Време е за ИКЕА - тема 43

• 42 893
  • 738
  •   6
Отговори
# 390
  • In transit
NBM, държиш ли да са от Икеа? Моите са от H&M и не са мръднали за последните 7-8 години.

# 391
  • Sofia
Не държа, може и други.

# 392
  • In transit
Не държа, може и други.

Скрит текст:
Тези: https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0496279043.html и почти всичкото им спално бельо на H&M е много качествено. Ако не ти се дават толкова пари, следи за намаления, много често са на 50, 60% надолу цените. https://www2.hm.com/bg_bg/home/pazaruvane-po-vid-produkt/spalno- … len-komplekt.html  

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 22:34 от Mikkey

# 393
Спално бельо от HM вече не е със същото качество.

# 394
  • Sofia
Аз точно затова питам за конкретно, понеже за всяка марка вече има лошо и по-добро качество. Склонна съм да дам повече пари, ама за нещо хубаво. На Икеа знам, че се гледа Гъстота на нишките, вероятно трябва да взимам нещо около 300?
Докато гледам за качествено, взех от тези комплекти намалени, макар че гъстотата не е висока, но ми трябват за едно ваканционно място, където ще се ползват рядко
https://www.ikea.bg/products/kantnepeta-plik-za-zavivka-i-kalafka/10546731

# 395
Аз пък да се похваля, че си огранизирах измислен кът срещу кухнята (тя е права) с икейски дреболии. Все ми липсваше нещо срещу нея. Например където да си разтоваря зеленчуците като се прибера от магазина. Ама и място за посядване ми липсваше когато готвя нещо дето изисква да не се отдалечавам много от котлоните. И стълбичка нямам, за да достигам горните рафтове на кухненските шкафчета. И ей така изведнъж събрах всичко нужно в асиметрична, хаотична композицийка светло дървесно и бежово. Една икейска табуретка с място за съхранение влезе в ролята хем на място за присядане, хем на средство за достигане на височините. Не ме интересува, че в кухните табуретки не се слагат. Аз пък сложих. Толкоз. Интересното е, че останах доволна.
Скрит текст:

# 396
  • Sofia
Кои модели са тези шкафчета?

# 397
Може ли да препоръчате чаршафи на Икеа, но нещо наистина качествено? Искам да купя нещо, което ще издържи няколко години, без да избелее или да изглежда овехтяло.

Да се включа в темата: последно преди около година купих този комплект https://www.ikea.bg/products/majsmott-plik-za-zavivka-i-2-kalafki/10564956/ за сега не е мръднал, като редувам с друг икейски на около 2 години: https://www.ikea.bg/products/junimagnolia-plik-za-zavivka-i-2-ka … 0x60-sm/80493277/
За сега не виждам никакви избелявания или повехтявания, все така меки са. Имах от юск, той за същото време изглежда леко изтъркан.
Днес пак гледах какво има в Икеа защото искам нов. Единственото което ме дразни е че трябва да си търся долен чаршаф отделно.

# 398
Ние имаме сума ти чаршафи от Икеа и не са мръднали. Някои са на повече от 12 години. Имаме и български на по 15 години. И те са в много добро състояние.

# 399
Кои модели са тези шкафчета?
Скрит текст:
Те се виждат. Количка, 2 пликти рамки Besta, захванати една за друга и към стената де (като долната има метални крака за някава опора все пак). И табуретка с място за съхранение. Кошниците са от плетените само, че сгънати наполовина.

Абе подмятах ги насам-натам тези неща. Нещо все не си намираха място. Пък не обичам като се прибера от пазар да се чудя къде да сложа тиквичките, които ще готвя, доматите, картофите.

Между другото за икейските чаршафи да изкажа мнение, защото много хора често употребяват "Не са мръднали". Та трябва да се конкретизира какво се търси - красота, естествени материали или устойчивост. На Икеа никой не казва, че са лоши и не държат, напротив. Но не са плътни естествени материали - примерно плътен памук, лен и пр. По-тънички, по-рехавка материя. Иначе държат, да. Но то на всяка тъкан като ѝ добавиш полиестери става по-устойчива. Това е масовото качество на спалното бельо из пазара. Много хора дори не са виждали нещо по-различно. По-различното си е и по-скъпо. За тия пари в Икеа - толкоз спалното бельо.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 07:13 от Защо ме търсиш?

# 400
  • Къде ли не
На ИКЕА спалното бельо в никакъв случай не е само с полиестер. Не съм гледала целият асортимент, но повечето са си 100% памук. Имала съм няколко комплекта от средния ценови клас и винаги са само памук. Имам и един с лиосел, но не е моята материя и стои за гости. От две години използвам само един комплект памучен, от средния клас, който пера, суша в сушилнята и застилам всяка седмица. За сега няма промени. Няма го в асортимента вече.
На юск сатенените спални комплекти харесвам много и децата ми спят с такива. Пак така пера, суша и застилам всяка седмица.

# 401
И аз само 100% памук имам..от ХМ, лидл, юск и един бял от икея.

# 402
  • Deutschland/HE
Аз имам 5-6 комплекта от ИКЕА и съм доволна от тях, но гледам да са от 100% хамук и да са плътни. Търсих в каталога, но моите комплекти ги няма.

# 403
Не казах, че е само полиестер. Но е с добавен такъв на доста модели. А тези, които са им 100% памук на мен лично са ми малко тънкажни. А може и да са ми високи критериите, не знам. Винаги съм залитала и искам да имам лен. Като този в Зара. Не че имам де. Трудно ми е да преглътна 600 лева за долен чаршаф, плик и две калъфки. Така че икейските за цената си са добре.

# 404
Може ли да препоръчате чаршафи на Икеа, но нещо наистина качествено? Искам да купя нещо, което ще издържи няколко години, без да избелее или да изглежда овехтяло.
Имам доста чаршафи накупувани от серията Dvala с ластик. Сега не знам как са като качество, но всички са още в чудесен вид!
От спалното бельо гледам единичните комплекти с цена около 50 лв, отговарят като качество на купувачите от мен преди години за по около 30-35 лв. и са още в употреба. Обикновено като пуснат намаление купувам и единични комплекти от 90 лв пак за около 50.
Този например не е от рехавите
https://www.ikea.bg/products/svartklint-plik-za-zavivka-i-2-kalafki/20541016/

Купувам памучни и винаги гледам гъстотата на нишката, дават я в описанието.

От НМ също имам страхотни комплекти, но последно купувах онлайн по време на Ковид в Италия.

Общи условия

Активация на акаунт