Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 551
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте. Имам следния въпрос към участниците, тъй като търсих отговор онлайн, питах и бота на Икеа, но удрям на камък - имат ли гардероб или система, който може да се монтира настрани? Идеята ми е да се ползва за разделителна "стена" в спалня, като чрез него отделим работния кът. Има много симпатични идеи в Pinterest за отделяне с PAX етажерки, но не искаме да се вижда изобщо от едната част към другата.

# 106
Здравейте. Имам следния въпрос към участниците, тъй като търсих отговор онлайн, питах и бота на Икеа, но удрям на камък - имат ли гардероб или система, който може да се монтира настрани? Идеята ми е да се ползва за разделителна "стена" в спалня, като чрез него отделим работния кът. Има много симпатични идеи в Pinterest за отделяне с PAX етажерки, но не искаме да се вижда изобщо от едната част към другата.
Pax е с плътен гръб, как се вижда през него?
Иначе може на всяка открита етажерка да поръчате в Практикер, Баухаус, Салекс, някакво ПДЧ, което закрепвате за гръб на етажерката и ще има фасон и няма да се вижда.

# 107
Kallax съм имала предвид. Да, това също ни е вариант, ако не стане с гардероб.

# 108
Drago, много, много благодаря ❤️
А услугата включва транспорт от Румъния и ангажиране на куриер да отиде и да закупи на място артикулите ли? Знам, че тази услуга се предлага в страната,  но не знам дали е налична и извън България?

# 109
Drago, много, много благодаря ❤️
А услугата включва транспорт от Румъния и ангажиране на куриер да отиде и да закупи на място артикулите ли? Знам, че тази услуга се предлага в страната,  но не знам дали е налична и извън България?
Ако те купуват начисляват такса НП, но не помня колко, по спомен 3%. Когато са много неща май не поемат, а ти си правиш Click and Collect заявка и плащаш, те само отиват да вземат поръчката.
На мен ми купиха само 4 артикула от Икеа по Коледа. Цяла кухня не вярвам да съберат, по-скоро само ще я превозят.

# 110
  • Варна
Имам кухня, купувана преди десетина години от румънската Икея. Вратичките са фрезован МДФ, серията е подобна на сегашната Bodbyn. Започнаха да се лющят, но от румънската Икея ми отказаха да ги заменят, въпреки, че кухните са им с гаранция 25 г. Казват, че гаранцията важи само за територията на страната, от която са купени. Казвам го да го имате предвид, ако смятате да купувате от Букурещ и да ползвате гаранция после.

# 111
Тоест аз подготвям нещата до клик енд кълект и после те си действат? Съжалявам, че сигурно задавам глупави въпроси, но хич не съм наясно. . . И отново благодаря:)

ясмина, а от румънската икея как могат да докажат че вратичките са използвани извън територията на Румъния?

# 112
  • Варна
Цитат
ясмина, а от румънската икея как могат да докажат че вратичките са използвани извън територията на Румъния?
Понеже дефектите са на целия долен ред, казаха да им дадем адрес, на който да дойдат и да направят оглед. Правила съм рекламация на една вратичка преди това, нямаше проблем, но като трябваше да заменят повече, вече казаха, че е само за Румъния.

# 113
Разбирам, благодаря за споделения опит ❤️

# 114
Тоест аз подготвям нещата до клик енд кълект и после те си действат? Съжалявам, че сигурно задавам глупави въпроси, но хич не съм наясно. . . И отново благодаря:)

Да, точно така!

Чела съм за този случай и въпреки всичко ако имам проблем и отида на място на информация с вратите как ми отказват? По спомен Вие първо им бяхте пращали имейл и те от там знаеха. Иначе след няколко години вратите няма да ги има (постоянно подменят асортимента) и най-много пари да върнат за някоя и друга врата...

# 115
По евр.директиви мисля че не е редно да откажат рекламация..но трябва да проверя. Все пак сме в ЕС...

# 116
  • Варна
Не може да се отиде направо с вратите. Те са от старата серия преди Метод (Фактум) и ги няма налични. За рекламация на първата вратичка им бяхме пращали снимка и те пуснаха заявка. Едва когато беше при тях, ни уведомиха и отидохме да сменим. Никой тогава не е споменавал, че важи само за Румъния. За втората голяма рекламация вече  стана проблем, със седмици не отговаряха на имейлите, препращаха на някой по веригата и накрая искаха адрес в Румъния.

Та ако някой ще прави рекламация, трябва да се преструва, че е в Румъния.

Teta75, а освен това румънската и българската Икея се държат от една компания.

# 117
Mokka сетих се за този вариант на комбинация на легло с гардероб от серията Platsa, но вече не се предлага в нашата Икеа. Не знам леглото ли държи гардероба, с какво са захванати едно за друго, но съм я виждала и в брошурата им, като раздерител на стая и не беше захванат гардероба за тавана

# 118
  • Варна
mokka Като разделител може да сложите два PAX на 35 см гръб до гръб и така ще може да се ползва от двете страни. Общо ще стане ок.70 см. широко.
За варианта с Kallax - ако искате да не се вижда, може да сложите кутии, шкафове и чекмеджета.

# 119
А ако вземем такъв тип PAX, мислите ли, че закрепването само на дългата стена ще е достатъчно? https://www.ikea.bg/products/pax-aglov-garderob/99552771/

Късата стена е малка за разделител, но до нея вече може да се сложи Kallax и да се скрие с кошници.

Общи условия

Активация на акаунт