Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 569
  • 735
  •   2
Отговори
# 120
  • Варна
mokka Mоже да си проектирате каквото искате решение от програмата на Икея - https://www.ikea.bg/customer-support/siteservices/planning-tools/pax-planner/ Корпусите се закрепят един до друг, а едните може да фиксирате към стената. Проблемът според мен са гърбовете на гардеробите - не са стабилни, трябва да се внимава да не се натиснат малко по-силно, че по средата са като слепени и може да се разлепят. Ще трябва да се измисли някаква друга плоскост, която да се сложи откъм гърба.

# 121
Ако е само това проблема, ще си вземем някакви обикновени ПДЧ плоскости от Практикер и ще сложим на гърба.

Благодаря за линка, на компютъра ще трябва да го отворя.

# 122
  • София
...
Teta75, а освен това румънската и българската Икея се държат от една компания.
Румънската и българската Икеа нямат нищо общо. В БГ е франчайз, в Румъния е корпоративна.
Колкото до европейските директиви, гаранцията на кухнята със сигурност би трябвало да важи, но ако отидете да си направите рекламацията там на място и занесете повреден артикул. Нали никой не очаква, че ако пазарува от Швеция например, те ще изпратят майстори на място да отстраняват дефект в България?

# 123
За пръв път чувам че клиентът трябва да носи нещо някъде си. По нашите поне закони не трябва да има никакво неудобство за клиента, предявил рекламация. Предполагам е същото и в ЕС...може лесно да се провери..на клик е.

# 124
  • София
Както казахте и Вие, на един клик разстояние е.

https://www.ikea.bg/ikea-catalogue/guarantees/

От първите абзаци има територия:
Срок и териториален обхват на гаранцията.       
Гаранцията важи и започва да тече от датата на закупуване и е в рамките на: (а) по отношение на физически лица, потребители по смисъла на Закона за защита на потребителите - броя години, посочен до съответния артикул по-долу; (б) по отношение на всички други лица – 12 (дванадесет) месеца. Гаранцията е приложима само в рамките на България. Гаранцията е приложима само при домашна употреба на артикулите, освен ако друго не е посочено изрично. Спрямо закупените продукти са приложими условията на търговската гаранция, валидни към датата на покупката.

Без да съм проверил, доста сигурен съм, че и в другите държави е така. ЕС или без ЕС. Никой търговец не е длъжен да уважи гаранция на артикул, който е в друга държава. Това имах предвид, да се занесе на място. Защото тогава пък никой не може да го откаже, независимо, че може да е ползвана например в Щатите.

# 125
Евр.потреб.център имах предвид аз.
Не сайта на българската икея.

# 126
  • Русе/Germany
Здравейте
Можете ли да влезете в сайта на Икеа?
Дава ми грешка.

# 127
Аз влизам в сайта без проблем.

# 128
  • Русе/Germany

Това ми изписва, пробвах от друг телефон, пак същото. В Германия съм и викам да не са ни резнали достъпа до сайта хах

# 129
  • София
Работи си сайта.
Даже от споменаването на румънската  в по-горната дискусия сравнявах цени. В Бг търсеното от мен е по-евтино.

# 130
  • Русе/Germany
Явно е спрян за чужбина 🤔 пуснах български VPN и ми зареди сайта.
Благодаря за отговорите.

# 131
  • ENGLAND
И при мен излиза същото, и аз съм в чужбина. Гадна работа, явно са спрели достъпа от чужбина.

# 132
По същия начин е от бг към гръцкия.

# 133
  • Deutschland/HE
Аз още преди нова година писах, че е недостъпен от чужбина. Явно след хакерската атака се опитват да намалят рисковете. Исках да почъм нещо за майка ми, но ще изчакам до лятото.

# 134
Колко спокойно обаче говорите за хакерска атака. Ако това изобщо е истина, защото аз лично се съмнявам, не ви ли притесняват някои данни, които имате може би някъде съхранени при тях? Плащанията например. Никой не хаква нещо просто ей така. Обикновено се търсят благинки.

Общи условия

Активация на акаунт