Боледуване на децата ни-тема 84

• 17 600
  • 806
  •   1
Отговори
# 30
Емилия,завели сте го на лекар,имате изписано лечение,но не го спазвате.Как ще му мине кашлицата според вас?И после защо не действали лекарствата?

Не сте ми прочели коментара правилно явно. Детето е на Пулмикорт със Ксизал, това му изписа + сироп за кашлица и спрей за нос. Сиропи и спейове за нос не му давам и слагам, защото се дави, повръща и плюе. И става още по зле.

Утре пак сме на лекар. Кашлицата се усилва, въпреки Пулмикорта, унил е и казва, че като кашля го болят гърдите.

mim40 аз не съм давала, че сме скарани с всякакви капки, но имам познати, които са споделяли, че са много доволни от тях. Просто много цапат.

# 31
Прясното мляко образува слуз, не е добра идея при кашлица защото ще задръсти още повече със секрети.
Тони давай вит. Д, Ц, цинк и не се занимавай с комбинирани препарати. Ако детето обаче е много изтощено, слабо, има липси, то тогава може на принципа "наливане с фуния" за известно време да му се дава някой препарат с мултивитамини.

Последно време не се храни длбре ама въобще… изключи от менюто си доста полезни неща, които преди ядеше без проблем.
За това ще се радвам ако някой сподели мнение и впечатление 🤗
https://www.salus.de/multi-vitamin-energetikum-01001722/
Ето този комбиниран съм давала аз на голямото, доволна съм, бузите порозовяват и сенките под очите изчезват. Има го в Амазон.

# 32
Нашата педиатърка вместо коларгол изписва Сенсиал ГГТ пак имат сребро и не цапат.
Нашето дете е добре вече, но получи алергична реакция от Тамифлуто и го спряхме след втори прием. Остана само на антибиотика. Вчера поддържаше 37.7 цял ден, нищо не и дадох, днес е с 36.8. Сега аз започнах да кашлям, звъннах на личната каза да пия само бронхотон сироп и тайлолхот.

# 33
Момичета, ползвали ли сте капки Калоргол за задна хрема и тези които са от Варна, знаете ли дали ще мога да ги взема от аптека Валя Дечева без рецепта?
Може!

# 34
Аз съм слагала калоргол не съм чак толкова доволна.

# 35
А нещо от което сте доволна?
Аз съм слагала калоргол не съм чак толкова доволна.

# 36
Аз сега за първи път ползвах Назо Хил капки за уста. Хремата му беше супер гъста, не можеше да я издуха, и много назаде (не е кашлял обаче). След първия ден прием на капките, хремата се втечни и започна по-лесно да издухва.

Отдавна “заебах” хомеопатията, но това не го бях пробвала никога. От страницата на д-р Юрукова го прочетох.

# 37
Тук в тази тема някой беше похвалил назо хил ..интересува ме спира ли сопола?

# 38

След като “разби” хремата, добавих към назо хил и капки за уста Еуфорбиум (дават ги при жълто-зелени, по-течни секреи). Ще споделя отзив след известно време. Едва от три дена давам вторите капки.

# 39
Мупироназал при нея действа,но според мен е индивидуално на един помага на друг не.

# 40
По-скоро е според бактерията, на едни действа, на други не.

# 41

След като “разби” хремата, добавих към назо хил и капки за уста Еуфорбиум (дават ги при жълто-зелени, по-течни секреи). Ще споделя отзив след известно време. Едва от три дена давам вторите капки.
Аз съм си харесала спрея Еуфорбиум, мисля да го пробвам скоро. Първо купих един на мъжът ми да го ползвам за опитно зайче, помогна му, сега и на дъщеря ми, ако помогне ще е чудо. Иначе на нея и давам от известно време по едно флаконче от течната Коризалия на ден и не знам от нея ли, от Назостад ли, но хремите и минават по-културно, цял месец не съм я капала с аб капки, което си е събитие. Издухва от време на време сопол, който невинаги е съвсем бистър, но нито е всеки ден, нито повече от 1-2 пъти дневно. Не е перфектно, но и на това съм доволна.

# 42
  • shumen
Емилия,а снимка правена ли е?Щом го болят гърдите и е унил може и да е вече бронхит или пневмония.Дано не съм права,но с тези сиптоми на това ми прилича.
Мимчо,аз съм слагала от черните капки и пресушиха хремата,но много цапат.
И аз мисля като Ваня,че зависи от бактерията.На някои помага,на някои-не.
Камъче,как сте?Мина ли варицелата при малката?

# 43
Някой ползвал ли е капки/спрей Назориг? Доволни ли сте?

Аз имам чувството, че намаля и сопол, и кашлица след 3 мазания с Бактробан, дано не си въобразявам.

Не знам за витамини, според мен нямат ефект тези комбинираните тип мечета, марсианци и пр,но напоследък имам ужасно неядящо дете. Отслабнала е с почти килограм, едва 16 на 5г, гащите пак почнаха да падат. Днес за период от 14 часа будуване е яла 1 филия с масло, 150 гр пилешка супа и 1 ябълка. Като я питам какво й се яде, винаги отговорът е 'нищо'. Чакам нещо да й се дояде, готвя с нея, без нея, все се мръщи и нищо не й се дояжда. А не беше чак така. Вече освен ябълка никакви плодове не обича, никакви пресни зеленчуци, отказва всякакво месо, което не е мляно, риба яде с мъка, млечни никакви, а сладко и пакетирани снаксове не купуваме и не даваме. Яде, за да оцелява е положението и не знам какво да направя. От сиропи за апетит ме е страх, да не вземе да почне да преяжда..

# 44
Не са чак толкова магически сиропите, няма да преяжда. Моят големият син е злояд от 2 годишен. В първи клас беше 19кг. Доста добре му влияеше саностол, с него ядеше що годе. Иначе положението беше критично зле, брояхме лъжици, примерно рядко успяваше да изяде 20 лъжици супа. До миналата година (11г) се наяждаше със 190гр супа, колкото ядеше и брат му на година и половина, даже малкият ядеше повече от батко си. Сега явно влезе в пубертета, вече е на 12г и яде повече, но пак е капризен, храните, които яде се броят на пръсти, а ако е нещо, което не обича( не са няколко неща, а повечето), няма да яде цял ден, но няма да склони да го изяде. Малкият за момента е обратното, той може да живее на масата, ако някой яде нещо, той задължително присъства. На 2г10м е и си изяжда порцията от поне 200гр храна и пита за още. Вчера изяде цял голям портокал след като беше вечерял. Понякога се чудим къде събира толкова храна, защото и той е слаб, даже върви по-слаб от брат си на тази възраст, само 13кг, а батко му е бил 15кг на 3г. без да яде особено.

Общи условия

Активация на акаунт