.
Тони давай вит. Д, Ц, цинк и не се занимавай с комбинирани препарати. Ако детето обаче е много изтощено, слабо, има липси, то тогава може на принципа "наливане с фуния" за известно време да му се дава някой препарат с мултивитамини.

# 25
И бактробан, и сиропа са ми нови, просто са останали неотворени. Иначе знам че Синекод потиска кашлицата, просто миналата година само тази комбинация помогна за същите симптоми, по същото време на годината. Ще пробваме 3-4 дни, ако не помогне, пак ще я водя след НГ да я видят и евентуално да пуснем носен секрет.
Иначе сме имали Мораксела, Стрептококи Пнеумоние и Хемофилус Инфлуенца - някой път по антибиограма, друг път чакаме и винаги минават от само себе си. Но говорим за случаи без усложнения - сопол, лека кашлица, нищо особено. Вече при случаи с бронхит, отит и тн си е задължително лечението локално в носа или перорално, ако е в гърлото.

# 26
  • shumen
Likeawind,ако до 3 дни няма подобрение да бяга при ЛЛ.Аз така се бях докарала до пневмония и болница.
Тони,аз вече нищо не давам.Давала съм какво ли не Имунобор,Имуномикс,витамините на Пепа Пиг,но полза от нищо няма.Тая година съм решила нищо да не давам.

# 27
Прясното мляко образува слуз, не е добра идея при кашлица защото ще задръсти още повече със секрети.
Тони давай вит. Д, Ц, цинк и не се занимавай с комбинирани препарати. Ако детето обаче е много изтощено, слабо, има липси, то тогава може на принципа "наливане с фуния" за известно време да му се дава някой препарат с мултивитамини.

Последно време не се храни длбре ама въобще… изключи от менюто си доста полезни неща, които преди ядеше без проблем.
За това ще се радвам ако някой сподели мнение и впечатление 🤗

# 28
  • shumen
Тони,и моя имаше такъв период.Тогава давах Саностол по препоръка на педи и сякаш добре му действаше.

# 29
Момичета, ползвали ли сте капки Калоргол за задна хрема и тези които са от Варна, знаете ли дали ще мога да ги взема от аптека Валя Дечева без рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт