Боледуване на децата ни-тема 84

• 17 529
  • 806
  •   1
Отговори
# 765
Въпроса е дали ще го хване теста от сега? Че ако се направи твърде рано, може да отчете фалшиво че е негативен. Само това ме притеснява.

Да питам и тук, аз вече къде ли не писах, при вас, забелязали ли сте спад в хемоглобина като боледуват децата?
Досега не бях забелязвала ама преди яслата , за две години беше боледувала два пъти.
Сега след тази серия от боледувания хемоглобина много и беше паднал. Сега ще ходим понеделник, ако е напълно оздравяла да пуснем ПКК, да видим как е .
Ама ми е много притеснено...

Не. При моето дете хемоглобина не е бил нисък при боледуване. Падал е леко, но никога до сега не е бил нисък. Обабче други показатели са били ниски вследствие на прекаран вирус.

Chuhaleesi аз не бих чакала до вечерта. Колкото по рано се хване грипа/вируса, толкова по-бързо ще му подейства противовирусният препарат.

# 766
Chuhaleesi, детето е с температура и повръщане, не мисля, че е рано.
По-скоро го направете, за да започнете тамифлу, ако се налага. Може да направите утре втори тест, ако се съмнявате в правотата на първия. Мои близки скоро имаха повръщане от грип. Успех!

# 767
Мерси момичета. Като се събуди ще пристъпя към изтезанието. Сега се изприщвам вече от това как ще му го набутам достатъчно дълбоко в носа, без да му направя лоботомия и без да ме убие той 🤔🫣

# 768
Моето дете вчера вдигна Т у болки в корем и в гърло, и днес в 8:30 сутринта направихме теста и отчете…
Такова чудо не сме карали до сега и не съм виждала детето си тска никога.
Вече почти 24 часа не става от леглото, само лежи и спи, смъква Т само с нурофен или панадол и то за малко и тогава пак лежи.. Много силни болки в корема и в гърлото, много е гадно наистина.

Не е задължително да се бърка надълбоко.

# 769
Тук е същото,  спи вече за втори път от сутринта. Много е отпаднал и това, което ме притеснява е че не иака да яде нищичко. При вас какво отчете, грип Б ли ? Извинявам се ако сте писала назад, но съм малко в джаза 😶‍🌫️

Моето дете вчера вдигна Т у болки в корем и в гърло, и днес в 8:30 сутринта направихме теста и отчете…
Такова чудо не сме карали до сега и не съм виждала детето си тска никога.
Вече почти 24 часа не става от леглото, само лежи и спи, смъква Т само с нурофен или панадол и то за малко и тогава пак лежи.. Много силни болки в корема и в гърлото, много е гадно наистина.

Не е задължително да се бърка надълбоко.

# 770
Грип А отчете при нас. Оо какъв втори път.. Моето дете от сутринта до сега е било будни 3 пъти.. от които единия за лекаря.
Наистина не ми се е случвало никога, ужасно е.

# 771
Аз се чудех дали днес да го водя на лекар при все че току що се е разболял. То освен да ми изпише Тамифлу, което може и електронно, не знам какво друго. Консултирах се разбира се с личната, давам вит Ц, омнибиотик имунД, грип стоп капки за нос, макар че сопол няма, но го чувам отзад с храчката. Изорекс ми каза да давам, но го повърна.... Някакъв пробиотик ще дам и Натриев Цитрат, за да не повръща. Не знам просто, утре други ден ако е пак така ще го заведем някъде да го видят.

# 772
Аз се чудех дали днес да го водя на лекар при все че току що се е разболял. То освен да ми изпише Тамифлу, което може и електронно, не знам какво друго. Консултирах се разбира се с личната, давам вит Ц, омнибиотик имунД, грип стоп капки за нос, макар че сопол няма, но го чувам отзад с храчката. Изорекс ми каза да давам, но го повърна.... Някакъв пробиотик ще дам и Натриев Цитрат, за да не повръща. Не знам просто, утре други ден ако е пак така ще го заведем някъде да го видят.

Направи тест днес по-късно през деня и е хубаво да имаш рецепта за Тамифлу изписана.

# 773
Три дни беше така моята, само лежеше. Въпреки, че почнах Тамифлу два часа след първите симптоми. Три дни температурата беше между 38.6 и 39.8. чак на четвъртия свали до 37.5 и стана да играе.
Аз се надявах, че ще се разминем с усложненията, ама започнаха сега сополи. Винаги нещата завършват с отит накрая при нея, дано не съм лош пророк.
Не знам какво бих могла да направя, личната ме подготви, че към седмия ден започват усложненията от грип, а утре и е седми ден точно.
Превантивно за отит, освен да пръскам в носа, не знам какво друго да направя Frowning1

# 774
Момичета да попитам някой ползвал ли е тазекстан.Досега само хидрасек съм ползвала но никъде го няма при нас.

# 775
Детето ми е е грип Б и аз много се страхувах от реакцията към Тамифлу и го забавих чаках 2 дни температура и се надявах да мине,но не спираше температурата а напротив вървеше нагоре,в крайна сметка на 50 ти час дадох Тамифлу и след първи прием след 3 часа детето живна, още има по веднъж на ден 37.2 но еднократно.
Беше 2 дни постоянно с много висока температура стигна до 39.3 не спада от нищо.
Давам го по време на хранене, след като го изпие около час му се гади,но не е повръщал за момента.
След 3то хапче определено е доста по-добре от седем часа не е имал никаква температура.
Много е тежък този грип и явно без Тамифлу няма да мине.
Сега ме е яд че го измъчих два дни му изгоря главата направо,докато го дам.Frowning1

# 776
  • shumen
Момичета,от Т се отпускат децата и спят повече.Не се шашкайте нормално е.
Тони,да се оправя бързо Дани.
Чухалеси,аз бих завела на лекар днес,че спешните ги мразя.
Моя уж е по добре,но мен нещо се мъчи да ме събори.Всичко ме боли.Май ще купя Тамифлу или нещо за стопиране на вируса и ще го започна от утре.

# 777
Сега стана от сън и леко живна. Теста за грип и Ковид е отрицателен. Но го болял корема и му се гади. Дадох Натриев цитрат сироп и малко хапна. Ще видим утре какво е положението, може пак да му направя тест, ако днес предположим че не съм бръкнала достатъчно добре.

Момичета,от Т се отпускат децата и спят повече.Не се шашкайте нормално е.
Тони,да се оправя бързо Дани.
Чухалеси,аз бих завела на лекар днес,че спешните ги мразя.
Моя уж е по добре,но мен нещо се мъчи да ме събори.Всичко ме боли.Май ще купя Тамифлу или нещо за стопиране на вируса и ще го започна от утре.

# 778
Някой с ваксина има ли от болните? Моите са с ваксина за втора година, миналата не се разболяха,тази ще видим. Мен ме лепна ви.уса на малката и кашлям като магаре.
Вчера водих голямата на ортодонт, иска едни зъб да се махне, той се клати но малко...и трябва някак да го разклатим, а тя мрънка, а за зъболекар да го вади и дума не може да се каже.

# 779
Моето дете не е с ваксина. И предните години нв съм му слагала, но му се разминаваше. Тази зима той много боледува, нищо общо с предните две.
Купих биозин с лактоферин, както се очакваше - не му хареса, разциври се и така. Поредното нещо, което ще изхвърля - нямам сили и нерви вече. Харесва само тая имунотрофина, която на него просто не му действа. Как да съм толкова зле, че да му я взема пак. И не очаквам вълшебно действие, ама да е болен през две седмици и в първа група не се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт