Боледуване на децата ни-тема 84

• 18 538
  • 806
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Колко много болни от грип Б.. при нас е грип А.
Петък 17:30 взех момичето (2,5) с температура и два дена след това не можем да я свалим. Реших да редувам Панадол и Нурофен, но панадола на 20-тата минута беше повърнат. Много изморена и без сили, опитва се да спи през деня, но се буди от температурата. Снощи легна в 19:00 (това не е било), днес е една идея по-добре. Втори ден е с Тамифлу.
От групата в яслата: 50% от децата са с грип А

# 601
Чета ви и направо ме заболя главата, не ми се мисли като тръгне на дг моята, то сега е чудо пък тогава нз. Ние днес бяхме на преглед да я преслуша доктора. Каза че не чува хриповете вече и че гърлото е спокойно. В сряда последно давам Клацид и до неделя Зиртека и по продължителен период да давам пробиотика. Но нещо не ми харесва че киха и то често.

# 602
  • shumen
K5.S.да се оправя скоро детето.При моя,ако е много висока Т Панадол не помага.
Мимчо,да не е алергия това кихане.Дано не го хване и грипа детенце.

# 603
Ох незнам какво е вече, дано да не я хване че ще полудея, вече се чудя какво да давам за имунитета. От Саментото не виждам полза, а за него дадох 70лв.

K5.S.да се оправя скоро детето.При моя,ако е много висока Т Панадол не помага.
Мимчо,да не е алергия това кихане.Дано не го хване и грипа детенце.

# 604
Чета ви и направо ме заболя главата, не ми се мисли като тръгне на дг моята, то сега е чудо пък тогава нз. Ние днес бяхме на преглед да я преслуша доктора. Каза че не чува хриповете вече и че гърлото е спокойно. В сряда последно давам Клацид и до неделя Зиртека и по продължителен период да давам пробиотика. Но нещо не ми харесва че киха и то често.

Дано антибиотикът да е изписан за поне 7 пълни дни.

# 605
Започнахме го във вторник вечерта (тоест един   прием имаше) до сряда включително каза, 8 дни каза че са достатъчни. Мисля си дали да  не го дам 10 дни ако ми остане де.

Дано антибиотикът да е изписан за поне 7 пълни дни.

# 606
Мимчо, доверете се на доктора. Ако ми е изписан за 7 дни, давам 7 и изхвърлям ако ми остане. По време на антибиотик пада имунитета здраво, така че около седмица минимум си трябва пазене след това. Аз винаги съм на тръни, да не би ние с таткото да донесем нещо в този период и да трябва да стои пак още дни за нов вирус вкъщи..

# 607
Притесняваме това че киха, то и аз нещо почнах да кашля(то няма как де, покрай нея, тя ми кашлеше в лицето). И за това се чудя с какво да вдигна тоя имунитет.

Мимчо, доверете се на доктора. Ако ми е изписан за 7 дни, давам 7 и изхвърлям ако ми остане. По време на антибиотик пада имунитета здраво, така че около седмица минимум си трябва пазене след това. Аз винаги съм на тръни, да не би ние с таткото да донесем нещо в този период и да трябва да стои пак още дни за нов вирус вкъщи..

# 608
Няма да е от млякото при нас… два пъти се буди сега да ходи до тоалетна, боли го корем, много ме притеснява и зловонната миризма. До сега не се е случвало чак така. Ох, ох, ох… дадох два тазектана и е ясно - от утре вкъщи.
Какъвто и пробиотик да давам превантивно ( в случая давах синкванон саше от почти месец), файда няма.

# 609
  • shumen
Мимчо,АБ давам за колкото дни е изписан.Ако остане изхвърлям.
Тони,не знам Лопедиум може ли при малко дете.При моя той действа по-бързо.Дано скоро мине при твоя,ако е ентеровирус.Пробиотик и при моя не действа никакъв.
Моя спи,ама преди да легне кихаше,подсмърчаше и му беше студено.Само се моля да не се разболее,че ще се гръмна вече.

# 610
Голямото се събуди с ларингитна кашлица. Направихме инхалация с 1 мл Пулмикорт и.физ.разтвор. Обаче тя направо не можеше да говори преди това. Дали не трябваше да са 2 мл? Дадох и Ериус, ама му е изтекъл срокът, докато се осеферя да дам друго противоалергично.

Започна буквално от нищото. Малкото нещо подсмърча, ама голямото мислехме, че е добре. Даже не издухваше нищо при промивките на носа.

Сега съм отворила широко прозореца, да влезе студен въздух и ще спя при децата.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 02:39 от Барбалена

# 611
  • shumen
Барбалена,ларингит започва от нищото през нощта.Противоалергичното и да му е изтекъл срока нищо му няма.Аз в такъв случай давам и калциев глюконат.
Моя спи,но се върти и подсмърча.

# 612
Теста е отрицателен, чак не очаквах. Нощес не ставах да меря температура...странно смела съм станала, сутринта беше 38.6. Ще ходшм на лекар за слушалка и бележка...

# 613
  • shumen
Ваня,може и да не е грип при малечка.То сега вируси всякакви.През нощта,ако спи спокойно детето и аз не ставам да меря.
Моя стана със серия от кихавици сега за училище.Дано не се разболее баш сега.

# 614
Ваня, комбиниран тест ли правихте? Да не е ковид?

Тази сутрин продължава да кашля ларингитно. Чудя се да продължавам ли с Пулмикорта на своя глава, да търся лекар ли... Изключено е да ходя при нашия ЛЛ, защото ще се чака минимум час. Наблизо има друга педиатърка, обаче като знам как ще се влачим половин час пеша и ми се отщява.

Първата инхалация я направихме в 02:15. На 8 часа ли да действаме или на 12?

Ще ходим на лекар все пак. Докато пишех се изкашля ужасно няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт